Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

Kluby / individuální členstvi SMČR 2017

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17564 napsal Jan Kubica
Ahoj vespolek,

řeším stejnou situaci, starý klub končí, ale to mě zase tak moc nepálí, vstoupím jinam.

Zarazilo mě, ale kolik lidí se tu strefuje do svazu. Mně je individuální členství dost proti srsti, není systémové. Když to vezmu odshora - FAI - Aeroklub - Svaz modelářů - kluby - jednotlivci. Fakt mi to nedává smysl, aby ve SMČR vedle sebe fungovaly kluby a jednotlivci. Smysl by dávalo, kdyby třeba svaz nějaký takový klub pro jednotlivce, co jim jde jen o licenci (patřím k nim) založil, ale zase si kladu otázku proč by to měl dělat a přidělávat si starosti. Mně ta pravidla přijdou nastavená dobře, chceš lítat oficiální soutěže? Vstup do klubu spadajícím pod svaz.

Hodně mi vadí jiná věc, jak tu zaznělo, pod svaz nemohou patřit kroužky a kluby zřizované někým jiným. To mi přijde úplně špatně, jaké modeláře potom svaz reprezentuje? Tady by se mělo nějaké řešení najít. Ale najít ho musí asi svaz, protože s nikým jiným se úřady a instituce bavit nebudou. Nedávno se tu řešilo, kdy a kde a kdo smí létat, nějak si nedovedu představit, že by se na ministerstvu bavili s "nějakým" předsedou modelářského klubu. A fakt nerad bych se dožil toho, že nějaký úřada cosi zakáže, a když bude svaz protestovat, bude odbyt s tím, že kvůli 100 lidem (nebo kolik jich tam zbude) se nic měnit nebude.

Že by se změnil zákon, to asi ne. Ale třeba by svaz mohl najít nějakou formulaci, jak si udržet i ty "odtržené nebo odpadlé" kluby, třeba jen ohledně sportovních aktivit a případného "zastupování" (třeba v CIAM FAI).

Honza

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17565 napsal Tomas Hruby
Ono taky to mnou zmíněné (některými diskutujícími takně přehlížené) usnesení konference SMČR o možnosti obnovení individuálního členství bylo primárně motivováno těmi problémy kolem DDM klubů atd, tohle fakt není žádná "Aleškova aktivita", kořeny jsou daleko závažnější...
Svaz samozřejmě nemůže za změnu legislativy v rámci NOZ, to mu ani nikdo nevyčítá. Problém je spíš v tom, že zřejmě dlouho nikomu nedocházely v plném rozsahu důsledky této změny a naopak některé věci, které se kolem toho místo snahy o řešení děly byly velmi zvláštní či přímo pitomé (doporučuji pročíst některé diskuse lodičkářů, kde to z řady důvodů bylo opravdu o řád vyhrocenější, u letadel je ve srovnání s nimi "pohoda a klídek").
Bude hodně zajímavé, co se ukáže na vývoji členské základny v roce 2017, mám blbé tušení, že to bude docela citelné.

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17566 napsal hrabacek
Čau chlapci,
už jsem tady a čtu nové (nic nového) příspěvky ohledně individuálního členství. Ty co chtějí být členy SMČR a bude zrušen jejich klub z jakéhokoliv důvodu máte tu plno nabídek z jiných klubů a někdy i s výhodama. Tomáš Ciniburk jako člen předsednictva zřídil klub RC mania.
Postoupnost musí být dodržena Svaz, kluby odbornosí, kluby členů, člen. Takto je to nastaveno dle OZ. Svaz zastřešuje kluby a vystupuje jako zástupce organizovaných modelářů v pobočných spolcích z celé ČR. Vedení svazu není žádný spolek!!!! Takže nemůže mít žádné členy od toho jsou nižší stupně.

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17567 napsal Veselý
Zdravím.

Tomáši, přihořívá. A co na to výrobci a prodejci? JIVE.

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17568 napsal Petr Dušek

Petr Koláska napsal: ...Na nic jiného ale NEPOTŘEBUJU mít oficiální klub...

Toto je jistě jeden z možných pohledů, ale taky je možnost trochu té administrativní nepohody překonat a pomoci zespoda vybudovat silnější Svaz, tím že ten náš klub udržíme nebo ještě rozšíříme. Nedá se vše hodnotit jen z pohledu osobní výhodnosti, potřebnosti či nepotřebnosti ;) .

A ještě poznámka, narážky na to, že sdružování se ve spolcích, které se ještě k tomu jednou za rok sejdou na členské schůzi, je vlastně pozůstatek minulého režimu. To mi přijde fakt hodně mimo. Trochu se zamyslete nad pojmem občanská společnost.

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17569 napsal Tomas Hruby

Alois Hrabáček napsal: Čau chlapci,
už jsem tady a čtu nové (nic nového) příspěvky ohledně individuálního členství.

Ještě jednou Lojzo - všiml sis, že tato otázka fakt není žádný výkřik z této diskuse, ale také bod z oficiálního usnesení konference SMČR??? Natvrdo - těmi "taktně přehlížejícími" tuto maličkost samozřejmě myslím i tebe...
Ono je to snadné zlehčovat, ale opravdu nejsou všichni toto zmiňující jen líní pitomci, těch důvodů je daleko více a někdy jsou velmi zásadní. Upřímně já sám bych z toho mohl mít spíš legraci, na příští rok mám vše vyřešeno bez potíží a to samé se na 99% týká všech diskutujících v tomto fóru. Tady jsou prakticky bez výjímky aktivní soutěžící, kteří mají spousty kontaktů a řešení situace v případě, že jejich klub padne je snadné, o to se s tebou nikdo nehádá.
Jenže skutečný problém je u úplně jiné skupiny zájemců, totiž jednak dosud neorganizovaných a pak (a tohle je velmi špatně!) u mládeže. Je totiž poměrně tristní, že když už se minimálně v některých městech začíná práce s mládeží zase trochu lepšit a získávat určitou podporu z místních orgánů, tak se najednou objeví velmi reálné problémy s možností účasti na aktivitách SMČR. Protože klub při DDM prostě pobočný spolek SMČR být NEMŮŽE a registrace členů ještě někam jinam je problém také, neboť se pak špatně vykazuje činnost, když je ve výsledkovce úplně jiný klub... A tohle fakt není teorie, ale smutná realita!

Vygenerováno za 1.749 sekund