- Obdržená poděkování: 2
Všechny otevřené přihlášky jsou k dispocizici zde :
stoupak.cz/souteze/kalendar-akci/prihlasky
Účast na soutěžích v roce 2015
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 8 měsíce nazpět - 10 roky 8 měsíce nazpět #15609
napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Účast na soutěžích v roce 2015
V Polance bychom rádi vyhověli všem, ale neumíme to. Již mnoho roků pořádáme jednu naši soutěž na přelomu května a června, je to tradice, ale ve jménu světlejších zítřků ji asi zrušíme.
Máme plánovat pokud možno bez kolizí s jinými soutěžemi, ale kterými? Je pro RCEV kolize s Vipavou problém nebo není? Bořetice ano, Trnava ne? Já fakt nevím.
Zatím to máme v plánu tak, že nechceme, aby naše RCEV kolidovaly s RCEV jinde v ČR a s klubovými F5J v ČR.
Ale vyhnout se všem inter a euro soutěžím, ať už u nás nebo v zahraničí neumíme a ani nechceme. Máme taky své životy a plány a uspořádat soutěž xx.xx. jen proto, že je to zrovna volný den nemůžeme. Pokud naplánujeme soutěž, pořadatelé si podle toho zařídí volno, tak mi věřte, že se nám už s tím moc hýbat nechce.
RB
Máme plánovat pokud možno bez kolizí s jinými soutěžemi, ale kterými? Je pro RCEV kolize s Vipavou problém nebo není? Bořetice ano, Trnava ne? Já fakt nevím.
Zatím to máme v plánu tak, že nechceme, aby naše RCEV kolidovaly s RCEV jinde v ČR a s klubovými F5J v ČR.
Ale vyhnout se všem inter a euro soutěžím, ať už u nás nebo v zahraničí neumíme a ani nechceme. Máme taky své životy a plány a uspořádat soutěž xx.xx. jen proto, že je to zrovna volný den nemůžeme. Pokud naplánujeme soutěž, pořadatelé si podle toho zařídí volno, tak mi věřte, že se nám už s tím moc hýbat nechce.
RB
Poslední úprava: 10 roky 8 měsíce nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Ivan Horejsi
- Pryč
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
10 roky 8 měsíce nazpět #15610
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Účast na soutěžích v roce 2015
Protože jsme konecne dodelali stopalcovku, vyrazil jsem do Chomutova vyzkoušet "Wettbewerb Einsatz" prototypu. A byl jsem docela mile prekvapen. Vykonem eroplanu (mym urcite ne) ale hlavne tim ostatním kolem. Vcetne pohodove organizace.
Ze eroplany RCEK tady nebudou fungovat, to bylo jasne předem. Jen mi to málokdo veril.
Ale v Chomutove bylo videt pomerne dost "dodo" eroplanu. Zatím to opravdu není "one design" zalezitost.
A kdyby se k tomu schylovalo, staci dat do pravidel minimalni hmotnost. Debatovali jsem o tom v Trnave s Jurajem B. a Laszlem Marko a shodli jsme se na nejake koordinaci pravidel. Rec prisla i na minimalni hmotnost.
Myslim, ze se stopalcovkou se málokdo odvazi vypínat ve triceti metrech, coz je pro ty s levnějšími eroplany dost demotivujici.
A pokud ano, porad jsou porad v rezerve hmotnostni limit nebo pripadne zruseni druhého pokusu. Ale pozor, to jsou jen spekulace, nikdo to nenavrhoval, urcite to je maximalne hudba budoucnosti.
Ze eroplany RCEK tady nebudou fungovat, to bylo jasne předem. Jen mi to málokdo veril.
Ale v Chomutove bylo videt pomerne dost "dodo" eroplanu. Zatím to opravdu není "one design" zalezitost.
A kdyby se k tomu schylovalo, staci dat do pravidel minimalni hmotnost. Debatovali jsem o tom v Trnave s Jurajem B. a Laszlem Marko a shodli jsme se na nejake koordinaci pravidel. Rec prisla i na minimalni hmotnost.
Myslim, ze se stopalcovkou se málokdo odvazi vypínat ve triceti metrech, coz je pro ty s levnějšími eroplany dost demotivujici.
A pokud ano, porad jsou porad v rezerve hmotnostni limit nebo pripadne zruseni druhého pokusu. Ale pozor, to jsou jen spekulace, nikdo to nenavrhoval, urcite to je maximalne hudba budoucnosti.
10 roky 8 měsíce nazpět #15611
napsal Rada
Odpověď od Rada na téma Účast na soutěžích v roce 2015
Přesně tak jak to napsal Radim to cítím i já, jen to neumím tak pěkně zformulovat :huh: .
A ani bych se Radime tolik nebál termínových kolizí RCEV Čechy / Morava. Jak už tu výše několikrát zaznělo, "bláznů" co by se táhli přes celou republiku na "regionálku" je v současné době asi opravdu minimum.
A ani bych se Radime tolik nebál termínových kolizí RCEV Čechy / Morava. Jak už tu výše několikrát zaznělo, "bláznů" co by se táhli přes celou republiku na "regionálku" je v současné době asi opravdu minimum.
