Všechny otevřené přihlášky jsou k dispocizici zde : stoupak.cz/souteze/prihlasky

F5J Nová Paka 18.5.2019

Více
7 roky 3 týdny nazpět #21772 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma SORG
Nová verze Sorgu
stoupak.cz/sorgair/version.php?have=

Sorg jde nyní zvětšovat / zmenšovat
Jdo zvětšovat fonty
Jde vybrat tučné / netučné písmo
Opraveny bugy ve vykreslování SORGu
Na karty se tisknou finálové sloty
Lze tisknout finálové karty
Jdou mazat výsledky
Opraveny rychlosti animací v kolech / skupinách
Lze zamykat nastavení a rozlosování

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
7 roky 3 týdny nazpět #21773 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma SORG
Po krátkém testu...
- jde změnit téma tak, že je bílé pozadí, ale pak nejde změnit barva, takže v některých polích je růžový text na šedivém pozadí, na NTB na světle nečitelné
- jde měnit velikost fontu, ale tato změna se nepromítne do okna pro zadávání výsledků letů
- tisk finálových karet - po vytvoření finále tě to přepne na záložku "Finální kola" (pominu fakt že se mi to zdá nesprávně česky..., snad by mělo být "Finálová..." ?), ale tisk karet pro finalisty je o záložku zpět. To tlačítko dá dost tedy práce najít :). Takže tlačítko pro tisk finálových karet bych dal až na záložku "Finálová kola"

- HLAVNÍ PROBLÉM - rozlosování! Z ohlasů z těch několika soutěží a i z mých testů, rozlosování se chová nedobře. Z pěti kol (matice 6 startovišť krát 4 skupiny) spolu někteří letí třikrát i čtyřikrát. Včera v Pace někdo hlásil, že letí s Radkem dokonce pětkrát, což tedy žádného soupeře nepotěší. Není tabulka "Kdo s kým" takže se to obtížně kontroluje, ale ten algoritmus určitě zasluhuje vylepšení.

Na závěr samozřejmě dík a čest Tvojí práci !

Více
7 roky 3 týdny nazpět #21774 napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma SORG
V Pace na F5J jsem s Radkem letěl pětkrát já, mám toho kluka docela rád, ale že bych s ním musel na soutěži létat v každém kole tak, tak rád ho zase nemám.

Více
7 roky 3 týdny nazpět #21775 napsal Leiner
Odpověď od Leiner na téma SORG Air (SORG7) Rozlosování
Moc často se ode mě příspěvků nedočkáte, ale Petrovi a Mirkovi musím dát za pravdu. Na jednu stranu jsme moc rádi, že Sorg existuje, na druhou stranu to rozlosování bylo a zatím je jeho největší slabinou.
Někdy loni jsem si dal tu práci a nacpal data jedné soutěže do programu F3B a "Bekr" do programu F3K.
Výsledky byly vždy lepší než to co vypadlo ze Sorgu. Když si uvědomím, že vlastně nemáme žádné jiné požadavky než minimalizovat opakované lety se stejným soutěžícím, tak by to mohlo být lepší. Samozřejmě
není vůbec nutné řešit případy s malým počtem soutěžících, kdy to vlastně matematicky ani nejde. V F3B musejí při úloze termika (skoro jako u nás) a průlety, řešit vzájemné vazby na tem a pomocníky pilota, což je daleko náročnější. Nostalgicky vzpomínám na doby, kdy nebyly počítače, "rozpis" se dělal na tabuli s cedulkami a bylo to podle mého spravedlivější než to co momentálně "vypadává" ze Sorgu. Abych jen nekritizoval pokud by o to Aleš stál, kontakt na programátory F3B programu mám a nějakou konzultaci bych domluvil. Honza

Více
7 roky 3 týdny nazpět #21776 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma SORG Air (SORG7) Rozlosování
Kluci s rozlosováním v sorgu je to aktuálně velmi jednoduché (a už jsem to tu zmiňoval) a to tak že : Aktuálně sorg VŮBEC nějak nelosuje s nějakou vnitřní logikou!! Čili náhodně hází lidi do políček.

Dotační matici budu řešit tento týden poté, co vyřeším body výše.

Každopádně díky za podněty !

Více
7 roky 3 týdny nazpět #21777 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma SORG

Petr Dušek napsal: Po krátkém testu...
- jde změnit téma tak, že je bílé pozadí, ale pak nejde změnit barva, takže v některých polích je růžový text na šedivém pozadí, na NTB na světle nečitelné
- jde měnit velikost fontu, ale tato změna se nepromítne do okna pro zadávání výsledků letů
- tisk finálových karet - po vytvoření finále tě to přepne na záložku "Finální kola" (pominu fakt že se mi to zdá nesprávně česky..., snad by mělo být "Finálová..." ?), ale tisk karet pro finalisty je o záložku zpět. To tlačítko dá dost tedy práce najít :). Takže tlačítko pro tisk finálových karet bych dal až na záložku "Finálová kola"

- HLAVNÍ PROBLÉM - rozlosování! Z ohlasů z těch několika soutěží a i z mých testů, rozlosování se chová nedobře. Z pěti kol (matice 6 startovišť krát 4 skupiny) spolu někteří letí třikrát i čtyřikrát. Včera v Pace někdo hlásil, že letí s Radkem dokonce pětkrát, což tedy žádného soupeře nepotěší. Není tabulka "Kdo s kým" takže se to obtížně kontroluje, ale ten algoritmus určitě zasluhuje vylepšení.

Na závěr samozřejmě dík a čest Tvojí práci !

- bílé témata nejsou zatím nadefinovány v tématech. Stačí eventuálně změnit HEX hodnoty v tom textovém. Dodělám je.

-velikost fontu : ano, to je pravda. Zatím pouze v "CORE" formuláři. Do všech ostatních to dodělám

-Karty pro finále : souhlas

- Rozlosování : jak jsem napsal, Random at this moment :)

Vygenerováno za 0.293 sekund