Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
7 roky 5 měsíce nazpět #21186 napsal sgames

Petr Dušek napsal: Patrně myslíš 2212/20 (2012 neexistuje)
Výkonově by na takového extra lehouše stačil, pokud se s tím nepředpokládá létat v silnějším větru a do větších výšek. Ale i tak KV 1150 není úplně optimální.
Lépe vychází 2217/12 (KV 1380), ten už je celkem v pohodě i pro 1300g eroplán. Jediným problémem může být hřídel 3.17mm, už jsem viděl dvě ulomené... Pak je tu samozřejmě verze LONG F5J s hřídelí 4mm a ložiskem navíc, ale 84 gramů už není taková hitparáda na extra lehké éro.

Myslíš tento ? www.modelmotors.cz/cs/product/detail/497/

na přímo, s jakou vrtulí prosím ? Ero cca 1400gr ....

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
7 roky 5 měsíce nazpět #21187 napsal Ivan Horejsi
Neim jakou mas verzi eCalc.
V te ktera se mi otevre, jsou nahore uprostred dva chlivecky: koeficient odporu modelu a jeho celni plocha. Bezne je tam "standard".
Takze pokud se to nenestavi spravne, a nevim komu by se chtelo zjistovat a pocitat, tak F5J je mnohem lepsi nez model "standard" a skutecnost je lepsi.
Ale uplne presne to nebude nikdy, to je nakonec hned v zahlavi. Takze staci, kdyz vypoctem ziskame predstavu a vime, ze horsi to urcite nebde.

Více
7 roky 5 měsíce nazpět #21194 napsal Petr Dušek

Aleš Krátký napsal: Myslíš tento ? www.modelmotors.cz/cs/product/detail/497/

na přímo, s jakou vrtulí prosím ? Ero cca 1400gr ....

Ano, odkazovaný motor je ten o kterém píši, ale praktickou zkušenost mám jen s tím menším se slabší (a teď bohužel ulomenou) hřídelí. Vrtule 10x6, ale patrně by zvládl i 11x6.

Více
7 roky 5 měsíce nazpět #21195 napsal sgames
takze myslis ze bude dostacujici bez prevodovky, a dalsich zverstev na 1500gr ?

Více
7 roky 5 měsíce nazpět #21196 napsal Petr Dušek
Co to znamená dostačující?
Na normální nastoupání v nevelkém větru do 200m stačit bude. Ale jestli chceš ve větru 8m/s vyletět do 200m a přitom se dostat 500m proti větru (a ideálně ještě něco dovážit do éra) tak stačit nebude. Jestli chceš 25 sekund při zemi hledat termiku a když tam nic není tak to v posledních sekundách vystřelit do použitelné výšky, na to stačit nebude. Na to jsou potřeba ta "zvěrstva" s převodovkou B) .

Více
7 roky 5 měsíce nazpět #21197 napsal sgames
Na takového hrdinu si ještě hrát nebudu abych hledal 25s u země :)
takže pro mě bude dostačující ... díky.

Vygenerováno za 0.239 sekund