- Obdržená poděkování: 0
Selhání baterie
9 roky 1 měsíc nazpět #18705
napsal mrazek
Selhání baterie vytvořeno mrazek
Na soutěži v Nové Pace jsem při zkušebním letu před soutěží málem zrušil EOSe. Po vypnutí motoru přešel po pár vteřinách do přemetů a nedal se řídit. K doteku se zemí došlo naštěstí ve spodní fázi posledního přemetu, kterých udělal nejméně pět (vypínal jsem v cca 15-ti metrech). Nic nešlo, vypadalo to na závadu BECu, s tím jsem letadlo i odložil. Po nějakém čase mě napadlo jen tak pro srandu zkusit jinou baterii a ono to zase začalo všechno chodit. Původní baterii jsem doma vykuchal a zjistil, že je odlomený kontakt jednoho článku. Jak k tomu mohlo dojít mi není jasné, není tam žádné mechanické namáhání a ani vibrace nejsou nijak velké. Přikládám foto závady a pro informaci, o jaký typ baterie se jedná.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18706
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Selhání baterie
Takhle spadl Radek Malčík onehdy ve Weilheimu - tam zas na 90% vznikl vakl na propojovací destičce v sadě, tuším Dualsky. Bohužel se podobná věc občas stane, naštěstí ne zas tak často.
9 roky 1 měsíc nazpět #18707
napsal Veselý
Odpověď od Veselý na téma Selhání baterie
Zdravím.
Vážený příteli, na baterku se padá i takto: zapojil jsem před startem do sebe plus a mínus lipolky. Trochu to prásklo a maličko dýmu. " A je hotovo,", říkám si. Než jsem použil jinou, udělal jsem zkoušku a ona šla. No tak jsem odhodil model a létal cca 3/4 hodiny a přistál. Kouknu na hodinky a do oběda je ještě čas. Seberu model, zapnu motor a odhodím. Vystoupá do 30m a konec. Bez elektriky nefunguje nic. Závada: spojením plus a mínus jsem odpálil ten spojovací plíšek, který ukazuješ, ale jen tak, že vydržel právě 3/4hod. letového času a pak dalším zapnutím motoru, jen do zmíněných 30m. Spadl jsem do stromoví - kolmo. Balsová oprava trvala dva dny. V Roudnici to nabylo skoro vidět. Model nabral dva dkg. Ponaučení: lipo se nesmí zkratovat. JIVE.
Vážený příteli, na baterku se padá i takto: zapojil jsem před startem do sebe plus a mínus lipolky. Trochu to prásklo a maličko dýmu. " A je hotovo,", říkám si. Než jsem použil jinou, udělal jsem zkoušku a ona šla. No tak jsem odhodil model a létal cca 3/4 hodiny a přistál. Kouknu na hodinky a do oběda je ještě čas. Seberu model, zapnu motor a odhodím. Vystoupá do 30m a konec. Bez elektriky nefunguje nic. Závada: spojením plus a mínus jsem odpálil ten spojovací plíšek, který ukazuješ, ale jen tak, že vydržel právě 3/4hod. letového času a pak dalším zapnutím motoru, jen do zmíněných 30m. Spadl jsem do stromoví - kolmo. Balsová oprava trvala dva dny. V Roudnici to nabylo skoro vidět. Model nabral dva dkg. Ponaučení: lipo se nesmí zkratovat. JIVE.
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18708
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Selhání baterie
Mám stejnou historku, vlastní blbostí v rychlosti jsem nepřipojoval baterku k reglu, ale oba kablíky baterky do sebe. Následoval lokální záblesk a čmoud. Ostatní soutěžící na mě kolegiálně čekali, co se bude dít. Po správném zapojení nejdříve nic nefungovalo, voltmetr po ruce ukazoval normální svorkové napětí na baterce. Po opětovném zapojení vše chodilo, i motor se točil. Rozhodnutí bylo rychlé-neletím. Soutěž jsem odlétal na druhou baterku. Tato měla přetavený spojovací plíšek, zůstal tam však dotyk nastudeno jako u "JIVE". Dal se doma překlenout pájením, ale jeden článek už byl trochu vyveden z koncentrace oproti těm dvěma.
Karle, ty jsi si vybral daň za čínskou výrobu, ale až si i číňani budou chtít hrát jako my, místo aby levně makali, tak se to na té naší planetě ekonomicky sesype.
Karle, ty jsi si vybral daň za čínskou výrobu, ale až si i číňani budou chtít hrát jako my, místo aby levně makali, tak se to na té naší planetě ekonomicky sesype.
9 roky 1 měsíc nazpět #18709
napsal mrazek
Odpověď od mrazek na téma Selhání baterie
Protože se mi se zkratováním baterie už něco podobného stalo, začal jsem používat konektory, u kterých je to vyloučené. Takže to není případ této baterie. U ní k žádnému zkratu nedošlo, pokud se tak nestalo již při výrobě.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18710
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Selhání baterie
Znáte slovo XT30?
Vygenerováno za 0.276 sekund