Velký model od LS

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #192 napsal Jan Kubica
Dnes jsme se bavili na letišti v Roudnici s panem Leošem Svobodou a padl návrh, že by nám udělal velká křídla na termickou elektru. Jsou tam jistá omezení ohledně rozměrů jednotlivých panelů, trup bychom si také museli sehnat jinde, i když třeba by šlo udělat jen gondolu s uhlíkovou kuželovou trubkou dozadu (ala modely od Art Hobby).

Představa je elektra tak 3 m rozpětí, okolo 2 kg hmotnosti, 4-servové křídlo. Další detaily ještě nejsou. Kdo by měl zájem, zatím jsme dva.

Upozorňuji, že příští rok bude RCEX i pro velké modely a budou i soutěže klasické :-)

Honza

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #194 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Velký model od LS
Honzo, určitě dobrý nápad, ale výrobců třímetrovek F3X je u nás možná dvacet, větší mezera na trhu je kolem 2,5m a takové křídlo se dá v normálním autě vozit i vcelku.
Nebo když už 3m tak by bylo zajímavé, pokud by se váhou dostal pod váhu klasických kompozitů F3X ?? Rozumím samozřejmě tomu, že LS je cenově jinde než kompozity, takže nakonec proč ne. ;)

Bude LS vystavovat na Model Hobby ??

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #195 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Velký model od LS
Petře,

nebyl to nápad můj, já byl postaven před hotovou věc :) , ale líbí se mi. Ano, je spousta F3J a je to jedna z možností, o které přemýšlím. Ale cena není nepodstatná (i když s LS jsme se o ní dosud nehovořili), další věcí je případná opravitelnost a hlavně mě láká to, že si můžu model navrhnout dle svých představ (nebo takový, na jakém se dohodneme).

Jinak o 2.5M jsme se také bavili, na Futuru s "termičtějším" profilem šablony jsou, takže to by nebyl problém. Ale 3M by bylo lepší.

H.

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #196 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Velký model od LS

Jan Kubica napsal: Ale cena není nepodstatná (i když s LS jsme se o ní dosud nehovořili)

Já bych se právě ceny docela bál - podívej se na ceny, třeba cena současné Futury 2,5m nemá k té kompozitové třímetrovce daleko - vyjde na cca 6,5k (férovější by bylo brát pro srovnání 7,5k za ARC), proti tomu nějaký "lowend" kompozit třeba od Valenty (Dragon, Dogan) je spolehlivě do 9,5k při 3,2m - to není velký rozdíl ani proti Futuře a hypotetický model 3m od Leoše bude ještě dražší - zbude vůbec nějaký rozdíl? Je jasné, že špičkové kompozity jsou dražší, ale buďme realisté - to co dokáže Leoš z "dýhy" bude konkurovat asi spíš tomu "lowendu"...

Leoše osobně velice respektuju, myslím si ale, že jeho zažitá technologie má přeci jen jisté limity. Ale z druhé strany "nikdy neříkej nikdy" - viděl jsem na vlastní oči třeba velmi slušně udělanou Supru od Drely, která nebyla narozdíl od originálu laminovaná, ale byla právě PS-dýha - nevypadalo to zle...

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #197 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Velký model od LS

Jan Kubica napsal: Jinak o 2.5M jsme se také bavili, na Futuru s "termičtějším" profilem šablony jsou, takže to by nebyl problém. Ale 3M by bylo lepší.

Neptal ses ho v té souvislosti náhodou i na to, zda se dá Futuře upravit kýlovka tak, aby to mělo řízenou směrovku (bez toho je to totiž pro termiku úplně naprd)?
Využití Futury mě už napadlo taky a chtěl jsem se na to Leoše přeptat, pokud jsi to s ním náhodou už probíral, tak ho nebude otravovat totožným dotazem...

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #200 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Velký model od LS
Malá reakce na zmiňované "lowend" kompozity. Mám obavu, že právě tyhle dva (Dragon, Dogan) a určitě i další podobné modely, mají trochu problém s nadváhou - podle katalogu kolem 40g/dm2, to už je spíš na kopec než na termiku... Na termiku by to chtělo být do 30g/dm2, to je třeba soutěžní F3J (ovšem s rozpětím 3,5m a cenou ke 20k), nebo ta uvažovaná třímetrovka do 2kg jak píše Honza K.

Vygenerováno za 0.199 sekund