- Obdržená poděkování: 0
RCEP a nebo něco podobného
10 roky 3 měsíce nazpět - 10 roky 1 měsíc nazpět #16147
napsal pik
RCEP a nebo něco podobného vytvořeno pik
Předem všechny zdravím a předesílám, že se na vás za vaše kritické názory nebudu zlobit. ![:) :)]()
Proč něco vymýšlet, když máme bezesporu kvalitní a spravedlivé kat. RCEV a F5J? Protože je jen málo klubů, které jsou ochotné je pořádat. A jak na potvoru to máme na všechny RCEV víc jak 200 km a F5J jsou na nás zatím tak trochu vysoko. Jsou dvě cesty, buďto přesvědčit kluby z ostatních koutů republiky aby zkusily pořádat tyto soutěže, nebo vymyslet něco, co by se dalo létat s minimálním úsilím pořadatelů a navíc i při relativně malém počtu soutěžících. V podstatě taková sesterská kategorie k vcelku životaschopné RCEO.
Jedna snaha vzešla od Ondry Matuly, ale domnívám se že je tam pár bodů, které nejsou řekněme nejšťastnější. Bádal sem a došel sem k návrhu, který přiložím. Vychází tak trochu z RCEV , RCV2 a Ondrova návrhu. Hlavní rozdíl od Ondrova návrhu, který jste asi četli je v tom, že vypínací výšku si nastaví každý dle uvážení tak, aby tzv. F5J výška v žádném případě nepřesáhla 175 m. Kontrolovala by se po každém letu a pokud by ji soutěžící překročil, byl by pokus hodnocen nulou. Dále pak bez rotace na startovištích, kontrolních výškoměrů atd.
Nakonec ještě prozradím, že se 10. dubna v Náměšti nad Osl. předběžně chystáme udělat takové malé polétání, kde by sme oba návrhy chtěli vyzkoušet a porovnat v praxi
Pokud to tedy budete mít chuť přelouskat, tak mě můžete sdělit co si o tom myslíte.
Proč něco vymýšlet, když máme bezesporu kvalitní a spravedlivé kat. RCEV a F5J? Protože je jen málo klubů, které jsou ochotné je pořádat. A jak na potvoru to máme na všechny RCEV víc jak 200 km a F5J jsou na nás zatím tak trochu vysoko. Jsou dvě cesty, buďto přesvědčit kluby z ostatních koutů republiky aby zkusily pořádat tyto soutěže, nebo vymyslet něco, co by se dalo létat s minimálním úsilím pořadatelů a navíc i při relativně malém počtu soutěžících. V podstatě taková sesterská kategorie k vcelku životaschopné RCEO.
Jedna snaha vzešla od Ondry Matuly, ale domnívám se že je tam pár bodů, které nejsou řekněme nejšťastnější. Bádal sem a došel sem k návrhu, který přiložím. Vychází tak trochu z RCEV , RCV2 a Ondrova návrhu. Hlavní rozdíl od Ondrova návrhu, který jste asi četli je v tom, že vypínací výšku si nastaví každý dle uvážení tak, aby tzv. F5J výška v žádném případě nepřesáhla 175 m. Kontrolovala by se po každém letu a pokud by ji soutěžící překročil, byl by pokus hodnocen nulou. Dále pak bez rotace na startovištích, kontrolních výškoměrů atd.
Nakonec ještě prozradím, že se 10. dubna v Náměšti nad Osl. předběžně chystáme udělat takové malé polétání, kde by sme oba návrhy chtěli vyzkoušet a porovnat v praxi
Pokud to tedy budete mít chuť přelouskat, tak mě můžete sdělit co si o tom myslíte.
Příloha nebyla nalezena.
Poslední úprava: 10 roky 1 měsíc nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
10 roky 3 měsíce nazpět #16148
napsal mab
Odpověď od mab na téma RCEP a nebo něco podobného
Líbí se mi to.
Je to "učesaný" Ondrův návrh. Tam mi moc neseděla pevně daná vypínací výška vs maximální F5J výška. Přecejen každý den jsou podmínky jiné a volba vlastní výšky mi přijde fajn.
Pročítal jsem to zatím jen jednou, ale přijde mi, že se v textu občas opakuješ. Celkově této kategorii fandím, Očka mám rád pro tu příjemnou atmosféru a tohle může být důstojný nástupce.
