Dodržování pravidel a gyro

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11116 napsal Jaroslav Lhota
jak to tady čtu tak se tady dá každá kategorie pojmout dle svého vysvětlení,hledá se mezi zakázaným a ostatním

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 8 měsíce nazpět - 12 roky 8 měsíce nazpět #11117 napsal draceq

Jan Kubica napsal: Petře, to chceš říci, že ve 100" se smí zapnout motor za letu??? Pěkný paskvil, bych řekl ;-). A možná bys mohl vysvětlit, v čem je restart lepší.

Ano, RCEV lze motor zapnout za letu. Stejně jako to je třeba v RCEK. Jenže v právě díky výškoměru na rocdíl od RCEK je to v RCEV velice snadno odhalitelné - výškoměr po přistání ukáže ---.-, a soutěžící má tak 0 za celý let. Takže bych to nedělal, dokud to není nezbytně nutné, a rozhodně to vylučuje spekulace některých chytráků o motorové termice v závislosti na povolení restartu. Je to podle tebe paskvil? Já naopak považuju za paskvil dát do letadla motor a pak ho zakazovat použít.

Velice častý argument odpůrců restartu je, že v F3J taky nemají motor, aby si ho zapli... Na to já obvykle odpovídám, že ve volňáscích taky nemají ovládanou směrovku, aby zatočili... tak co ji zakázat i tady....

A v čem je restart lepší? To už se tady několikrát probíralo a řešit to tady znovu by zaplevelilo vlákno, které je o něčem jiném. Klidně si o tom můžeme popovídat někde jinde, ale nejdřív si zadej do vyhledávače "restart", možná si tak ušetříme spoustu dopisování :)

Nicméně je to asi stejné, jako volit Losnu nebo Mažňáka - jsou tábory příznivců a odpůrců restartu a ke shodě mezi nimi asi nikdy nedojde.
Poslední úprava: 12 roky 8 měsíce nazpět

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11118 napsal sgames
kdo nevi o cem je rec : lomcovak.cz/wp_cze/ostatni/2013/10/tichy-let-a-gyro/

jinak uz jsem názor psal. v RCEV je gyro zakázáno a kdo ho chce používat je u mně bačkora a né pilot. myslím, že je to napsáno jasně :)

Absolutně nevidím důvod něco takového defacto povolit.

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11119 napsal mab
Odpověď od mab na téma Re: Dodržování pravidel a gyro

Petr Koláska napsal: Nicméně je to asi stejné, jako volit Losnu nebo Mažňáka - jsou tábory příznivců a odpůrců restartu a ke shodě mezi nimi asi nikdy nedojde.

Tohle vážně nechápu, každému, kdo alespoň chvíli létá musí být jasné, že s možným a NEmožným restartem se dá létat úplně jinak.
Tady nejde o motorovou termiku, ale o to co si s letadlem dovolím, když vím, že nakonec ten motor přinejhorším zapnu anebo když vím, že to nepůjde.
Je to tak obrovský rozdíl, že fakt nechápu jak o tom může někdo diskutovat.

Co se gyra týká, taky nevidím využití v f5j, ale třeba nám to někdo předvede :) .

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11120 napsal sgames
Hele někoho to možná ovlivní a někoho ne.
Já když letím, tak až na krev a je mi jedno jestli mám restart nebo ne. jediný plus je v tom, že pro ero nepolezu na strom, nebo někoho nezabiju.

jestli někdo létá podle toho zda má restart nebo ne, to je jeho problém.

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11121 napsal Petr Dušek

Aleš Krátký napsal: Já když letím, tak až na krev a je mi jedno jestli mám restart nebo ne. jediný plus je v tom, že pro ero nepolezu na strom, nebo někoho nezabiju...

...nebo někoho zabiju roztočenou vrtulí po restartu motoru... :(

Je to psáno samozřejmě s nadsázkou, ale zkuste se nad tím zamyslet!

Vygenerováno za 0.201 sekund