- Obdržená poděkování: 0
RCEV
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12265
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCEV
Aleši moc to se změnou taktiky po jistém uvolnění restartu dramatizuješ... Reálně se taktika snad změní při nějakém tragickém počasí, kdy budou opakovat prakticky všichni, ale naprostá většina letů bude stejně končit tak, že aspoň někdo maximum naletí a člověk, který bude opakovat, kolo tak jako tak projede. Představa, že by někdo chtěl vyhrát využitím návratu po restartu motoru, mi opravdu přijde až tak trochu směšná - tudy prostě cesta nepovede.
O něco výraznější by asi byla změna taktiky, pokud by se restart naopak zakázal, ale zase se podívej na F5J. Restart je zakázán, ale přesto se při dobrém počasí už běžně létá pod 100m (někdy i pod 50m), protože to prostě na 1000b potřebuješ. Vsadím se, že v RCEV při soutěžích za slušného počasí budete na konci této sezóny v podobné situaci - možná se to nestlačí pod 50m jako u F5J, ale že se bude pro vítězství muset létat v řádu 90-110m, o to se klidně vsadím. Mimochodem, to samé se týká obavy o to, aby si někdo nenastavil automatické vypnutí těsně pod 200m. Tím si někdo může pomoci v mizerném počasí a silném větru, ale jsem se ochoten vsadit, že při alespoň trochu slušném počasí bude tato funkce absolutně nezajímavá, protože už 150m bude spíš moc a soutěžící s vyššími ambicemi se k 200m ani nepřiblíží.
O něco výraznější by asi byla změna taktiky, pokud by se restart naopak zakázal, ale zase se podívej na F5J. Restart je zakázán, ale přesto se při dobrém počasí už běžně létá pod 100m (někdy i pod 50m), protože to prostě na 1000b potřebuješ. Vsadím se, že v RCEV při soutěžích za slušného počasí budete na konci této sezóny v podobné situaci - možná se to nestlačí pod 50m jako u F5J, ale že se bude pro vítězství muset létat v řádu 90-110m, o to se klidně vsadím. Mimochodem, to samé se týká obavy o to, aby si někdo nenastavil automatické vypnutí těsně pod 200m. Tím si někdo může pomoci v mizerném počasí a silném větru, ale jsem se ochoten vsadit, že při alespoň trochu slušném počasí bude tato funkce absolutně nezajímavá, protože už 150m bude spíš moc a soutěžící s vyššími ambicemi se k 200m ani nepřiblíží.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
12 roky 1 měsíc nazpět #12266
napsal sgames
Ten scénář s návratem na motoru a opakováním může nastat opravdu jen za špatného počasí, ale možný je, ba dokonce jsem ho již mohl mnohokráte aplikovat v praxi.
Ad taktika : Tome ty výšky se létaly už minulý rok![:) :)]()
Hodně kolegů točí termiku, že doslova olizují ušima trávu, a to by nebylo pokud by neměli možnost záchrany. Mluvím z praxe. Nicméně přizpůsobili by se samozřejmně
Ad taktika : Tome ty výšky se létaly už minulý rok
Hodně kolegů točí termiku, že doslova olizují ušima trávu, a to by nebylo pokud by neměli možnost záchrany. Mluvím z praxe. Nicméně přizpůsobili by se samozřejmně
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
12 roky 1 měsíc nazpět - 12 roky 1 měsíc nazpět #12285
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma RCEV
Já jsem si dovolil chytrým opakováním vyhrát vloni RCEK v Lomnici... ![:) :)]()
Přidávám zde návrh znění pravidel v podobě z konce minulého roku. Změnu jsem udělal kosmetickou, zvýraznil jsem a podtrhl počet modelů do soutěže, myslím, že by měly stačit dva. Více modelů by mohlo i trošku znevýhodňovat nízkorozpočtové modeláře, ale na druhou stranu zase podporuje více modelaření... Max. 2 modely jsou standard pro RCEK, RCEJ, ale nemusí to být nutně stejné...![:) :)]()
Dále jsem udělal změnu u min. počtu soutěžících při opakování ze 4 na 3. Mělo by to být obdobné jako u jiných kategorií...
Ted je jen na dohodě, jak dál postupovat, aby se namísto té současné ne-vyhovující verze pravidel dostala v patnost nová verze, která bude mít trošku hlavu i patu...
Přidávám zde návrh znění pravidel v podobě z konce minulého roku. Změnu jsem udělal kosmetickou, zvýraznil jsem a podtrhl počet modelů do soutěže, myslím, že by měly stačit dva. Více modelů by mohlo i trošku znevýhodňovat nízkorozpočtové modeláře, ale na druhou stranu zase podporuje více modelaření... Max. 2 modely jsou standard pro RCEK, RCEJ, ale nemusí to být nutně stejné...
Dále jsem udělal změnu u min. počtu soutěžících při opakování ze 4 na 3. Mělo by to být obdobné jako u jiných kategorií...
Příloha nebyla nalezena.
Ted je jen na dohodě, jak dál postupovat, aby se namísto té současné ne-vyhovující verze pravidel dostala v patnost nová verze, která bude mít trošku hlavu i patu...
Poslední úprava: 12 roky 1 měsíc nazpět
Vygenerováno za 0.167 sekund