Q11, Daidal, Ambrosia a iné

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3659 napsal Petr Šrámek
Otázka pánové, jak si vedl Daidalos v Nové Pace 16.4. na soutěži, díky za info. ;)
Petr

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3660 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Q11, Daidal, Ambrosia a iné
ano ano,velmi dobra otazka ... byla to vlastne prvni rcek soutez,a tam se predpoklada zvyseny vyskyt daidalu :)

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3661 napsal Petr Šrámek
Přesně tak, byl jsem na jiné soutěži v HB, kde termiky bylo vcelku dost(hlavně dopoledne), vítr vál jen mírný cca 2 - 2,5m/s.
Tak mě docela zajíma, jak si vedl skoro v bezvětří atd.
Snad se nějaký pilot podělí o zkušenosti ;) .

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3668 napsal ludek novotny
Jestli k tomu můžu něco říct, tak jsme s Milanem Chalupníkem obsadili první dvě místa...a můj dojem z Daidala?Při srovnání s Ambrosií mi vychází že je lepší při stoupání, což je dáno o 60g menší váhou, lepší se s ním přistává...Ambrosia je zase lepší v kroužení v termice....jde samozřejmě jen o můj dojem, obě letadla jsou ve své kategorii špičkové stroje a těžko se dělají závěry při srovnávání dva roky staré Ambrosie s v pátek zalétnutým Daidalem....navíc každý model od stejného výrobce je jiný..liší se vzepětí, délka trupu, úhel seřízení i nastavení pro let....co kus to vlastně originál.Až sezóna ukáže kvality strojů i pilotů, z jednoho závodu se závěry dělat nedají...

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3672 napsal Milan Chalupník
Jestli k tomu mohu něco dodat, tak DAIDAL je opravdu výborné nádobíčko. Stejně jako Luděk a spousta ostatních, ještě hledám to nejlepší nastavení ( i během soutěže). Finálový let mi sedl, vzduch byl skoro mrtvý, velmi důležité bylo nastavení eroplánu a minimalizovat chyby řízení a vydržet co nejdéle. Ale jako pilot se červenám ještě teď, stačí se podívat na výsledkovku, jaké "mimozemské" výkony během soutěže zapisoval např. Jirka Váňa s vlastní dvoumetrovkou.

Více
15 roky 1 měsíc nazpět #3676 napsal Tomas Hruby
Z toho, co jsem viděl, si dovolím souhlasit s Luďkem - Daidalos je určitě dobré letadlo, ale jeho největší výhodou je to, že vychází skoro přesně na 500g, což je třeba proti mé Ambrosii s váhou 552g jasná výhoda ve stoupání (navíc na těch 500g vyjde s většíma baterkama, což je další plus). Naproti tomu v kluzu lepší není, je tak maximálně stejný, spíš ale o chlup horší.
Celkově hodnoceno je to určitě dobrá volba, už jen díky příznivé ceně.

Jinak mě to s ušatou Ambrosií docela šlo, ale bohužel jsem si ji vlastní blbostí při posledním přistání mírně poškodil, takže na finále jsem musel s MiniCoradem a v počasí, které se na finále udělalo, jsem neměl šanci, škoda :-(

Vygenerováno za 0.474 sekund