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
10 roky 8 měsíce nazpět #15612
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Účast na soutěžích v roce 2015
Myslím si, že RCEV má dobrou bodoucnost, nesmí však noví adepti, nebo ti, co nemají nyní super-éro, podlehnout teorii o drahotě a nedostupnosti. Vakuovky pro soutěžení přece "vyrábí" už minimálně čtyři až pět schopných pro více pilotů a další jedinci si to vyrábějí jen pro sebe. Zřejmě není problém se s předstihem s někým domluvit a na příští sezónu mít model bez limitu. Co se výbavy týče, každopádně to jsou serva Dymond (výškovka) a podobné, ale mě k plné spokojenosti slouží šuplíková čínská W060 Waypoint na křidélkách a neřeším to. Dalším problémem je to "ztrapňování se", vždyť je lepší soutěžit se sebou rovnými a mít motivaci se zlepšovat.
Ten opakovaný druhý pokus je na pováženou. Letí několik různě dobrých pilotů do "blbého" vzduchu a vypnou ve stejné výšce, ten nejlepší, který se tam jakž takž drží, má největší problém. V praxi dostane z 90% naloženo od toho prvního spadlého, nechce se mu letět střemhlav k opakování, protože stále věří, že něco najde. Jinak je RCEV je spravedlivá.
Ten opakovaný druhý pokus je na pováženou. Letí několik různě dobrých pilotů do "blbého" vzduchu a vypnou ve stejné výšce, ten nejlepší, který se tam jakž takž drží, má největší problém. V praxi dostane z 90% naloženo od toho prvního spadlého, nechce se mu letět střemhlav k opakování, protože stále věří, že něco najde. Jinak je RCEV je spravedlivá.
10 roky 8 měsíce nazpět - 10 roky 8 měsíce nazpět #15613
napsal draceq
Já naopak zažil několik (nejen svých) "výtečných" opakovaček, které byly o minutu na čase a dvacet metrů na výšce horší než původní pokus, který vypadal jako totální propadák
Ono totiž nikdy nevíš, jestli při opakování z "blbého" vzduchu nevlítneš ještě do horšího
A na druhou stranu taky spoustu situací, kdy sice 4 z pěti opakovali ve druhé minutě (protože V TOMHLE to nemůže přece nalítat nikdo, takže čím dřív si vyletím výš a jinam, tím lépe), ale ten jeden zabojoval, vyšlo mu to, chytil/našel bublinu a vydržel plný čas... a tohle mě právě na tom ohromně baví - možnost učinit rozhodnutí na základě podmínek - i to je druh pilotního umění. Nicméně opakování v pravidlech zůstalo spíš jako takový "dinosaurus" po RCEK, nebyl to původní strategický záměr a i když jej nějak nezavrhuji, jeho vypuštění by smysl nějak zásadně neohrozilo... jen bychom si na soutěžích méně zalétali a přišli o jeden element, který ty soutěže dělá o fous zajímavější ![;) ;)]()
A ohledně toho trapasení - přátelé, já termické větroně létám třetí soutěžní sezónu, před tím jsem byl rád, že jsem TO udržel v luftě a nepletl si směrovku s výškovkou... a mou první soutěž (tehdy ještě RCEK) jsem byl rád, že jsem se vešel na dno tabulky... ani dneska nejsem bůhví jaký pilot (papírově je jen v dané kategorii pořád šest lepších :whistle: , a ty "nepapírové" a ostatní kategorie létající bych ani nespočítal), ale sám vidím, že posun někam směrem vzhůru je, když se to nevzdává... A nejen u mě, takových kolem sebe vídám na soutěžích spoustu, co přišli nedávno a ejhle, dneska se s nima pereme o vteřinky... Nikdo učený z nebe nespadl, kdo ví, kam se propracujete za sezónu, za dvě....
Odpověď od draceq na téma Účast na soutěžích v roce 2015
Milan Chalupník napsal: Ten opakovaný druhý pokus je na pováženou. Letí několik různě dobrých pilotů do "blbého" vzduchu a vypnou ve stejné výšce, ten nejlepší, který se tam jakž takž drží, má největší problém. V praxi dostane z 90% naloženo od toho prvního spadlého, nechce se mu letět střemhlav k opakování, protože stále věří, že něco najde. Jinak je RCEV je spravedlivá.
Já naopak zažil několik (nejen svých) "výtečných" opakovaček, které byly o minutu na čase a dvacet metrů na výšce horší než původní pokus, který vypadal jako totální propadák
A ohledně toho trapasení - přátelé, já termické větroně létám třetí soutěžní sezónu, před tím jsem byl rád, že jsem TO udržel v luftě a nepletl si směrovku s výškovkou... a mou první soutěž (tehdy ještě RCEK) jsem byl rád, že jsem se vešel na dno tabulky... ani dneska nejsem bůhví jaký pilot (papírově je jen v dané kategorii pořád šest lepších :whistle: , a ty "nepapírové" a ostatní kategorie létající bych ani nespočítal), ale sám vidím, že posun někam směrem vzhůru je, když se to nevzdává... A nejen u mě, takových kolem sebe vídám na soutěžích spoustu, co přišli nedávno a ejhle, dneska se s nima pereme o vteřinky... Nikdo učený z nebe nespadl, kdo ví, kam se propracujete za sezónu, za dvě....
Poslední úprava: 10 roky 8 měsíce nazpět
10 roky 8 měsíce nazpět #15614
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Účast na soutěžích v roce 2015
Je fakt, že RCEV a F5J teda ze mě udělaly o kus lepšího pilota, protože ten tlak na zlepšení se je neuvěřitelný ... a hlavně vidíte okolo sebe, že to jde níž a níž
Vygenerováno za 0.199 sekund