- Obdržená poděkování: 0
RCEV ETALON XL
10 roky 1 měsíc nazpět #16731
napsal Miglosch
Odpověď od Miglosch na téma RCEV ETALON XL
Chtěl bych ti poděkovat za naprosto komplexní informaci s fotkou a moc děkuju za tvůj čas. Ono totiž taková fotka osazeného trupu na webu nikde neexistuje a tedy jsem se neměl čeho chytit.
Má úvaha je, že pokud bych posunul serva maximálně dozadu a před ně dám malý přijímač a ten veliký akumulátor posunu také maximálně pod křídlo, tak by to fungovat mohlo včetně těžiště. Pokud to bude moc těžký, tak budu muset koupit menší baterku, ale tomu se chci pokud možno úplně vyhnout, protože 3S2200 létám naprosto ve všech modelech a z toho důvodu bych stejnou baterku použil i tady...
Etalona XL s profilem HN1033 bych totiž rád měl jen v rozpětí 220cm a délce trupu bez výškovky 110cm a to z důvodu aby se mi vešel v krabici do kufru auta a to i s rodinou a kočárkem a měl jsem letadlo na časté výlety a dovolené. Ono totiž sehnat větroně v této velikosti, aby měl klapky pro létání na malých prostorech a ještě aby se tam vešel akumulátor 3s2200 je vcelku nemožný úkol, protože takový model prostě neexistuje a vcelku jen s Leošem se dá domluvit na velikostních úpravách abych se vešel jak potřebuju...
Koukal jsem, že budou za 14 dní v Bechyni závody RCEN, tak se tam asi zajedu podívat a třeba se mi poštěstí u někoho vidět tu gondolu a celého Etalona naživo
Má úvaha je, že pokud bych posunul serva maximálně dozadu a před ně dám malý přijímač a ten veliký akumulátor posunu také maximálně pod křídlo, tak by to fungovat mohlo včetně těžiště. Pokud to bude moc těžký, tak budu muset koupit menší baterku, ale tomu se chci pokud možno úplně vyhnout, protože 3S2200 létám naprosto ve všech modelech a z toho důvodu bych stejnou baterku použil i tady...
Etalona XL s profilem HN1033 bych totiž rád měl jen v rozpětí 220cm a délce trupu bez výškovky 110cm a to z důvodu aby se mi vešel v krabici do kufru auta a to i s rodinou a kočárkem a měl jsem letadlo na časté výlety a dovolené. Ono totiž sehnat větroně v této velikosti, aby měl klapky pro létání na malých prostorech a ještě aby se tam vešel akumulátor 3s2200 je vcelku nemožný úkol, protože takový model prostě neexistuje a vcelku jen s Leošem se dá domluvit na velikostních úpravách abych se vešel jak potřebuju...
Koukal jsem, že budou za 14 dní v Bechyni závody RCEN, tak se tam asi zajedu podívat a třeba se mi poštěstí u někoho vidět tu gondolu a celého Etalona naživo
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
10 roky 1 měsíc nazpět #16732
napsal Rada
Odpověď od Rada na téma RCEV ETALON XL
Vyštrachal jsem CD od Leoše s fotkami osazených trupů.
Je vidět že ani pod křídlem není toho místa mnoho, navíc se v tomhle místě trup opravdu znatelně snižuje (viz tvoje fotka z boku) a navíc je hodně kulatý.
Kdybych si Etalona objednával na rekreační létání, tak bych si jednoznačně nechal dodat gondolu z Vektora. U nás v klubu to takhle mají dva kolegové a vnitřní prostor je neporovnatelný.
Je vidět že ani pod křídlem není toho místa mnoho, navíc se v tomhle místě trup opravdu znatelně snižuje (viz tvoje fotka z boku) a navíc je hodně kulatý.
Kdybych si Etalona objednával na rekreační létání, tak bych si jednoznačně nechal dodat gondolu z Vektora. U nás v klubu to takhle mají dva kolegové a vnitřní prostor je neporovnatelný.
10 roky 1 měsíc nazpět - 10 roky 1 měsíc nazpět #16733
napsal Miglosch
Odpověď od Miglosch na téma RCEV ETALON XL
Hmm jenže pokud by mi Leoš zkracoval trup na celkových 110cm a k tomu bych použil gondolu z Vektora, tak bych přišel o další kus ocasu, protože tato gondola je zase delší vepředu. Tuhle gondolu si nechám na Vektora, kterýho mám taky v plánu jako následovníka Elipsoida. No, toho Etalona ještě promyslím... Jestli nakonec nepůjdu cestou lehkého Magica s 2S Lion akumulátorem, které by pro tento lehký model měly stačit a měl bych na cesty alespoň klid, že nebudu u sebe neustále vozit Lipolky... otázka je jak se Lionky vejdou do Magica... :lol: asi jen dvě za sebou...
Poslední úprava: 10 roky 1 měsíc nazpět
9 roky 7 měsíce nazpět #17637
napsal Majkl
Odpověď od Majkl na téma Re:RCEV ETALON XL
Zdravím pánové chci se zeptat kde máte na tomto stroji těžiště, pořídil jsem Etalona XL od pana Rady a občas se s ním peru někdy strašně moc "houpe" což znamená těžiště moc vzadu, ale těžiště mám na doporučených 70mm od nábězné hrany. Další věc na kterou jsem se chtěl zeptat jelikož nejsem žádný zkušený pilot, jak velkou používáte výchylku klapek na let. režim termika? Používáte i křidélka dolů? Zvýší se tím víznamě vztlak?
9 roky 7 měsíce nazpět #17639
napsal Rada
Odpověď od Rada na téma Re:RCEV ETALON XL
Ahoj,
Etalon má doporučené těžiště dokonce až 75 mm od náběžky (viz. stránka z návodu o dva příspěvky výše). Nezbývá než zkoušet různá nastavení a ladit.
Na termiku jsem dával celou odtokovku dolů 2-3 mm.
Etalon má doporučené těžiště dokonce až 75 mm od náběžky (viz. stránka z návodu o dva příspěvky výše). Nezbývá než zkoušet různá nastavení a ladit.
Na termiku jsem dával celou odtokovku dolů 2-3 mm.
9 roky 7 měsíce nazpět #17640
napsal Majkl
Odpověď od Majkl na téma Re:RCEV ETALON XL
Páni tak to dělám asi něco špatně schválně to zkusím ještě jednou přemeřit a na vyvažovačku. Děkuji určitě vyzkouším nastvení, přecijen s větroněm létám prvně a nemám ponětí "jak se to má létat" rozhodně moc děkuji
Vygenerováno za 0.177 sekund