- Obdržená poděkování: 0
Selhání baterie
- RobertJicha
- Expert
-
Méně
Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18713
napsal RobertJicha
Odpověď od RobertJicha na téma Selhání baterie
I ty se daji vyjiskrit uvnitr. A jelikoz ti to drzi plast, tak si toho nemusis vsimnout. A nespolehlivy spoj je na svete. Zeptej se Ivana
Stalo se mu to na koptere. Proto pouzivame Ultra-T konektory.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18716
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Selhání baterie
U XT30 to ale tak docela neplatí, tam "oslabení" docela poznáš, začne jít podezřele lehce (osobní zkušenost). Tenhle problém se zapouzdřením byl průser třeba u zapouzdření na 3,5mm Gold, tam se tebou popisovaný jev děl jednoznačně a sám jsem si s tím naběhl ![:-( :-(]()
Ad Ultra-T - upřímně jste s Ivanem skoro jediní, kdo si je takto chválí, jinak je ale provedení tohoto konektoru (jeho dosedací plocha) hodně svérázné. A blbé je, že pokud se ti přimíchá čínská kopie, tak je to na pokraji katastrofy a špatně se poznává - zatímco originály mě nenaplňují nadšením, ale "dejme tomu", tak ty kopie jsou v tomto případě opravdu průser.
Naopak XT konektory jsou udělané poměrně dobře, mimochodem vznikly právě jako "opensource" náhrada Deans T poté, co tato firma začala zkoušet patentové spory. Musím říct, že tehdejší reakce Hextroniku, kdy prostě vymysleli vlastní standard (v mnohém lepší) a Deans nechali jeho osudu, patří k bodům, na které číňani mohou být celkem hrdí - ukázali, že když chtějí, tak dokáží něco vytvořit i sami a nemusí to být špatné.
Ad Ultra-T - upřímně jste s Ivanem skoro jediní, kdo si je takto chválí, jinak je ale provedení tohoto konektoru (jeho dosedací plocha) hodně svérázné. A blbé je, že pokud se ti přimíchá čínská kopie, tak je to na pokraji katastrofy a špatně se poznává - zatímco originály mě nenaplňují nadšením, ale "dejme tomu", tak ty kopie jsou v tomto případě opravdu průser.
Naopak XT konektory jsou udělané poměrně dobře, mimochodem vznikly právě jako "opensource" náhrada Deans T poté, co tato firma začala zkoušet patentové spory. Musím říct, že tehdejší reakce Hextroniku, kdy prostě vymysleli vlastní standard (v mnohém lepší) a Deans nechali jeho osudu, patří k bodům, na které číňani mohou být celkem hrdí - ukázali, že když chtějí, tak dokáží něco vytvořit i sami a nemusí to být špatné.
- RobertJicha
- Expert
-
Méně
Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18718
napsal RobertJicha
Odpověď od RobertJicha na téma Selhání baterie
V cem vidis katastrofu cinske kopie? Jsem si jistej, ze je clovek teber nerozezna. Pouzivam pravdepodobne mix
. Pokud je po x letech viditelne osoupanej, tak ho menim a dal nic neresim. Pouzivam urcite 5let, bez jedineho problemu. Priznavam, ze mi XT60 i XT30 prijdou "hezci" a uvazoval jsem, ze prejdu. Ale po tom Ivanovo problemu jsem myslenku rychle opustil.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18719
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Selhání baterie
U T-type strašně záleží na tom, jak ti to sedí v plastovém pouzdře - kontakt je fakticky plocha na plochu, "pružina" se opírá o plast. "Nejvydařenější" kopie měly plast, který se při pájení roztékal a celé to šlo do pryč, tam slovo "katastrofa" sedí. U normálních kopií je to trochu lepší, ale souosost je taky často všelijaká, takže kontakt není v celé ploše atd. Osobně si myslím, že tenhle konektor je celkově problematicky navržený, podobně jako třeba staré Goldy s převlečnou punčoškou s nedefinovaným přechodovým odporem.
U XT není důležité, zda jsou "hezčí", ale to, že mají korektní návrh, tedy banánek rozřízlý a napružený, který má přímý a definovaný kontakt. Osobně je mám skoro všude, s XT60 jsem problém nezažil, u XT30 jsem si jednou naběhl u copteru, ale nebylo to na "opálení", ale po havárii, kdy se baterka brutálně vytrhla setrvačností, což konektor uvnitř poškodilo. Ale i za tohle si můžu sám - mě to při dalším letu přišlo jako volnější, poznat to šlo, ale podcenil jsem závažnost - víckrát stejnou chybu neudělám.
U XT není důležité, zda jsou "hezčí", ale to, že mají korektní návrh, tedy banánek rozřízlý a napružený, který má přímý a definovaný kontakt. Osobně je mám skoro všude, s XT60 jsem problém nezažil, u XT30 jsem si jednou naběhl u copteru, ale nebylo to na "opálení", ale po havárii, kdy se baterka brutálně vytrhla setrvačností, což konektor uvnitř poškodilo. Ale i za tohle si můžu sám - mě to při dalším letu přišlo jako volnější, poznat to šlo, ale podcenil jsem závažnost - víckrát stejnou chybu neudělám.
- Petr Semerák
- Skoro bůh
-
Méně
Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18722
napsal Petr Semerák
Odpověď od Petr Semerák na téma Selhání baterie
Ultra T jsem asi 2 roky používal, ale po 2 pádech letadla jsem před asi 4 roky přešel na 4 goldy a je po problémech.
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18727
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Selhání baterie
Co clovet to nazor.
Ja jsem mel na koptere 3,5 v plastu. Plast drzel konektor dobre, tak jsem to neresil.
Pak se zacal konektor hrat. Ejhle. Plast drzel, ukryty konektor ne a uz byl skoro svareny. Ale musim rict, ze pro ty proudy/vykony nebyl konektor zrovna vhodny.
Pouzivam ted pro e-vetrone UltraT, asi originaly. Pri pajeni se netavi.
Naprosta spokojenost, na kontakty je pri zasouvani videt. Navic jsou asi o milimetr uzsi a to se u nas casto hodne hodi.
Mimochodem, vyjmul jsem ze vsech plastovych pouzder i servokonektory (stred/ucho) aby bylo videt na spoj. Spadl jsem na to kdysi, ted bez problemu.
Pro koptery davam ty EC5. Taky v poradku.
Prerusene sílove kontakty uvnitr baterky znam. Nasledek zkratu.
Ja jsem mel na koptere 3,5 v plastu. Plast drzel konektor dobre, tak jsem to neresil.
Pak se zacal konektor hrat. Ejhle. Plast drzel, ukryty konektor ne a uz byl skoro svareny. Ale musim rict, ze pro ty proudy/vykony nebyl konektor zrovna vhodny.
Pouzivam ted pro e-vetrone UltraT, asi originaly. Pri pajeni se netavi.
Naprosta spokojenost, na kontakty je pri zasouvani videt. Navic jsou asi o milimetr uzsi a to se u nas casto hodne hodi.
Mimochodem, vyjmul jsem ze vsech plastovych pouzder i servokonektory (stred/ucho) aby bylo videt na spoj. Spadl jsem na to kdysi, ted bez problemu.
Pro koptery davam ty EC5. Taky v poradku.
Prerusene sílove kontakty uvnitr baterky znam. Nasledek zkratu.
Vygenerováno za 1.304 sekund