- Obdržená poděkování: 0
Stavba F5j větroně
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- milan.macinga
- Začátečník
-
- Obdržená poděkování: 0
Trup sa p. Svobodovi skutocne vydaril.
@Petr: daj potom prosim info ako to dopadlo a samozrejme drzim palce!
Petr Koláska napsal: Já mám táhla uložená v "obalu" z vnitřní trubičky bowdenu po celé délce, tedy i v oblasti výstupu z trubky. Bovden je tady zalepen směsí epoxidu, mikrobalonů a uhlíkového prachu, a ještě přetažen 50g sklem. Nedrhne to téměř vůbec - váha samotné výškovky je schopná pohnout táhlem - takže chodí dostatečně volně. Je tedy fakt, že výstupní drážky mají délku okolo 10cm, aby nedocházelo k přílišnému ohybu táhla, mírný radius mu nedělá problémy, ale zásadnějším ohybům je potřeba se vyhnout.
Příloha nebyla nalezena.
Příloha nebyla nalezena.
Tak jsem zase trochu postoupil při stavbě 2,5 metrovky a osazuju táhla. Trochu mi zarazila zvýrazněná věta výše. Znamená to, že v trubce je 10 cm "šlic" skrz, který je pak zalepený epoxidem a mikrobalóny? Nedovedu si totiž představit, jak se do tenké stěny trubky dělá 10 cm pozvolná drážka tak, aby nebyl prudký ohyb táhla.
Příloha nebyla nalezena.
To následné zalepení a přeplátování je vzhledem k délce výřezu nutnost, pokud by se neprovedlo, značně to trubku oslabí. Takže žádné volné protahování kdyby náhodou bylo potřeba bovden měnit! :lol: Když měnit, tak i s trubkou