RCEP a nebo něco podobného

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16224 napsal Petr Dušek

Pavel Hloušek napsal: Přiznám se že nechápu, myslíš nahradit tu odrážku... nebo snad celej odstavec Specifikace výškoměru...

Zjednodušeně řečeno, z celé kapitoly "Specifikace výškoměru" bych vyhodil odstavce a) až k) (uvedená specifikace je stejně neúplná a nepřesná) a místo nich použil odstavec 9.6.8.1.4.p) z pravidel RCEV, potom bych zachoval "instalační" odstavce l), m) n). Tzn. kapitola "Specifikace výškoměru" by ve výsledku měla pouze 4 odstavce.

Ještě bych zvážil zvolenou výšku 175m, připadá mi, že by bylo celkem logické zachovat hodnotu 150m, jako je délka vlečné šňůry v RCV2 ??

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 3 měsíce nazpět - 10 roky 3 měsíce nazpět #16226 napsal pik
Odpověď od pik na téma RCEP a nebo něco podobného
Uf, teda chvíli to trvalo, ale už sem tě asi konečně pochopil. Koukal sem na ten seznam a zjistil jak archajickej mám fw :) V podstatě by tím šly nahradit odstavce a-c, možná d dále f, i, k . Ale odst. e, g, h, j a ty l-n bych nechal. Nezapomeň, že budeme nastavovat ty hodnoty výškoměru manuálně, aby šla nastavit ta vypínací výška. Tak jak sem tu dával obr. z Altise. Tak aby si tam někdo nenastavil něco, co v případě navolení F5J automaticky ani nejde.
S tou výškou 150 m. Moje okolí tlačilo až na 200, což je podle mě pitomost, to už by bylo zas jen o přistání, takže kompromis 175. Sázím trochu na to, že skutečná F5J výška se bude pohybovat někde v rozmezí 160 - 170m, nikdo to myslím nebude chtít přešvihnout. Díky za tvůj čas
Poslední úprava: 10 roky 3 měsíce nazpět

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16227 napsal Petr Dušek
Ahá, tak v tom případě jsem zase já byl trochu mimo, domníval jsem se, že když v pravidlech bude přes stanovenou výšku jenom penalizace a ne hned nula, tak že nastavování vypínací výšky odpadá a bude se vypínat "na oči". Pokud je záměr nechat si vypínat výškoměrem, tak samozřejmě použití F5J firmware není možné a pak je to podle mě dost velká komplikace, neboť specifikace výškoměru podle FAI má myslím asi 6 strana a při snaze zestručnit to do několika málo odstavců bude vždy dost prostoru pro nejasnosti.
Pokud je to celé o kamarádské sranda soutěži, tak to samozřejmě není velký problém, ale pokud by se to mělo dostat do oficiální roviny tak bych tam viděl řadu otazníků

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16233 napsal pik
Odpověď od pik na téma RCEP a nebo něco podobného
JJ, vypínací výška tam zůstane, bo oči...no bejvávalo :) . Takže si navolíme časové a výškové vypnutí, čas dáme 30s výšku jak kdo chce a k tomu zaškrtneme F5J FAI. Tím pádem nám to zobrazí F5J výšku tak jako když lítáte RCEV nebo F5J. No a tím pádem nemusíme spekulovat nad kontrolním výškoměrem nebo něčím podobným jako Ondra. Podle mě jednoduchý a věřím tomu, že by to mělo vést automaticky k tomu, že když se sejdou koncepčně úplně odlišný éra ( stíhačka s papírákem ), tak začnou klouzat ze stejný výšky. Hrozná věta. S tou specifikací, no jak píšeš, kdyby se to náhodou chytlo, tak to pravděpodobně skončí u pravidel o 10 stranách. Začneme nenápadně se čtyřma a uvidíme

Vyjímky budou akorát borci s F5J brusem, kteří nás budou provokovat vypínáním v 50 m. Žádnou výhodu jim to ale nepřinese. ;) Maximálně jim zatleskáme :)

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16236 napsal Jan Kubica
Já bych se taky přimlouval za použití F5J firmwaru, tj. létání na oči. Podle mě je to otevřené okénko pro vynálezce a zlepšovatele. FAI se výškoměry dost zabývala, existuje přesná definice a výrobci se jí přizpůsobili. A navíc nemáme všichni Altisy ;-).

Jinak 175 m a 7 minut, to bude soutěž v přistávání (proč to dělení přistávání po 20 cm??? - že byste už něco tušili). To už bych nechal možnost, ať si maximum a/nebo výšku pořadatel zvolí před soutěží (nebo před každým kolem) podle místních podmínek a případně i vývoje počasí. Podle mě by neměli maxe nalétávat všichni :-). Nemyslím si, že soutěž, která bude jednodušší než F5J (až na to přistávání) a přesto na ní budou lidi chodit s modely F5J, má smysl.

Taky se mi třeba líbí, že je pracovní čas delší než letový, ale nechali jste tam odpočítávání, včetně přelétání. Takže bude muset být "centrální" čas, který bude muset někdo hlásit. Proč to nenechat na časoměřiči? Když už není samoměření povoleno :-).

A teď naprosto obecně, asi off topic - co vadí na F5J? Možná by to bylo na anketu (Aleši!). Jestli je to samotný princip, že rozhoduje vypínací výška, tak se s tím asi moc dělat nedá (já tento princip považuji za naprosto geniální), pokud vadí jiné věci, dá se s tím určitě, zejména v rámci národních pravidel, něco dělat. H.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16239 napsal Luboslav
Aj ked mimo topic.
Volit vypinaciu vysku je super, ale tento takticky prvok ma aj jednu nevyhodu a tou je klesajuca hmotnost modelov a ich krehkost. Na druhu stranu to prinieslo pokrok vo vyrobe, vyrobcovia boli prinuteni, kto by si pred par rokmi predstavil 4metrovky s hmotnostou 1300g.
Ja by som stanovil limit na hmotnost tak aby tie modely neboli drahe jednorazovky. 1800g? Ak by sme chceli prilakat viac ludi tak dat limit tak aby sa dal pouzit aj F3J model 2000g a zrazu uz to nebude tak financne narocne. Dat limit 2200g -2500g a mozu lietat aj stare brusy za 300€ a zrazu sme na cene 2,5metrovky.
Bol tu clanok o malo sutaziacich a o ruseni sutazi. Zamyslel sa niekto nad tym preco ich je male alebo ubuda. Malo casu, malo penazi, malo energie medzi ludmi.

Vygenerováno za 0.215 sekund