- Obdržená poděkování: 0
F5J Týnec n S, Poříčí n Sázavou
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Další extrém je 10 pilotů, kdy by při 30procentech museli letět jen 3, a ten jasně daný interval určuje, že jich tam opět musí být ta spodní hranice 6 pilotů, a 30 procent se opět neaplikuje.
Ostatní případy, kde se dá použít těch 30 procent, tak se použije těch 30 procent v rámci pravidel se zaokrouhlením směrem dolů, pokud samozřejmě ředitel soutěže nerozhodne jinak - počet může snížit.
Pravidla FAI hovoří jasně - finále se letí vždy, ale navíc je možné v případech, kdy je méně než 20 pilotů, z rozhodnutí ředitele soutěže ta finále zrušit a neletět.
V jakémkoliv případě ale musí být ve finále 6-14 pilotů, jinak je to protipravidelné
Je to marný, je to marný... :lol: Kdybychom se totiž primárně a striktně drželi těch 30 procent, tak by vlastně nesmělo být na velkých akcích ve startovním poli více než 47 pilotů, a to je přece blbost...
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
S tím rozdílem, že možnost snížit maximální počet účastníků finále je v pravidlech uvedena, zvýšit nikoliv.Radek Novotny napsal: ...Kdybychom se totiž primárně a striktně drželi těch 30 procent, tak by vlastně nesmělo být na velkých akcích ve startovním poli více než 47 pilotů, a to je přece blbost...
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Trochu (dost) blbost, ne?
Já v pravidlech pořád vidím, že pod 20 pilotů finále není. H.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Pro mě je podstatné, aby "úpravy" nešly do vyložených extrémů a jak jsem už uvedl, s odstupem si myslím, že třeba finále v Poříčí už bylo trochu za hranou, zrovna tak si třeba umím představit úpravu startoviště, která by už začínala být nebezpečná atd. Naproti tomu ale drobnější odchylky budou vždy a budu radši akceptovat je, než aby ubylo soutěží...
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Jan Kubica napsal: Podle Radkovy interpretace: když přijede na soutěž 6 lidí (ne že bych to pořadatelům přál), poletí v jedné skupině (tj. ve stejném složení) nejprve základní kola, po nichž všichni postoupí do finále, kde se poletí 3-4 kola nanovo.
Trochu (dost) blbost, ne?
Já v pravidlech pořád vidím, že pod 20 pilotů finále není. H.
Honzo, v pravidlech je napsáno, že pod 20 účastníků MŮŽE ředitel finále zrušit.
Může ALE nemusí. Takže jak říkáš, ředitel extremista by při 6 soutěžících na konci letěl ještě finále s předepsaným minimem 6-ti finalistů
Tomáši, já myslím, že finále v Poříčí bylo naprosto v pořádku, jen ho tedy dle pravidel mělo letět 6 a ne 5 pilotů. To jsou pravidla.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Nemusí, pokud by tím neporušil jiný odstavec pravidel. Ředitel extremista by tím porušil předepsanou max. 30% účast ve finále, jsi schopen to pochopit??Radek Novotny napsal: ...Může ALE nemusí. Takže jak říkáš, ředitel extremista by při 6 soutěžících na konci letěl ještě finále s předepsaným minimem 6-ti finalistů...
Asi ne, proto na každé soutěži v Chomutově vyhlásíš zakázanou oblast nad dlouhou dráhou a pak tam sám s oblibou lítáš... proč taky ne, vždyť je tam termika a ostatním to za to nestojí, kazit si pěknou soutěž nějakými protesty.