- Obdržená poděkování: 0
Alternativa k MKS HV6100
9 roky 6 měsíce nazpět #17695
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Alternativa k
Dnes dopoledne jsem byl lítat s F3K. Říkal jsem si, že doladím nějaké drobnosti a upravím naprogramování. Venku bylo -1,5°. Doma mám +23°. Rozhození serv KST DS245 vlivem rozdílu teploty je takové, až je mi zle. Téměř mi nestačí trimy na doladění do nuly křidélek. Model lítal slušně, dokonce jsem točil i slabou termiku, ale po přechodu do tepla se serva pohnula snad o 1mm. Je to vůbec možné??? :woohoo:
Táhla mám ocelové pr. 1mm. Páky sklotextit 1mm. Všechny serva v modelu mám KST DS 245.
Nedalo mi to a model jsem šoupnul na chvíli na balkon a zkoušel, kam se pohne křidélko v zimě, když v bytě bylo naprosto v nule. Podržte se, ujelo o 3mm. Taky jsem zjišťoval, jestli za to nemůže kroucení křídla vlivem tak velkého rozdílu teplot. Ne. Křídlo je rovné v mraze i v teple. To drží a nemění se.
Máte podobné zkušenosti se servy? Jaké?
Táhla mám ocelové pr. 1mm. Páky sklotextit 1mm. Všechny serva v modelu mám KST DS 245.
Nedalo mi to a model jsem šoupnul na chvíli na balkon a zkoušel, kam se pohne křidélko v zimě, když v bytě bylo naprosto v nule. Podržte se, ujelo o 3mm. Taky jsem zjišťoval, jestli za to nemůže kroucení křídla vlivem tak velkého rozdílu teplot. Ne. Křídlo je rovné v mraze i v teple. To drží a nemění se.
Máte podobné zkušenosti se servy? Jaké?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
9 roky 6 měsíce nazpět #17696
napsal Veselý
Odpověď od Veselý na téma Alternativa k
Zdravím.
V sobotu jsem kétal, jako obvykle na horách. Na protější, trochu výše položené louce, ležel sníh. Létal jsem z auta na jednu baterii 1300mA hodinu a dvacet minut. Používám ty nejlacinější serva cca 110 Kč ( 8mm) křidélka, brzdy cca 130 Kč. Žádný posun za dobu létání, jsem nezaznamenal. Asi to leží v ceně. Ale mám takový divný pocit, jako když jsem (ale to nemohu potvrdit) zaznamenal snad něco u přijimače - nechci jmenovat. Zásadně používám Futabu. JIVE.
V sobotu jsem kétal, jako obvykle na horách. Na protější, trochu výše položené louce, ležel sníh. Létal jsem z auta na jednu baterii 1300mA hodinu a dvacet minut. Používám ty nejlacinější serva cca 110 Kč ( 8mm) křidélka, brzdy cca 130 Kč. Žádný posun za dobu létání, jsem nezaznamenal. Asi to leží v ceně. Ale mám takový divný pocit, jako když jsem (ale to nemohu potvrdit) zaznamenal snad něco u přijimače - nechci jmenovat. Zásadně používám Futabu. JIVE.
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 6 měsíce nazpět #17697
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Alternativa k
Servo je jen posledni clanek retezce.
Chyba muze byt kdekoliv pred nim, to by se muselo diagnostikovat dukladneji.
KST 245 se uz dlouho nevyrabeji. Ty dve co mam na ocasu Supra, funguji uz dlouho a nic zleho mne neudelala.
Je dost nepravdepododne, ze serva by se chovala stejne spatne.
Ale bez diagnozy se neda nic vyloucit.
Chyba muze byt kdekoliv pred nim, to by se muselo diagnostikovat dukladneji.
KST 245 se uz dlouho nevyrabeji. Ty dve co mam na ocasu Supra, funguji uz dlouho a nic zleho mne neudelala.
Je dost nepravdepododne, ze serva by se chovala stejne spatne.
Ale bez diagnozy se neda nic vyloucit.
9 roky 6 měsíce nazpět #17698
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Alternativa k
Co by to pro mne znamenalo, diagnostikovat důkladněji? Jsou to sice starší, ale málo létané serva. Rok jsem s tím nelítal a před tím jenom krátce. Model jsem totiž brzo rozštípal a proto čekal dlouho na opravu.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 6 měsíce nazpět #17701
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Alternativa k
Já ti nevím, ale je opravdu posun neutrálu při změně teploty o 25 stupňů až tak nečekaný? U F5J vlastně neznám nikoho, kdo by klapky a křidélka občas netrimoval (byť spíše naopak v horku), on tam určitý posun je vždy.
Jinak se jednotlivá serva opravdu od sebe v míře vykompenzovanosti liší, sám jsem tu popisoval jisté výhrady proti kovovým Turnigy 777MG. Jelikož tyto TGY jsou bez nejmenší diskuse klonem starších KST (a možná to dokonce jsou přímo KST ze stejné továrny jen s jinou nálepkou), tak mě problém u DS245 úplně neudivuje. Jde ale o to, jak je opravdu výrazný, mě sice klapky s TGY cestovaly, ale bylo to plně v možnostech doladění subtrimem, tedy spíš "mírný opruz" než opravdu vážný problém. Pokud to u tebe přesáhlo jistou mez, tak to může mít důvodů více, počínaje blbým kusem serva přes problém někde jinde až třebo po špatné napákování (nevyužití celé dráhy serva), což ti ve výsledku jakoukoli chybu znásobí.
Jinak se jednotlivá serva opravdu od sebe v míře vykompenzovanosti liší, sám jsem tu popisoval jisté výhrady proti kovovým Turnigy 777MG. Jelikož tyto TGY jsou bez nejmenší diskuse klonem starších KST (a možná to dokonce jsou přímo KST ze stejné továrny jen s jinou nálepkou), tak mě problém u DS245 úplně neudivuje. Jde ale o to, jak je opravdu výrazný, mě sice klapky s TGY cestovaly, ale bylo to plně v možnostech doladění subtrimem, tedy spíš "mírný opruz" než opravdu vážný problém. Pokud to u tebe přesáhlo jistou mez, tak to může mít důvodů více, počínaje blbým kusem serva přes problém někde jinde až třebo po špatné napákování (nevyužití celé dráhy serva), což ti ve výsledku jakoukoli chybu znásobí.
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 6 měsíce nazpět #17702
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Alternativa k
V prvni rade vyloucit vysilac a prijimac, takze servo ridit naprimo pomoci servotesteru.
Nejlepe tester s displejem, ten sice taky nemusi pracovat presne ale nic lepsiho asi jen tak nenajdeme.
Ta 245 byla nahrazena typem X08, uz delsi dobu je typ X08 V3.
Zrovna montuji 4 kusy, tak to urcite overim. Obavam se, ze to budu mit o hodne driv nez skonci zima.
Nejlepe tester s displejem, ten sice taky nemusi pracovat presne ale nic lepsiho asi jen tak nenajdeme.
Ta 245 byla nahrazena typem X08, uz delsi dobu je typ X08 V3.
Zrovna montuji 4 kusy, tak to urcite overim. Obavam se, ze to budu mit o hodne driv nez skonci zima.
Vygenerováno za 0.179 sekund