- Obdržená poděkování: 1
Výše startovného na soutěžích
12 roky 5 měsíce nazpět #11554
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Výše startovného na soutěžích
Ano Jirko, ale každý tady mluví očividně o něčem jiném ![:) :)]()
čas soutěže to neurychlí, o tom žádná. Jistá pohoda ale odpadne. Kolikráté se prostě v praxi shání časoměřič, se kterým bych (kdyby nečasoměřil) šel jen těžko na plochu = on měl klid a já letěl klidně sám (ano,stává se to, nebo příjde kolega na chvíli jen poradit a odejde atp).
čas soutěže to neurychlí, o tom žádná. Jistá pohoda ale odpadne. Kolikráté se prostě v praxi shání časoměřič, se kterým bych (kdyby nečasoměřil) šel jen těžko na plochu = on měl klid a já letěl klidně sám (ano,stává se to, nebo příjde kolega na chvíli jen poradit a odejde atp).
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
12 roky 5 měsíce nazpět #11562
napsal Veselý
Odpověď od Veselý na téma Re: Výše startovného na soutěžích
Zdravím.
Přeji stálou modelářskou naději v roce 2014.
Prohlížím soutěže, vidím MČR Štěpánov RCEO. Podívám se na trasu z domova a zjišťuji 339km x 200.- Kč (benzin) x 2 (zpátky) : 100 = 1356.- Kč. Tak tady to můj rozum nebere.
Názor na rozhodčí a startovné je druhotný. Mám zájem o soutěže a jak vidno, s benzinem to končí,protože to jsou minimálně dva motory SK3 nebo cca 1/4 Daidala. Tak proč vyhazovat peníze za předražený banzin. To ať dostane radši peníze za Daidala český výrobce. A také nebudu překážet TIR dopravě.Jen tak mimochodem, 1.1.2014 v pravé polednne, jsem si zalétal při nízké oblačnosti v parku 1,10 hod. na 1600 mA a byl jsem spokojen. Samozřejmě, že jsem řídil z lavičky. Druhá baterka zůstala nevyužita. Stačilo. Blíží se poledne, nízká oblačnost, vezmu elektrické kolo a jdu opět. Takže soutěže a rozhodčí nemusím. Až příjdu, zkontroluji soutěže, které nepůsobí infarktově. JIVE.
Přeji stálou modelářskou naději v roce 2014.
Prohlížím soutěže, vidím MČR Štěpánov RCEO. Podívám se na trasu z domova a zjišťuji 339km x 200.- Kč (benzin) x 2 (zpátky) : 100 = 1356.- Kč. Tak tady to můj rozum nebere.
Názor na rozhodčí a startovné je druhotný. Mám zájem o soutěže a jak vidno, s benzinem to končí,protože to jsou minimálně dva motory SK3 nebo cca 1/4 Daidala. Tak proč vyhazovat peníze za předražený banzin. To ať dostane radši peníze za Daidala český výrobce. A také nebudu překážet TIR dopravě.Jen tak mimochodem, 1.1.2014 v pravé polednne, jsem si zalétal při nízké oblačnosti v parku 1,10 hod. na 1600 mA a byl jsem spokojen. Samozřejmě, že jsem řídil z lavičky. Druhá baterka zůstala nevyužita. Stačilo. Blíží se poledne, nízká oblačnost, vezmu elektrické kolo a jdu opět. Takže soutěže a rozhodčí nemusím. Až příjdu, zkontroluji soutěže, které nepůsobí infarktově. JIVE.
12 roky 5 měsíce nazpět #11563
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Výše startovného na soutěžích
Hele to máš těžký ... lidi nadavaji kvuli stovky za startovne, ale ten benzin nikdo neresi.
ono taky litam to, co mam blize ...
ono taky litam to, co mam blize ...
