- Obdržená poděkování: 0
Alternativa k MKS HV6100
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 2 měsíce nazpět - 9 roky 2 měsíce nazpět #18334
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Alternativa k MKS HV6100
Má někdo stejnou zkušenost ?
Já.
Doposud jsem si myslel, že jsem byl světlá vyjímka. V létě 2015 zakoupeno MKS HV6100, a přesně stejné chování jako u tebe. Pokud bych vždy po zapnutí a před startem udělal zkoušku chodu, a když by proběhl zrovna ten vadný stav, tak znovu vypnul a zapnul a pak už ok a letěl, asi by se nikdy ve vzduchu nic nestalo, ale to by mě vadilo i při rekreačním lítání, při soutěžním naprosto nemyslitelné. Napájení jsem měl z BECu Casle Edge Lite 50, nastaveno 5,5V tuším, nebo 5,0V, přijímač Futaba. Myslím, že jsem zkoušel, zda to chodí i na vyšších napětích blbě, ale to už si nejsem jistý. Vzal jsem tenkrát verzi HV, s výhledem do budoucna, stejně jsem měl napájení nízké.
Po instalaci běžného MKS 6100 už bylo vše v pořádku. Myslím, že ten vadný stav je kombinace mnoha faktorů (instalace, spínaný BEC) a k tomu to nízké 5V napětí. HV mají právě "něco" navíc, aby chodili při větším rozsahu a to asi někdy náhodně zakopne a neproběhne korektní náběh do funkčního stavu. HV systém podle mě nemá nic, co by mě přesvědčilo o jeho přednostech. Pokud mám serva na 5V, tak je to tam furt, kdežto HV palubní síť začne vysoko a pak stále vybíjením někam padá.
Já.
Doposud jsem si myslel, že jsem byl světlá vyjímka. V létě 2015 zakoupeno MKS HV6100, a přesně stejné chování jako u tebe. Pokud bych vždy po zapnutí a před startem udělal zkoušku chodu, a když by proběhl zrovna ten vadný stav, tak znovu vypnul a zapnul a pak už ok a letěl, asi by se nikdy ve vzduchu nic nestalo, ale to by mě vadilo i při rekreačním lítání, při soutěžním naprosto nemyslitelné. Napájení jsem měl z BECu Casle Edge Lite 50, nastaveno 5,5V tuším, nebo 5,0V, přijímač Futaba. Myslím, že jsem zkoušel, zda to chodí i na vyšších napětích blbě, ale to už si nejsem jistý. Vzal jsem tenkrát verzi HV, s výhledem do budoucna, stejně jsem měl napájení nízké.
Po instalaci běžného MKS 6100 už bylo vše v pořádku. Myslím, že ten vadný stav je kombinace mnoha faktorů (instalace, spínaný BEC) a k tomu to nízké 5V napětí. HV mají právě "něco" navíc, aby chodili při větším rozsahu a to asi někdy náhodně zakopne a neproběhne korektní náběh do funkčního stavu. HV systém podle mě nemá nic, co by mě přesvědčilo o jeho přednostech. Pokud mám serva na 5V, tak je to tam furt, kdežto HV palubní síť začne vysoko a pak stále vybíjením někam padá.
Poslední úprava: 9 roky 2 měsíce nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 2 měsíce nazpět #18335
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Alternativa k MKS HV6100
Sám s MKS HV při napájení 5,5V problém nemám a vnímám jako určitý klad to, že serva jedou hluboko pod svými mezními limity, takže by neměly nastat problémy. Problém při zapnutí jsem neměl nikdy (fakt nikdy). Serva jsem testoval i testerem na regulovaném zdroji a fungují dokonce i mírně pod těch papírových 3,8V, při stabilních 5,5V prostě není k problému důvod.
