- Obdržená poděkování: 0
Daidalos - dotazy ke stavbě
10 roky 10 měsíce nazpět #15264
napsal Pucmeloud
Odpověď od Pucmeloud na téma Daidalos - dotazy ke stavbě
Tak Martin Bílek uznal, že křídla jsou neopravitelné a dodal nový pár. Až na termín dodání excelentní přístup výrobce.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
10 roky 10 měsíce nazpět #15354
napsal kope
Odpověď od kope na téma Daidalos - dotazy ke stavbě
Protože můj 2m Daidalos utrpěl na posledních dvou závodech "rány v boji" - zlomená ocasní trubka a potom popraskaná gondola, rozhodl jsem se koupit nový trup (i když trubka už je spravená a ta gondola taky půjde zazáplatovat). A když už jsem byl v tom nakupování, chtěl jsem objednat i ocasky do kříže (teď mám motýla). Bohužel, pan Bílek už nemá přípravky na ocasky pro 2m Daidala, ale nabídl mi ocasky z Notose. Když mi přišly, byl jsem překvapený jejich velikostí, nebo spíš "malostí". Směrovka asi ok, ale výškovka mi přijde hrozně prťavá. Rozpětí je 34 cm, šířka ve středu 8 cm,. Bude to stačit? Neprovozujete někdo náhodou tuhle kombinaci Daidalos a ocas Notos? Ona ta nová trubka je o kus delší než ta, kterou mám teď s tím motýlem, takže výškovka bude na delší páce.
10 roky 10 měsíce nazpět #15356
napsal Pucmeloud
Vzhledem k tomu, že můj 2,5m Daidalos má výškovku 42 cm, tak bych řek, že na toho 2-metra 34 cm stačí. Je to rozměrově rozdíl 20% (1/5) a mně lítá naprosto báječně s výškovkou citlivou ažaž.
10 roky 10 měsíce nazpět #15359
napsal kope
Odpověď od kope na téma Daidalos - dotazy ke stavbě
Dík za srovnání rozpětí výškovky. Nebudu se toho tedy bát a o víkendu to nějak poslepuju.
- Petr Semerák
- Skoro bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
10 roky 10 měsíce nazpět #15360
napsal Petr Semerák
Odpověď od Petr Semerák na téma Daidalos - dotazy ke stavbě
Já lítám na 2,5 metrovce výškovku s rozpětím 39 cm, stačí bohatě.
10 roky 9 měsíce nazpět #15464
napsal Pucmeloud
Pánové, můj Daidalos s novými křídly létá krásně, ale mám jeden problém: levá klapka mi při rychlejším stoupání nebo sestupu chytá flutter. Vůle na servu ani táhlu není, servo je nové Dymond. Zjistil jsem, že nejsem sám, komu to dělá. Máte s tím někdo nějakou zkušenost, nebo co poradíte?
Prvnímě napadlo přelepit podélně pant klapky Isolepou, aby pant trochu "ztuhnul"...
Prvnímě napadlo přelepit podélně pant klapky Isolepou, aby pant trochu "ztuhnul"...
Vygenerováno za 0.267 sekund