KST serva DS245, předchůdce X08

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22905 napsal Ivan Horejsi
KST 245 se uz hooodne dlouho nedelaji. Konstrukce hlavniho hridele nebyla asi nejstastnejsi.
BB 105 - jedna serie mela vadne potaky, zrovna se na nas dostala. Vsechny jsme vratili. Taky se uz dlouho nedelaji.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22906 napsal Beseda
Ivane s tou špatnou konstrukcí výstupního hřídele souhlasím. Je tam jedna drobná chybka, která zapříčiňuje praskání a je snadno odstranitelná. Ale to je už zbytečné se tím zabývat. Už rok nepracuji v jisté firmě, kde by pro mne nebyl problém si tyhle hřídele vyrábět v sériích, ale to je taky minulost. ;)
Koukal jsem na konstrukční řešení u x08. A ty mají stejný problém. Při větší ráně prasknou. Uvidíme...

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22907 napsal Ivan Horejsi
Nevim, jestli mame na mysli totez.
Konec diry pro zavit sroubku packy u 245 byl skoro ve stejnem miste, jako vnejsi osazeni hridelky. Takze tam byl vyrazny vrub.
Pri trochu tvrdsim pristani (Supra) se prenesl raz ze smerovky pres uhlikove tahlo na packu serva. Hridelka se ukroutila. Pak jsem uhlik vymenil za plast 2 s ocelovym bovdenem a byl pokoj.
Tak to jen pro zajimavost-
X08 mam spoustu a zatim zcela bez problemu.

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22908 napsal Beseda
Ivane, máme.

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22909 napsal Milan Chalupník
Martine, toto jsi psal v roce 2016:

Dnes dopoledne jsem byl lítat s F3K. Říkal jsem si, že doladím nějaké drobnosti a upravím naprogramování. Venku bylo -1,5°. Doma mám +23°. Rozhození serv KST DS245 vlivem rozdílu teploty je takové, až je mi zle. Téměř mi nestačí trimy na doladění do nuly křidélek. Model lítal slušně, dokonce jsem točil i slabou termiku, ale po přechodu do tepla se serva pohnula snad o 1mm. Je to vůbec možné??? :woohoo:
Táhla mám ocelové pr. 1mm. Páky sklotextit 1mm. Všechny serva v modelu mám KST DS 245.
Nedalo mi to a model jsem šoupnul na chvíli na balkon a zkoušel, kam se pohne křidélko v zimě, když v bytě bylo naprosto v nule. Podržte se, ujelo o 3mm. Taky jsem zjišťoval, jestli za to nemůže kroucení křídla vlivem tak velkého rozdílu teplot. Ne. Křídlo je rovné v mraze i v teple. To drží a nemění se.

Teď už ti z nich zle není? :)

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22910 napsal Beseda
Bylo to tak. Bohužel jsem zjistil později i další věc. Nula ujíždějící v servech vlivem teploty a k tomu balzová konstrukce potažená fólii, nenalakovaná. Teplota a vlhko s tím dělala neuvěřitelné věci. Ale stačilo odstranit jednu z nich a vše bylo naprosto v toleranci. Takže jsem své letadla tenkrát "oškubal" a nalakoval. A až poté potahoval. Vůle se zlepšili natolik, že už jdou "utrimovat" a další várka serv už to nedělala vůbec. Tyhle první (ty nejhorší) jsem nedávno zrušil a koupil jim nové převody. S novými výstupními hřídelkami nemají téměř žádnou vůli, jak jsem psal někde výše.
Nejenom serva, ale i konstrukce bez laku je průser. Od té doby lakuji všechno, než nato dám folii. Roztrimování díky tomu zmizelo.

Vygenerováno za 0.328 sekund