Q11, Daidal, Ambrosia a iné

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3557 napsal Radim Barč
Při soutěžním nasazení je možná turbokužel a různé otvory k ničemu, nicméně jsou dny kdy trénuji třeba přistání a potřebuju, aby se motor během kluzu co nejvíce ochladil. Tady si dovolím tvrdit, že přístup vzduchu na závadu není.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3560 napsal martin horák
Já to dělám podobně,v trupu u motoru zdůvodů kabelům ,ale i zdůvodů chlazení a pak v kabině a v zadu za odtokovkou,funguje to dobře .Martin H.[/attachment][attachment=1:37vtvdes]<!-- ia1 -->P1020898.JPG<!-- ia1 -->[/attachment:37vtvdes][attachment=2:37vtvdes]<!-- ia2 -->P1020897.JPG<!-- ia2 -->[/attachment:37vtvdes]

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3562 napsal Petr Dušek

martin horák napsal: Já to dělám podobně,v trupu u motoru zdůvodů kabelům ,ale i zdůvodů chlazení a pak v kabině a v zadu za odtokovkou,funguje to dobře .Martin H.

Připojím svůj názor. V dobách plechovkových motorů jsem udělal do Siesty podobné díry jako Martin a fungovalo to dobře. Nyní nedělám díry vůbec žádné a používám klasický neturbo kužel... a funguje to stejně dobře :D

Nejvíce tepla z motoru odchází přes hřídel a kužel (samozřejmě pokud není plastový), i zcela uzavřený motor takto během 5-ti minut letu spolehlivě vychladne.

OT: Napadá mě jak funguje uhlíkový turbokužel od RFM - díra v kuželu slouží pro chlazení duralového trámce, a tím i motoru, resp. převodovky ;)

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3602 napsal Tomas Hruby
Souhlasím s Petrem - pro soutěžní létání jsou už dnes díry "přežitkem", nemá to význam.
Využije se to spíš v situacích, jako píše o kus dříve Radim, třeba pro tréning přistávání, ovšem otázkou je, jestli není jednodušší pro podobný účel radši nasadit listy třeba jen 8x6 a tím převést motor do vyloženě odpočinkového stavu...

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3603 napsal Petr Kurjan
Mám stejný názor, nikde se přece nepíše, že se musí trénovat pouze s povolenou vrtulí. Na výšku 30m a okamžité přistání přece nepotřebuji brutální výkon. V konečném efektu můžu takto na jedno nabití trénovat více startů a motor mi za to ještě poděkuje...

Více
15 roky 2 měsíce nazpět #3604 napsal Tomas Brodsky

Petr Dušek napsal: Nejvíce tepla z motoru odchází přes hřídel a kužel (samozřejmě pokud není plastový), i zcela uzavřený motor takto během 5-ti minut letu spolehlivě vychladne.

Da se k tomuto najit nejake mereni, pripadne odkaz na nejaky vyzkum ci "vyzkum"?

Vygenerováno za 0.437 sekund