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
12 roky 5 měsíce nazpět #11565
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Výše startovného na soutěžích
Upřímně řečeno jet na domácí soutěž ve vyloženě národní kategorii přes 300km je extrém, který dělá naprosté mimnimum lidí nikdo a argumentovat takto je lehce demagogie. Jen málo lidí jezdí přes 150km, některé skupiny si vystačí s okruhem 20km
Větší vzdálenosti se jezdí prakticky jen na velké vícedenní akce - MČR, mezinárodní atd., případně nějakou jinak specifickou akci. A v momentu, kdy se jede v průměru třeba "jen" 240km v součtu tam a zpátky jsme u benzínu/nafty třeba na 500 korun a pak už není procento startovného zcela zanedbatelné a když pojedou jedním autem dva lidé, tak bychom se při navýšení startovného třeba na 200 korun už dostali do situace, kdy by to začalo být cenově s benzínem dost podobné. Při jen o trochu menší vzdálenosti či navýšení na 300 korun by bylo startovné dokonce největší položkou.
Takže bych se přeci jen lidí, řešících jeho cenu, trochu zastal, ono to zas tak úplně mizivé není a asi se najde pěkných pár lidí, pro které by to už mohlo představovat zlom mezi "mohu či nemohu si dovolit".
Jinak si myslím, že hlavní důvod pro časoměřiče je omezení rizika ne zcela seriózních výsledků, kdy kamarádi mezi sebou přimhouří oči a výsledek lehce zaokrouhlí atd. Tohle se podle mne občas děje, i když to nikdo moc nebude chtít přiznat. Docela bych i věřil, že vyložené podvody s větším ovlivněním se dějí miimálně či vůbec, v tomto jsem optimista. Jenže při akcích s minimálními bodovými rozdíly jako RCEN a v poslední době i třeba RCEK může být občas cítit i "zaokrouhlení" o sekundu v čase či centimetr na přistání a tady už bych takový optimista nebyl![:-( :-(]()
S tou úsporou času to zas tak horké není, v tom jsem názorem blíže k Jirkovi V., nicméně občas se taky sejde natolik, že to roli hraje.
Takže bych se přeci jen lidí, řešících jeho cenu, trochu zastal, ono to zas tak úplně mizivé není a asi se najde pěkných pár lidí, pro které by to už mohlo představovat zlom mezi "mohu či nemohu si dovolit".
Jinak si myslím, že hlavní důvod pro časoměřiče je omezení rizika ne zcela seriózních výsledků, kdy kamarádi mezi sebou přimhouří oči a výsledek lehce zaokrouhlí atd. Tohle se podle mne občas děje, i když to nikdo moc nebude chtít přiznat. Docela bych i věřil, že vyložené podvody s větším ovlivněním se dějí miimálně či vůbec, v tomto jsem optimista. Jenže při akcích s minimálními bodovými rozdíly jako RCEN a v poslední době i třeba RCEK může být občas cítit i "zaokrouhlení" o sekundu v čase či centimetr na přistání a tady už bych takový optimista nebyl
S tou úsporou času to zas tak horké není, v tom jsem názorem blíže k Jirkovi V., nicméně občas se taky sejde natolik, že to roli hraje.
12 roky 5 měsíce nazpět #11566
napsal wiky
Odpověď od wiky na téma Re: Výše startovného na soutěžích
Tak když jsem to tu pracně pročetl, tak taky přidám pár slov. Jelikož studuji a v Nové Pace je nás více studentů tak bohužel na soutěž, kde bude startovné vyšší jak 100kč nepojedu. To si radši hodím letadlo za barákem a budu spokojen. Nikdy na soutěž nejedu s tím že vyhraju, protože moje šance jsou mizivé :whistle: . Lítám, protože mě to baví a radši si polítám doma než abych platil 300 kč za soutěž.
Ale to je jen můj názor. :woohoo:
Ale to je jen můj názor. :woohoo:
- Josef Macek
- Začátečník
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
12 roky 5 měsíce nazpět #11568
napsal Josef Macek
Odpověď od Josef Macek na téma Re: Výše startovného na soutěžích
Musíte si uvědomit, že každá radost něco stojí! Já osobně taky nejsem zastánce samoměření, a byl bych raději, kdyby každý pilot ukázal nezávisle na někom co umí a bez možnosti nějakého přilepšováníhozaokrouhlování. Ale jestliže zůstane startovné jaké je, tak si myslím, že soutěže půjdou do kytek, jako viz. Horní Branná
Vygenerováno za 0.221 sekund