RCEP a nebo něco podobného

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16166 napsal pik
Odpověď od pik na téma RCEP a nebo něco podobného
Dyť já nepsal že v těch 500m budu na těch zádech úmyslně :) :) Jinak ty F5J sou u vás myslím mezinárodní, že?

Ahoj Martine,
v podstatě s tebou ve všem souhlasím, kromě té změny RCEO. Já bych ji nechal jak je. S těma F5J, to není ani tolik o strachu že by sme to nějak nezalítali, ale přesně jak píšeš, chce to zainvestovat do éra a potom s ním párkrát v roce vyrazit na druhej konec republiky.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16169 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Reakce na článek IH
Ahoj Ivane,

jen pár připomínek k hezkému shrnutí.

1) Podle mě se vývoj nedá zastavit, omezit jen na to, co už je. Jestli se existující kategorie někomu nelíbí, je naprosto normální, že se snaží s tím něco udělat. Jinak, pokud se někde dva lidé dohodnou, že si zasoutěží "jen tak", neoficiálně a v neoficiální kategorii, nezastřešené SMČR, tak já jim k tomu tleskám.

2) Taky si myslím, že právě vrcholový orgán má moc a mandát s tím něco dělat. Zrušit, slučovat, omezit počet soutěží - proč ne??? (Když bude větší tolerance k (1).)

3) Naprosto chápu snahu o vznik kategorie, která půjde uspořádat s papírem a tužkou. Popravdě jsem měl na podzim krizi, kdy mě to neustálé pokřikování/komandování a odpočítávání paní z reproduktoru naprosto otrávilo a přestal jsem na RCEV/F5J jezdit. Zastesklo se mi po autonomy, určitě letos nějakou takovou "jednoduchou" soutěž (či spíše setkání) uspořádám.

4) Noví zájemci nebudou, jak jsem životní optimista, tak tady nevidím cestu. Mladou generaci k modelaření nikdo nepřitáhne, k té naší klasické modelařině teprve ne. Ale mýlil bych se moc rád.

H.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16170 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Reakce na článek IH
To já si 4) nemyslím. Vemte si to, že se kdekoliv objevíte s letadlem, máte tolik diváků a zájemců o "letadla" že je to až s podivem. A ti, co od hraček přejdou k opravdovým modelům je dost. A pokud mají v okolí kolegy, co lítají závodně, tak je to snadná a rychlá cesta.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16171 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Reakce na článek IH
Aleši, mám dva syny. Oba létají. Musím připravit model, nabít baterky, oni tak maximálně vezmou vysílač do ruky. Starší možná i to servo do připraveného rámečku zalepí (když mu seženu rámeček, servo a lepidlo), mladší tak maximálně připlácne obtisk (trošku přeháním, ale jen trošku). Možná jsem někde udělal chybu, nevím, možná to ostatní otcové (Radek N., Malčíkovi, je jich víc???) mají jinak - potom závidím :-(. Na druhou stranu, já kluky chápu, těch lákadel je spousta. H.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16172 napsal Veselý
Odpověď od Veselý na téma Reakce na článek IH
Zdravím.

Jen modeláři, mají možnost v pozdním životním cyklu, zaměstnat celý systém svého bytí. Ostatní budou jen nevrlí dědkové a nebudou mít z ničeho radost, tak jako modelář u svého modelu. A proto hlavy vzhůru a brzy na soutěžích. 300 km teď bude lacinější, tak máme možnost toho využít. Létat se dá všechno a to je nejdůležitější. JIVE.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16173 napsal Rada
Odpověď od Rada na téma Reakce na článek IH
Ahoj všem,
dovolím si malou osobní myšlenku na téma nových modelářů / pilotů, tak jak se o něm zmínili Ivan, Honza a Aleš.

Zcela vyjímečně tak musím NEsouhlasit (naštěstí) s Honzou a jeho názorem č.4. V tomhle jsem naopak velký optimista a utvrzují mě v tom osobní zkušenosti ve smyslu toho co napsal Aleš.
A to mě přivedlo na myšlenku (možná zcestnou), že chyba není v těch co ještě nemodelaří / nelétají ale naopak v nás. Řekl bych, že velká skupina lidí (možná většina) potřebuje nějaký impuls - lidově řečeno "nakopnout" aby se rozhodli něco (cokoli) začít dělat. Je tedy otázkou jaký ten podnět by měl být aby je přivedl k modelařině - k nám.
Ze zkušeností z posledních cca. 2 let z Modelparku říkám: propagace, propagace a znovu propagace. Vždy, všude a na všechno. Už nějakou dobu u nás zveme diváky (tedy potenciální nové modeláře) na téměř všechny akce které klub pořádá. Včetně soutěží. Využíváme plakáty, otiskujeme v místních novinách, píšeme na weby, jsme aktivní na FB. Troufnu si tvrdit že to nese své ovoce. Přibylo dost nových lidí, kteří si přijdou zalétat, klub má nové členy a myslím že je jen otázkou času než někdo z nich zkusí létat soutěžně.
Tohle je jedna z možných cest.
Na organizovanou výchovu dětí / mládeže se nemůžeme spoléhat. Mnoho modelářských kroužků na školách a DDM zaniklo a ruku na srdce, kdo z nás by měl ještě čas a chuť něco takového dělat.

Vygenerováno za 0.519 sekund