- Obdržená poděkování: 0
Alternativa k MKS HV6100
9 roky 8 měsíce nazpět - 9 roky 1 měsíc nazpět #17411
napsal Enjoy
Alternativa k MKS HV6100 vytvořeno Enjoy
Tak MKS HV6100 za 1440,- si teda nekoupím ... . Máte někdo vyzkoušenou alternativu pod názvem
BLUE BIRD CB-105HV
( mrtvé pásmo 0.002ms - takže asi hodně přesné)k nákupu
tady
nebo
tady
Poslední úprava: 9 roky 1 měsíc nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17418
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Alternativa k
Taky mne to taha za vlasy ale tak to vyslo i se skromnosti.
Uz jsem videl tolik spatnych serv, naposledy nejake setove vcera, ze neoverenych se vylozene bojim. V sazce je mnoho.
Dobrou alternativou jsou serva Hyperion Atlas 09, daji se naprogramovat na mensi vychylky ale lip nez vysilacem: vysilac vychylky oreze, naprogramovanim se "smrsknou" takze presnost se zvysi. Zatim jsem to nepotreboval.
MKS jsou bohuzel nejlepsi (centrovani atd) tak na kridelka. Na brzdy davam KST135, jsou dost presne a zatim vydrzely vsechno na dvou F5J. I moje pristani-nepristani. Mam radeji spolehliost nez usporu dvou deka.
V napeti HV nevidim vyhodu. Velke rychlosti ani momenty nepotrebujeme.
Na rozdil od serv jsem jeste snad nevidel vadny BEC.
Uz jsem videl tolik spatnych serv, naposledy nejake setove vcera, ze neoverenych se vylozene bojim. V sazce je mnoho.
Dobrou alternativou jsou serva Hyperion Atlas 09, daji se naprogramovat na mensi vychylky ale lip nez vysilacem: vysilac vychylky oreze, naprogramovanim se "smrsknou" takze presnost se zvysi. Zatim jsem to nepotreboval.
MKS jsou bohuzel nejlepsi (centrovani atd) tak na kridelka. Na brzdy davam KST135, jsou dost presne a zatim vydrzely vsechno na dvou F5J. I moje pristani-nepristani. Mam radeji spolehliost nez usporu dvou deka.
V napeti HV nevidim vyhodu. Velke rychlosti ani momenty nepotrebujeme.
Na rozdil od serv jsem jeste snad nevidel vadny BEC.
9 roky 8 měsíce nazpět - 9 roky 8 měsíce nazpět #17419
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Alternativa k
Hyperion Atlas 09 má tah jen 2 kg .. Našel jsem
test KaWatomo CB 1005
sice rusky ... a
fotky
montáže do F5J Ultima
Poslední úprava: 9 roky 8 měsíce nazpět
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17420
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Alternativa k
Hyperion DS09 je nicméně v lehkém F5J plně ověřen na křidélka i do trupu. Na křidélka je ještě lepší KST08X, dnes už se dá koupit i s patkami do trupu.
Na klapky je to ale málo, tam buď ty MKS6100, nebo zkusit zde avizovaný klon anebo se smířit s pár gramy navíc a dát na klapky větší 22g serva.
Jinak MKS61xx opravdu zdražily, sice se dají sehnat zvenku o něco levněji než od Ivana, ale ne o moc, růst ceny je bohužel vidět všude
Na klapky je to ale málo, tam buď ty MKS6100, nebo zkusit zde avizovaný klon anebo se smířit s pár gramy navíc a dát na klapky větší 22g serva.
Jinak MKS61xx opravdu zdražily, sice se dají sehnat zvenku o něco levněji než od Ivana, ale ne o moc, růst ceny je bohužel vidět všude
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17422
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Alternativa k
Vyssi cena se odvozuje hlavne od fluktuace kurzu dolaru.
Testy jsou zajimave ale dulezitejsi jsou dlouhodobe zkusenosti s centrovanim, s centrovanim v zavislosti na okolni teplote, se spolehlivosti, s pevnosti prevodovky - to se z testu moc nedozvime.
Kdyz jsem treba mel na smerovku nahon uhlikem, u dvou serv (uz se nedelaji) se mi po mensim narazu ukroutila hlavni hridel ... to test nerekne. Po vymene tahla za drat 0,8 ve dvou trubkach je pokoj.
U tenkych serv byvaji problemy s motory. Casto maji jen plisky, ktere se mohou po case ohnout. Test pomoci servotesteru taky nic nerekne, protoze skutecne zatizeni v letu se neda namodelovat.
Mam zato, ze to byl i problem serv Atlas 095. Na termickem vetroni funguji leta ale na F3F nevydrzely. Nespravna volba pro F3F. Ale to vime az ted.
Doba spolehliych a jedinych "sedivek" je holt pryc.
Testy jsou zajimave ale dulezitejsi jsou dlouhodobe zkusenosti s centrovanim, s centrovanim v zavislosti na okolni teplote, se spolehlivosti, s pevnosti prevodovky - to se z testu moc nedozvime.
Kdyz jsem treba mel na smerovku nahon uhlikem, u dvou serv (uz se nedelaji) se mi po mensim narazu ukroutila hlavni hridel ... to test nerekne. Po vymene tahla za drat 0,8 ve dvou trubkach je pokoj.
U tenkych serv byvaji problemy s motory. Casto maji jen plisky, ktere se mohou po case ohnout. Test pomoci servotesteru taky nic nerekne, protoze skutecne zatizeni v letu se neda namodelovat.
Mam zato, ze to byl i problem serv Atlas 095. Na termickem vetroni funguji leta ale na F3F nevydrzely. Nespravna volba pro F3F. Ale to vime az ted.
Doba spolehliych a jedinych "sedivek" je holt pryc.
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 8 měsíce nazpět - 9 roky 8 měsíce nazpět #17424
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Alternativa k
Ivan píše:
Potvrzuji, po výměně motorů za jiný spolehlivý typ naprostá spokojenost, odcházeli i na F5J klapkách, ale až po roce provozu. Nyní spolehlivé i v F3F. Ostatní vlastnosti mají výborné. Hyperion DS09 na křidélka F5J a na klapky RCEV naprostá bezstarostnost a komfort v možnosti naprogramování. MKS DS6100 podle mě nejpřesnější servo (0,001mS), u klonu už "popisují" 0,002mS, ale bude to pravda?U tenkych serv byvaji problemy s motory. Casto maji jen plisky, ktere se mohou po case ohnout. Mam zato, ze to byl i problem serv Atlas 095.
Poslední úprava: 9 roky 8 měsíce nazpět
Vygenerováno za 0.179 sekund