- Obdržená poděkování: 0
Limiter výšky
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Pokud se tento odhad naplní, tak se aspoň podle mě nedá mluvit o tom, že rozhodne přistání - přistání bude důležité, ale nejprve bude muset pilot něco ukázat v letu.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Chce to pár soutěží a ono se uvidí. H.
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Jan Kubica napsal: V tomto slavném vláknu o "F5J a FAI" ( www.rcgroups.com/forums/showthre ... 47&page=38 ) se teď řeší právě spínače. V podstatě se diskutující shodují, že u mezinárodní kategorie tohoto typu nelze mít "stylové rozhodčí" a nelze ani spoléhat na vyhodnocování záznamu po letu. Celkem jsem zvědavý jak ta diskuse dopadne, protože ve Velké Británii dospěli ke kontrole záznamů jako k nejvhodnějšímu řešení "zoomování" a asi se jen tak nevzdají. Podle mě jiné řešení než omezení výkonu pohonu není, uvidíme. H.
V té diskusi padl dost rozumný návrh, jak omezit výkon a z toho plynoucí dynamické efekty - stoupání musí trvat nejméně 20s a být přiměřeně kolmé (tím by se vyloučil i ten můj nápad s pozvolným stoupáním velkou rychlostí). H.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Rozhodčího, který bude hodnotit přiměřenost kolmosti stoupání si dost dobře neumím představit... :lol:
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Kde by se mi ale spínače opravdu líbily je RCEN a hlavně něco jako e-házedla (RCH-E nebo jak by se to mohlo jmenovat). Zdá se mi lepší létat s menšími modely třeba 6 minut na 100 m než 10 minut na 200. Čas ukáže.
Prosím, kdo tento CAM chcete, napište Ivanovi, soutěže budou
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Vypínací výška samozřejmě musí být stanovena v pravidlech, všeobecně je zažitý názor na 200m, ale třeba Palo Lišhák už před časem navrhoval přejít na 150m.Jan Kubica napsal: A s tím zkracováním výšky to tedy moc nevidím, kdo o tom bude rozhodovat? A dovedete si představit ty řeči okolo toho?
Dovolím si už poněkolikáté nesouhlasit s tím, že z výšky 200m velké modely těch 10minut nakloužou. Ve večerním klidu jistě, za krásného zimního dne asi taky, ale v takových podmínkách se soutěže (většinou) nelétají. Přijeďte si to uprostřed prázdnin vyzkoušet do Hořic, uvidíme...