technicke novinky na rok 2012 (elektronika, ne modely)

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6054 napsal Tomas Hruby
Takže nakonec došlo i na vlastní case? Já to probíral na Slovensku a tehdy šla řeč o case z TGY a na fotkách mi to opravdu jednu Turnigy připomínalo (ne tu nejznámější zlatou). Nebylo by na tom nic špatného, na výkon mají vliv hlavně ty další komponenty, ale koneckonců čím více věcí z "domácí" produkce, tím lépe, neuškodí se bez Číny občas obejít :-)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6055 napsal sgames
hmmm, tak to je jina ... v tom pripade je to stoupani HNUS :-D
mno a co ted s tim ze ? nejak se nam to zvhrlo pratele

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6056 napsal bohuslav majercik
Treba obmedziť rozpätie a dať tam výškomer ,tie výšky ktoré je vidno na Eurocupoch sú šialené . Veľa krát v malej kategorií je vidno lety kde pilot za celých 10 minút neurobí ani len jednu zátačku , aj na pristátie si mnohý zacúvajú . Jedno čo je isté že tento motor nezhorí a to sa za tých 100 e oplatí .

B.

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6057 napsal sgames
no ta veta je silne protichudna ... tim ze udelas brutalni motor jen podporis masakralni vysky.

"mno jsem nespokojen, mohu protestovat, nesouhlasit s tim, ale to je tak vse co mohu udelat"

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6058 napsal Tomas Hruby

Aleš Krátký napsal: no ta veta je silne protichudna ... tim ze udelas brutalni motor jen podporis masakralni vysky.

"mno jsem nespokojen, mohu protestovat, nesouhlasit s tim, ale to je tak vse co mohu udelat"

To je relativní - já bych řekl. že je poměrně běžné, že se problém začne řešit až poté, co zesílí :D
Ale vážně - problém to je, to se neokecá.
A taky je to opět námět k zamyšlení kolem ceny výškoměrů - cena Altis je o 30 ojro menší než cena motoru, který tu "hrozí" a to jsme přitom v "malé a levné" kategorii...
Uvidíme příští rok, tady to chce trochu času a ověřit v praxi, se změnami bych nespěchal (narozdíl od "vekých" F5J Euro, které bych klidně stopnul rovnou).

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6059 napsal Radek Novotny
Někteří se mohou domnívat, že výškoměr je všelék, i pro RCEK... Já ale myslím, že to tak rozhodně není. Možná pro pár jedinců, ale ne pro celou masu dnes létajících cca 90 pilotů. Nedovedu si představit, že všichni půjdou do výškoměrů v RCEK s blikáním nebo čtečkou, nebo snad dokonce s laptopem na letišti. V současných RCEK je právě výhoda použití pouze stopek, a to je ta jednoduchost, která láká tolik pilotů... :ugeek:
A to vůbec nezmiňuji technická omezení co ce týče přesnosti výškoměrů. To je dost veliký současný problém pro F5J dle FAI. O něm se ví, ale nikdo to zatím nechce (a vlastně ani technicky nemůže...) řešit. Už vidím, jak se ze zásilky výškoměrů vybírá ten trošku "lepší"... A o úpravě a překalibrování už radši nemluvím vůbec... To se snad nebude týkat našich soutěží, ale o fair-play na větších akcích už bych se bál... :ugeek:
AW z Contest Modellsport mne poprosil o znění pravidel RCEK (F5J-400 Euro) a i o velkou kategorii. No uvidíme, třeba z německa přivane nějaký nový RCEK vítr.
Zatím jsem dostal rekaci, že to je "velmi zajímavé"... :ugeek:

No a na ty naše pravidla a RCEK motory, asi by to chtělo už povolit samoúpravy motorů, nebo tu ostane jen jeden Slovenský výrobce, bez další konkurence. Nebylo by pak nic jednoduššího, než AXIku nebo jinému motoru shodit vinutí, a dát tam nové... Magnety i konstrukce jsou dobré, a jediné omezení stejné pro všechny by byla jen v rozměrech statoru, a vnějších rozměrech motoru.

Vygenerováno za 0.217 sekund