- Obdržená poděkování: 0
CIRRUS F5J
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 4 dní nazpět #15012
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma CIRRUS F5J
Toto je věc individuální, ale určitě jsi měl malou výchylku do potlačena. Někdy to je 3/4 maximální výchylky. Každopádně je potřeba mít ještě rezervu pro dodatečné potlačení (tu1/4). A pokud to jde, tak klapky 80-90° s nějakou exponenciální křivkou. K nim někdo dává křidélka jen velmi málo nahoru, někdo zase více (30°), když jsou moc nahoru, tak se při velké rychlosti sklopí uši. A k tomuto všemu vyladit opakovanými pokusy ve velké výšce křivku potlačované výškovky. Není to na chvíli, nejlépe večer za klidu, často to zbaští více nabití baterek pro nové vystoupání.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 4 dní nazpět #15013
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma CIRRUS F5J
Kdybych napsal absolutní hodnoty výchylek, tak by to moc nepomohlo, protože mám výškovku z Mandarina, tedy plovoucí, a mám ji také zvětšenou,... Určitě se ale musí nastavit křivka závislosti, lineární procentuální nastavení v mixu butterfly nestačí.
Čím ovládáte brzdy? Je to na kniplu plyn/klapky? Není to doufám jen na přepínači...?
Čím ovládáte brzdy? Je to na kniplu plyn/klapky? Není to doufám jen na přepínači...?
11 roky 4 dní nazpět - 11 roky 4 dní nazpět #15018
napsal kope
Odpověď od kope na téma CIRRUS F5J
Takže budu experimentovat. Musím se přiznat, že ladit křivku výškovky za letu se bojím-nestíhám koukat na letadlo a na displej rádia... Fakt mám strach.
Jinak klapky při butterfly mám 90 stupňů, k nim křidýlka nahoru o cca 3 mm, výškovku podél (zatím) tříbodové křivky do potlačena. Měl jsem 40% max výchylky výškovky při plně otevřených brzdách. Klapky do krajní polohy "vyjedou" po přepnutí do letového režimu "přistání", mám nastavené zpomalené vklápění, křivku zatím ne. Ovládání (přivírání) klapek je pak na páce plynu. Současně se zavíráním klapek se samozřejmě "rovná" výškovka právě podle křivky nadefinované v mixu.
Jinak klapky při butterfly mám 90 stupňů, k nim křidýlka nahoru o cca 3 mm, výškovku podél (zatím) tříbodové křivky do potlačena. Měl jsem 40% max výchylky výškovky při plně otevřených brzdách. Klapky do krajní polohy "vyjedou" po přepnutí do letového režimu "přistání", mám nastavené zpomalené vklápění, křivku zatím ne. Ovládání (přivírání) klapek je pak na páce plynu. Současně se zavíráním klapek se samozřejmě "rovná" výškovka právě podle křivky nadefinované v mixu.
Poslední úprava: 11 roky 4 dní nazpět
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 4 dní nazpět #15019
napsal Petr Dušek
Sám mám na 3-bod. křivce hodnoty 0% - 50% - 65%
Odpověď od Petr Dušek na téma CIRRUS F5J
Záleží samozřejmě na konkrétním modelu a jeho seřízení, ale pro většinu platí, že strmý nárust křivky musí být v první polovině křivky, potom při větších výchylkách klapek už potlačení tak neroste (nebo může třeba i klesat).Miroslav Kopecký napsal: ...Měl jsem 40% max výchylky výškovky při plně otevřených brzdách...
Sám mám na 3-bod. křivce hodnoty 0% - 50% - 65%
11 roky 4 dní nazpět #15020
napsal kope
Odpověď od kope na téma CIRRUS F5J
Tak to mám přesně naopak-pozvolný nástup a od cca poloviny strmý nárust. Nemám to v hlavě přesně, ale hodnoty byly tuším 0 při zavřených klapkách, 12% při klapkách otevřených ze 3/4, 40% při plných klapkách
11 roky 4 dní nazpět #15021
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma CIRRUS F5J
A já pro jistotu na žádném modelu nekřivkuju a spoléhám na ruce
Vygenerováno za 0.230 sekund