- Obdržená poděkování: 0
Ovládání motoru a brzd u elektry
- Jiří Veselovský
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 5 měsíce nazpět #922
napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Ovládání motoru a brzd u elektry
No vidíte, než jsem to dopsal, tak sem Honza Kadlec dal naprosto skvělý materiál, kde máte fůru obrázků. Tak ať se vám daří.jan kadlec napsal: www.mkchlumec.cz/ion.htm
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Kurjan
- Expert
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
16 roky 5 měsíce nazpět #1159
napsal Petr Kurjan
Odpověď od Petr Kurjan na téma Ovládání motoru a brzd u elektry
Tahle informace asi bude zajímat majitele vysílačů OPTIC 6. Asi před rokem jsem řešil "omezení" softwaru a uvažoval o výměně vysílače. Protože jsem neměl regulátor s plynulým rozběhem, používal jsem ovládání motoru na kniplu. V takovém případě bylo skoro nemožné rozumně brzdit s použitím bočních ovladačů - mají malé páčky a nelze jimi citlivě řídit. Po výměně regulátoru a změně režimu ovládání jsem byl příjemně překvapen - brzdu jde ovládat kniplem motoru! Problém je pouze v popisu funkce. V manuálu není uvedeno, že "butterfly" (u Optica je to "CROW" mix) bude ovládán kniplem motoru v případě, že nastavím ovládání motoru na přepínač (režim CH3 nastavit na SW01). Potom už stačí jen vhodně nastavit výchylky a pro jistotu mechanicky zablokovat (zajepit) páku pravého bočního ovladače - to aby neměnila výchozí polohu klapek nastavenou mixem "CROW". Má na to vliv i nastavení rozsahu 6. kanálu (funkce "FLPT") na 100%. Teď už by to chtělo jen lepší ruce a nebo vyměnit ten pomalý procesor mezi ušima... :lol:
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
Vygenerováno za 0.129 sekund