náhon motýla pruzinka - lanko

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2278 napsal Ivan Horejsi
Ja to taky samozrejme nemyslel zle - proste jsem si svoji slepou ulickou prosel. Ero letelo stremhlav a vytuhnul jsem u toho, protoze to proste prestalo reagovat. V takove chvili se clovek kouka na ruce, jestli ho hlava nesali a behem par sekund je hotovo. Vzpomenout si v takove chvili na brzdy je tedy mimo moje schopnosti. Samozrejme, pokud se da gumicka dost silna tak to asi pretahne, ale tomu jsem se chtel vyhnout
Gumicka - radeji nebrat. Muze prasknout seslosti vekem nebo sama od sebe, pritazna sila se neda moc regulovat. Nejlepsi asi torzni pruzina.
Je to take jeden z duvodu, proc se na hazedlech s takovym ovladanim dava vyskovka pod trup.
Dyneema - nejlepsi dlouholete zkusenosti, i co se tyka nejakeho roztrepeni v miste vystupu z trubky - vec neznama.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2282 napsal ludek novotny
protože tento systém létám už několik let na házedlech a od začátku na čtyřstovkách a stříďácích, myslím že k tomu mám co říct.....na směrovku používám strunu 0,3 mm ohnutou do U, kde délka spodní strany je cca 3 cm...samozřejmě při montáži přiklopím kormidlo ke směrovce, vetknu a nakonec kormidlo vrátím...páka má délku asi 1 cm.Na výškovce je to trošku jinak, drát je 0,5 mm ohnutý do Z tak, že krátké konce spolu svírají úhel 90 stupňů..délka spodní strany je asi 4 cm a páka opět 1 cm.Na výškovce mám nataženo a servo tahá dolů.Ještě k lankům....na směrovku používám kevlarovou nit, na výškovku ocelové lanko 0,25 mm zalité v silonu....obojí kupuji v rybářských potřebách. Ještě nikdy jsem neměl jediný problém v jakémkoli režimu letu, ale chce to mít pružiny správně ohnuté..ani málo ani moc.....záleží na závěsech, prohnutí kormidel při broušení, potahování.....ale pokud se to povede, je to přesné a úspora hmotnosti v ocasní části nemalá...a serva používám jedině Dymond D- 47.

Více
15 roky 9 měsíce nazpět #2293 napsal Karol Chyba
Tak som sa konečne odvážil aj ja skúsiť tento spôsob na SPIRITOVY a išlo dole hneď 14g , ale najlepšie na tom je že je to veľmi jednoduché a perfektne to pracuje, lebo keď montujem bovdeny tak mám minimálne dva dni zlú náladu. Môžem doporučiť aj tým ktorý ešte váhajú.

Více
15 roky 4 měsíce nazpět #3339 napsal Petr Jeremiáš
Tak taky na novém stroji chystám tenhle způsob a chci se zeptat, jak máte vyřešenu možnost seřizování délky lanka. Já jsem na páku serva lanko přivázal a na páku kormidla jsem ze struny udělal takové účko a případné zkrácení/prodloužení dělám namotáním či odmotáním závitu lanka na té struně.

Více
15 roky 4 měsíce nazpět #3342 napsal Vladimír Čermák
Není potřeba nic doseřizovat. :( Délku nastavíš tak aby servo i kormidlo bylo v neutrálu,případné korekce jen dotrimuješ.1)na kevlarovou nit natahni 4 mm slabé bužírky,2)nit provlékni dírkou v páce serva ,3) konec nitě otoč a zastrč zpět do bužírky,4)zakápní vteřiňákem.
Bužírku necháš cca 8 mm od páky tak, aby vteřiňák nezavzlínal do dírky páky serva nebo kormidla.Takto máš možnost délku nitě přesně nastavit.Kdyby jsi měl potíže s provlékáním nitě tou bužírkou,můžeš bužírku klidně podélně rozříznout a z boku naklapnout.Vteřiňák to jistí. 8-)

Více
15 roky 4 měsíce nazpět #3378 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma náhon motýla pruzinka - lanko
pratele a jak resite vyrovnani dvou kormidel pokud jsou na jednom servu ?

Vygenerováno za 0.170 sekund