Obávám se, že problém popisovaný Milanem a Pavlem bude spíš vada serva než vyloženě problém daný nižším napájením - nějaký reset CPU atd... Slovo "obávám se" používám proto, že kdyby šlo jen o napájení LV-HV, tak je vše jasné a dá se tou přizpůsobit, ale pokud některé kusy MKS blbnou, tak se to může stát i zcela nečekaně
Obávám se, že problém popisovaný Milanem a Pavlem bude spíš vada serva než vyloženě problém daný nižším napájením - nějaký reset CPU atd... Slovo "obávám se" používám proto, že kdyby šlo jen o napájení LV-HV, tak je vše jasné a dá se tou přizpůsobit, ale pokud některé kusy MKS blbnou, tak se to může stát i zcela nečekaně
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 2 měsíce nazpět #18337
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Alternativa k MKS HV6100
Milane, abych predesel, tak Tobe verim.
Ale to zminene Tebou reklamovane servo jsem dal na kridelko a funguje naprosto bez problemu.
Ale to zminene Tebou reklamovane servo jsem dal na kridelko a funguje naprosto bez problemu.
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 2 měsíce nazpět - 9 roky 2 měsíce nazpět #18338
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Alternativa k MKS HV6100
Díky, já tobě taky, proto jsem to pak po tvém ověření vyhodnotil, že chyba zřejmě nastane, když se sejde několik faktorů. V mém případě na pozici výškovky s instalací jakou popisuji, bez jakýchkoliv složitostí, s krátkými kabelážemi, vykazovalo nefunkčnost odhadem v poměru 1:3 až 5 opakovaně.
9 roky 2 měsíce nazpět - 9 roky 2 měsíce nazpět #18339
napsal Enjoy
(myšleno jako vtip : - ).
Je to servo (MKS HV6100 ) programovatelné ? Proběhl názor, že pokud ano může se stát to, že "nějak" při zapnutí s cca 5 voltama může servo přejít do režimu programování a tím pádem nejde.
Potvrzuji chybovost 1:3 až 5.
Odpověď od Enjoy na téma Alternativa k MKS HV6100
Takže já nejsem důvěry hodenIvan Horejsi napsal: Milane, abych predesel, tak Tobe verim. ...
Je to servo (MKS HV6100 ) programovatelné ? Proběhl názor, že pokud ano může se stát to, že "nějak" při zapnutí s cca 5 voltama může servo přejít do režimu programování a tím pádem nejde.
Potvrzuji chybovost 1:3 až 5.
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 2 měsíce nazpět #18340
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Alternativa k MKS HV6100
Pavle, to v zadnem pripadku.
Ale s Milanem uz probehlo mnoho plodnych debat, kdy poucoval on mne.
Ja jsem se loni potykal se zahadnym chovanim serv v jednom kridle. Kdyz uz jsem nevedel kudykam, tak jsem jedno puvodni servo na kridelku (Atlas) nahradil tim od Milana. Pak teprve jsem nasel chybu nekde jinde ... vsechno fungovalo, ale nekdy pred mesicem zase podobna zahada. Vymenil jsem kabelaz a je konecne klid. Soucasne jsem konecne vratil i to puvodni servo, prece jen by na kridelkach mohla byt stejna![:-) :-)]()
Servo uzivatelsky programovatelne neni. Asi umyslne. Kdyz jsem zjistil, ze se da naprogramovat asi 20 parametru (serva S.BUS) tak se ani nedivim.
Ale s Milanem uz probehlo mnoho plodnych debat, kdy poucoval on mne.
Ja jsem se loni potykal se zahadnym chovanim serv v jednom kridle. Kdyz uz jsem nevedel kudykam, tak jsem jedno puvodni servo na kridelku (Atlas) nahradil tim od Milana. Pak teprve jsem nasel chybu nekde jinde ... vsechno fungovalo, ale nekdy pred mesicem zase podobna zahada. Vymenil jsem kabelaz a je konecne klid. Soucasne jsem konecne vratil i to puvodni servo, prece jen by na kridelkach mohla byt stejna
Servo uzivatelsky programovatelne neni. Asi umyslne. Kdyz jsem zjistil, ze se da naprogramovat asi 20 parametru (serva S.BUS) tak se ani nedivim.
Vygenerováno za 0.405 sekund