Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

Kluby / individuální členstvi SMČR 2017

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17525 napsal Petr Dušek

Aleš Krátký napsal: ...stačila by mi FAI licence. JENŽE systém je debilně nastavený...

Asi by to chtělo přenést debatu o úroveň výš, jak se stát individuálním členem FAI ???
:lol: :lol: :lol:

(omlouvám se za vtip, ale vážně se na toto reagovat nedá...)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17526 napsal mrazek

Aleš Krátký napsal: Nejde o to že nechci, jde o to že nemůžu (důvody ručení majetkem, který není můj atd atd). a vůbec.

Jak jsem již jednou v této diskusi upozornil, ukončení členství lánského klubu ve svazu má hlavní důvod v problémech a rizicích, které vyplývají ze stanov svazu a z definice pobočného spolku. Pokud to dostane do rukou právník, poměrně rychle na to narazí a upozorní. Konkrétní příklad uvádí Aleš, ale je tam toho víc.

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17527 napsal Petr Dušek
Pokud funkcionář p.s. ručí (svým majetkem) za svoje hospodaření s majetkem p.s. tak kde je ten problém? Pokud pokladník propije členské příspěvky (což u větší části klubů bývá veškerý majetek) tak by za to snad neměl ručit?

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17528 napsal sgames

Petr Dušek napsal: (omlouvám se za vtip, ale vážně se na toto reagovat nedá...)

S FAI nemůžu na národní akce v kalendáři SMČR ? Můžu. Nepřipadá mi to jako vtipná historika Petře.
To že pro ní musí být v klubu je věc jiná.

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17529 napsal mrazek

Petr Dušek napsal: Pokud funkcionář p.s. ručí (svým majetkem) za svoje hospodaření s majetkem p.s. tak kde je ten problém? Pokud pokladník propije členské příspěvky (což u větší části klubů bývá veškerý majetek) tak by za to snad neměl ručit?

Mám pocit, že se řešilo i to, že pobočný spolek ručí svým majetkem i za hospodaření svazu, které vcelku nemůže ovlivnit.

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17530 napsal Petr Dušek
Tahle otázka se řešila už někdy před dvěma lety (?) a nepamatuju si úplně podrobnosti.
Za prvé, právní výklady se různí, což je celkem obvyklé... Za druhé, z povahy činnosti svazu dost dobře nevidím moc možností, kde by vznikaly ty dluhy, jichž by bylo třeba se obávat. A za třetí, nemovitost v které má klub zapsané sídlo, pokud je to například domek některého z členů, není majetkem klubu, takže není třeba se obávat že by o něj dotyčný přišel, v případě vyrovnání těch domnělých dluhů svazu. I takové názory se v diskuzích objevovaly.

Vygenerováno za 0.505 sekund