Je to "učesaný" Ondrův návrh. Tam mi moc neseděla pevně daná vypínací výška vs maximální F5J výška. Přecejen každý den jsou podmínky jiné a volba vlastní výšky mi přijde fajn.
Pročítal jsem to zatím jen jednou, ale přijde mi, že se v textu občas opakuješ. Celkově této kategorii fandím, Očka mám rád pro tu příjemnou atmosféru a tohle může být důstojný nástupce.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16149
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma RCEP a nebo něco podobného
Koncept pevné vypínací výšky je podle mě překonaný, důvody zde byly popsány několikrát. K vlastnímu textu pravidel se tudíž ani nebudu vyjadřovat, napíšu jen obecnou poznámku jako reakci na úvodní věty...
Snad by stálo za pokus překonat tu neochotu a nějakou tu soutěž v kvalitní a spravedlivé kategorii uspořádat, hned budete mít jednu soutěž o 200km blíže a nemusíte nic nového vymýšletPavel napsal: ...Proč něco vymýšlet, když máme bezesporu kvalitní a spravedlivé kat. RCEV a F5J? Protože je jen málo klubů, které jsou ochotné je pořádat. A jak na potvoru to máme na všechny RCEV víc jak 200 km...
10 roky 3 měsíce nazpět #16150
napsal pik
Odpověď od pik na téma RCEP a nebo něco podobného
Ano Martine, těch 15m mezi vyp. a F5J výškou v Ondrově návrhu mě připadá skutečně málo. Ale i pár dalších věcí, např ten kontrolní výškoměr, to že si třeba na 2. pokus nemůžeš vzít druhé éro atd. S tím opakováním se, to vzniklo tím že sem to poskládal z více kategorií. Pokud by to mělo šanci, tak bych to musel ještě učesat. Díky za názor
10 roky 3 měsíce nazpět #16151
napsal pik
Odpověď od pik na téma RCEP a nebo něco podobného
Nojo Petře, to je svatá pravda
. Blbý je, že naše tlupa sestává ze dvou důchodců a dvou téměř důchodců. Registrovaní sme pod 20 km vzdáleným klubem a naše plocha k lítání je poměrně malá louka, jejíž majitel nás tam zatím trpí. Na něco jako tohle nebo RCEO, by sme si ještě troufli, na RCEV už kvůli tomu malému prostoru ani náhodou. Samozřejmě kdo chce, cestu najde. Daly by se spojit síly třeba s Třebíčí, ale to víš, důchodci
Další věc je, že to co vymýšlím by se mělo dát lítat i s míň lítavým érem, který si sám upatlám.
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16152
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma RCEP a nebo něco podobného
Já sem trochu nekreativně zkopíruju, co jsem napsal na rcex:
Na jihu Anglie létají výškoměry bez uvažování výšek pod 200 m. Jednoduše, když je výška ukázaná FAI výškoměrem pod 200 m, neodečítají se žádné body za výšku, nad 200 m se za každý metr odečtou 3 body. Zooming to řeší beze zbytku. Pokud by někdo chtěl zkusit soutěž s pevnou vypínací výškou, přijde mi toto jako velmi rozumné, výškoměr a jeho nastavení je stejné jako v F5J, nastoupání po vypnutí motoru je „zohledněno“
.
Furt ještě mi to přijde jako rozumné. Samozřejmě, nepokutovanou výšku lze nastavit libovolně, 100, 150, 175... podle potřeby.
H.
Na jihu Anglie létají výškoměry bez uvažování výšek pod 200 m. Jednoduše, když je výška ukázaná FAI výškoměrem pod 200 m, neodečítají se žádné body za výšku, nad 200 m se za každý metr odečtou 3 body. Zooming to řeší beze zbytku. Pokud by někdo chtěl zkusit soutěž s pevnou vypínací výškou, přijde mi toto jako velmi rozumné, výškoměr a jeho nastavení je stejné jako v F5J, nastoupání po vypnutí motoru je „zohledněno“
Furt ještě mi to přijde jako rozumné. Samozřejmě, nepokutovanou výšku lze nastavit libovolně, 100, 150, 175... podle potřeby.
H.
Vygenerováno za 0.254 sekund