- Obdržená poděkování: 1
Soutěže v roce 2013
100'' LMK Dino a LMK Polanka
13 roky 3 týdny nazpět #9634
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: 100'' LMK Dino a LMK Polanka
nerekl jsem ze vadily
zkratka tam jsem zmenil nazev na F5J100, a tady zase na RCE? / Stopalce.
je jedno jak se to menuje.
dulezite je,zda to usporadaji i jini.bez soutezi neni soutezicich.
ostatni se typicky nevyjadri predpokladam,tak to bude zase jen na nas
je jedno jak se to menuje.
dulezite je,zda to usporadaji i jini.bez soutezi neni soutezicich.
ostatni se typicky nevyjadri predpokladam,tak to bude zase jen na nas
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
13 roky 3 týdny nazpět #9635
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: 100'' LMK Dino a LMK Polanka
Kucííí, já teda nevím, ale komplet všichni tomu už teď říkají "Stopalcovky".... vím, nezní to zrovna vznosně a oficiálně, ale proč vymýšlet nové jméno... a zkrácené označení 100" je myslím taky všem jasné....
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 2
13 roky 3 týdny nazpět #9636
napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Re: 100'' LMK Dino a LMK Polanka
Protože pokud mají být ofiko pravidla, musí se to jmenovat RCE?
- Petr Kurjan
- Expert
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
13 roky 3 týdny nazpět #9637
napsal Petr Kurjan
Odpověď od Petr Kurjan na téma Re: 100'' LMK Dino a LMK Polanka
To je otázka. F5J-xxx budí dojem mezinárodní kategorie. V národních pravidlech máme všechny tyto kategorie úmyslně označeny, jako RCE-něco. V tom případě chápu snahu o sjednocení názvu. Na Slovensku si s tím hlavu nelámou a pro změnu sjednotili kategorie podle zaměření, nikoli podle druhu pravidel. To mi připadá logické, ale pokud nemá nastat zmatek, musíme respektovat již zavedené zvyky.
K soutěži samotné mám jen jedinou poznámku a to je způsob kalibrace výškoměrů právě v souvislosti s místními poměry v Polance. Při procházení záznamů z výškoměru jsem si uvědomil, že pokud soutěžící zapíná model u svého vozidla, které je zaparkováno asi o 15m níže pod kopcem, tak se výškoměr zkalibruje na tuto výšku a tím se závodník v podstatě dobrovolně připravuje o body za výšku. Tohle je nutné si uvědomit a zapínat model až na startovišti a to vždy na zemi, nikoli v ruce - to je asi 1m výšky navíc a znamená naopak zvýhodnění!
K soutěži samotné mám jen jedinou poznámku a to je způsob kalibrace výškoměrů právě v souvislosti s místními poměry v Polance. Při procházení záznamů z výškoměru jsem si uvědomil, že pokud soutěžící zapíná model u svého vozidla, které je zaparkováno asi o 15m níže pod kopcem, tak se výškoměr zkalibruje na tuto výšku a tím se závodník v podstatě dobrovolně připravuje o body za výšku. Tohle je nutné si uvědomit a zapínat model až na startovišti a to vždy na zemi, nikoli v ruce - to je asi 1m výšky navíc a znamená naopak zvýhodnění!
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 2
13 roky 3 týdny nazpět - 13 roky 3 týdny nazpět #9638
napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Re: 100'' LMK Dino a LMK Polanka
V pravidlech je zapínání výškoměru ošetřeno, pokud si tedy dobře vzpomínám.
d) Před vzletem musí být všechny výškoměry/časovače motoru seřízeny podle určeného
přistávacího místa na zemi.
d) Před vzletem musí být všechny výškoměry/časovače motoru seřízeny podle určeného
přistávacího místa na zemi.
Poslední úprava: 13 roky 3 týdny nazpět
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
13 roky 3 týdny nazpět - 13 roky 3 týdny nazpět #9639
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: 100'' LMK Dino a LMK Polanka
V současných pravidlech to není moc jasné, ale v návrhu změn pravidel F5J pro rok 2014 je to již ošetřeno přesně, odst. 5.5.11.10.a) před startem musí být všechny výškoměry zapnuty na místě startu pod dohledem časoměřiče.
Edit: ...no mě právě zmátlo v českém překladu to slovo "seřízeny" což myslím není úplně ideální výraz, ale v originále je v současných i upravených pravidlech "initialised", takže vlastně stejné znění, pouze po úpravě je tam doplněn ten dohled časoměřiče...
Edit: ...no mě právě zmátlo v českém překladu to slovo "seřízeny" což myslím není úplně ideální výraz, ale v originále je v současných i upravených pravidlech "initialised", takže vlastně stejné znění, pouze po úpravě je tam doplněn ten dohled časoměřiče...
Poslední úprava: 13 roky 3 týdny nazpět
Vygenerováno za 0.233 sekund