KST serva DS245, předchůdce X08

Více
6 roky 2 měsíce nazpět #22854 napsal Beseda
Dnes jsem udělal totálku s moedelem osázeným starší verzi serv KST DS 245. Jsou to předchůdci dnešních X08. U prvního rozebraného jsem zjistil rozbité (rozlomené) ozubené kolečko s výstupnou hřídelí. Druhé (zatím nerozebrané) má stejné příznaky. Tak předpokládám ten samý problém. Potřebuji je nahradit, ale v ČR se koupit nedají.
Tak prosím někoho, kdo má vadné, ale mechanicky v pořádku, jestli by nemohl poskytnout převody. Předpokládám, že jsou u nových "X" stejné jako u starších "245". Víte to někdo s jistotou jestli tomu tak opravdu je? Má někdo tyto serva - převody navíc?
Děkuji.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 2 měsíce nazpět #22855 napsal Beseda
Jo, jsou obě v pr... Vypadá to asi takhle:

Příloha nebyla nalezena.

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22883 napsal Beseda
Nové převody jsou doma:

Příloha nebyla nalezena.

A pak že se nedají sehnat.

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22890 napsal Beseda
Převody vyměněny a serva chodí jako zamlada. ;)

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22891 napsal Beseda
Když už si sem píšu sám, tak připíšu i další zkušenost se servy DS 245. Ložiska sedla naprosto perfektně. Po výměně pouze ozubeného kolečka s výstupní (tisícihran) hřídelí, mají v podstatě nulovou vůli. Ani jako nové nechodili tak přesně. Nepatrnou vůli měli vždy, ale teď je to opravdu jiný svět. Žeby nová sada koleček byla o tolik přesnější? Ostatní mi zbyly a zatím jsem je nepoužil, protože pod mikroskopem, ty původní nevykazovali žádné opotřebení.
Já jen aby řeč nestála. A možná tohle do budoucna pomůže i dalším šílencům jako já.

Více
6 roky 1 měsíc nazpět - 6 roky 1 měsíc nazpět #22903 napsal Radek Novotny
Já jsem měnil převody u KST X08 mocmockrát. Měl jsem je na křidélkách u Perfectiona.
Síla byla ve větru a se zátěží na hraně, převody ale byly ukrutně křehké. Odcházely při tvrdších přistáních, ale taky třeba při srážce ve vzduchu (náběžkama v Lanškrouně), kdy jsem chtěl pokračoval v letu, ale servo mi to odmítlo.

Už bych je do F5J nedal. Vůle byly většinou minimální, ale bylo mezi nimi i servo s vůlí větší.
Do RCEV jsou naprosto luxusní. Co se týče držení středu, jsou úplně top. Nikdy jsem nemusel subtrimovat ani o píď.

Naproti tomu BlueBirdy 105, 115HV atd., ty mě docela zklamaly, co se týče právě držení středu. Převody mají silné, odolné, ale kvůli tomu neustálému dotrimovávání klapek mě už začínají trošku štvát.
Poslední úprava: 6 roky 1 měsíc nazpět

Vygenerováno za 0.298 sekund