Limitery v "F5J"

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #700 napsal jan kadlec
Odpověď od jan kadlec na téma Limitery v "F5J"

Tomas Hruby napsal: A k tomu ještě připočti různé "vytuněné" IONy či Optimy - tuším že ti jeden létá v RCEX :D
Jen málokdo ale byl ochoten létat ostré F5F/B a tak se s tím spíš jen tak různě blblo, tu a tam to někdo proletěl v RCEN, ale to je vše. Kategorie cílená na podobné modely by mohla oslovit poměrně hodně lidí...

Předpokládám, že tady asi máš na mysli mého IONa. Já už si nanečisto zkusil rychlost na bázích a musím přiznat, že to není ani trošku legrace. :oops: A to sem jen tak poletoval po soutěži. Upřímně ale nebudu cpát peníze do limiteru a pod., protože je mi jasné, že dneska s IONem nemám na soutěži šanci. Porovnávat klouzavost a pronikavost Surprise, Backfire a pod. letadel s IONem je jako srovnávat kravský potah s dragsterem.

Ale pokud by se něco podobného začalo létat, asi bych se tomu nebránil......

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #701 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Limitery v "F5J"

Tomas Hruby napsal:

Jan Kubica napsal: Dále prosím o "pomoc". Mému laickému rozumu se zdá, že se tato nová F5J bude létat s F5F modely (a pohony?). Takže namísto F5F se bude létat jen úloha termika a přejmenuje se to na F5J. Ano nebo ne? Bez ironie, já to opravdu nechápu. Dík.

No a proč ne? Mě mimochodem zrovna tohle přijde jako dost zajímavé, ono je těch různých Surprise, RW, BF či starších Ariane i tady v ČR mezi lidmi opravdu hodně. A k tomu ještě připočti různé "vytuněné" IONy či Optimy - tuším že ti jeden létá v RCEX :D

Tomáši, takže to tak je, jo? Já si zvykám pomalu :) , ale kdybych si MUSEL vybrat, tak raději HL. A taky si myslím, že účast na soutěžích a počty modelářů "po polích" jsou dvě různé věci, některé lidi prostě soutěžení nezajímá, jiní létají selektivně něco a pár lidí všechno. Domnívám se totiž, že takové ty věty typu "kdyby to bylo menší/větší/více/méně, atd. jsou jen ekvivalentem "nechce se mi".

Mně na tomto případu trochu vadí jiná věc a to, že ten návrh nevyšel od komunity, která ty E-T (elektro-termika) létá. Vždy jsem se naivně domníval, že jako mezinárodní se uznávají kategorie, které jsou mezinárodně rozšířené, což v našem případě splňují HL a možná malé outrunnery (když považuji za svět bývalé Rakousko-Uhersko). Tady je to (nebo bude) nařízené shora a tak se trochu bojím, že to budou zavilí E-T letci ignorovat. On totiž Surprise atd. opravdu není typický termický model. Ale nic proti ničemu, za rok se uvidí.
H.

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #702 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Limitery v "F5J"

jan kadlec napsal: Předpokládám, že tady asi máš na mysli mého IONa. Já už si nanečisto zkusil rychlost na bázích a musím přiznat, že to není ani trošku legrace. :oops: A to sem jen tak poletoval po soutěži. Upřímně ale nebudu cpát peníze do limiteru a pod., protože je mi jasné, že dneska s IONem nemám na soutěži šanci. Porovnávat klouzavost a pronikavost Surprise, Backfire a pod. letadel s IONem je jako srovnávat kravský potah s dragsterem.

Ale pokud by se něco podobného začalo létat, asi bych se tomu nebránil......

ION je asi horší, ale můžu ti z vlastní zkušenosti říct, že Optima s povrchem s lakované dýhy se z hlediska opadání a výkonu v termice s S15 měřit celkem může (na bázi přirozeně nemá šanci, ale o tom debatovaná kategorie není).

Jinak limiter je levný - cca 50USD od Steva, Unilog je sice v základu dražší, ale jde o špičkový kompletní vyhodnocovací systém , ke kterému doplňky pro limiter stojí asi 5Euro, navíc zřejmě budou funkci limiteru mít i nové CastleCreation ICE regly - tohle by asi brzdou v rozšíření asi nebylo...

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #703 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Limitery v "F5J"
Ještě pro Honzu Kub. - já bych ani neřekl, že to je šité na S15 (a podobné), při minimální hmotnosti kilo bez baterek by určitě byl lepší o něco větší model v F3J stylu (třeba cca 2,5m), bez limitu hmotnosti bych zas favorizoval něco jako lehkého Scorpiona, jehož pohon by ani nevyužil limit na doraz - pokud by to doznalo rozmachu, tak by úplná špička s klasickými F5B/F skoro jistě nelétala. Spíš to myslím tak, že podle navržených pravidel by v tom určitě ty typické hotlinery létat mohly a asi i létaly...

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #704 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Limitery v "F5J"
Tomáši, asi bude nejrozumnější počkat do neděle, do kdy je potřeba návrh předložit. A v pondělí můžeme vznést dotaz na RCG, co že to vlastně poslali. A uvidíme.

Nikdy neříkej nikdy, ale já o této kategorii ani nějak nepřemýšlím. Chci v příštím roce létat RCEN, nějakou tu RCEK, k tomu 1x měsíčně korespondenční RCEX a X5J, od dubna do září Autonomy, k tomu sletové RCEX a možná do Hořic na HL (jestli mi Petr napíše něco o těch spínačích :) ). To je nějakých 30-35 dnů závodního létání (i kdy hlavní část jsou ty korespondenčky, což "někdo" za soutěž nepovažuje ;) ) a pořád je tu "nebezpečí", že si tohoto příspěvku všimne má drahá polovička a dopadnu jako Emil Holub v JC-L,S: "Doma bude, už se narajsoval dost". Takže asi nikam, ehm, vlastně nic. H.

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #705 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Limitery v "F5J"
Dúfam že keď ti na to doma nikto nepríde, tak prídeš do Holíča na Eurocup a tam si môžeš zalietať v troch kategóriach aby si si mohol spraviť trocha obraz a hlavne zalietať s poriadne nadupanou konkurenciou.

Vygenerováno za 0.200 sekund