technicke novinky na rok 2012 (elektronika, ne modely)

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6061 napsal Tomas Hruby
Víš Radku, o té přesnosti výškoměrů všichni s odpuštěním plkají, ale v praktických testech moc problémů není. Já sám jsem si už také ověřil paralelní let Altis a Unilog - rozdíl prakticky nulový, podobně vycházejí i další testy - do 200m se pohybuješ v odchylce 1-2m. Překalibraci můžeš čelit triviálně tím, že v každé skupině strčíš někomu do modelu nezávislý výškoměr s baterkou - cca 5g hmotnost a pak porovnat hodnoty - při vědomí možnosti podobného testu si to každý rychle rozmyslí ;)

Ale zpátky k RCEK... Já bych také s výškoměry nespěchal - zatímco ve "velké" kategorii je přínos jasný, tak u "malých" to nevidím tak jednoznačně. Ohledně motorů se kloním ke stejnému názoru jako ty - tedy úpravy raději povolit ať jsou šance vyrovnány, navíc si leckdo motor přemotá sám a vyjde ho to mnohem levněji než nějaký "rádobytovární" speciál.
Uvidíme po příští sezóně - pokud stoupavost z letošních 12-13m/s stoupne na 15-17m/s, tak to není ještě taková tragédie - holt se zkrátí průměrné motorování o cc 5s, to pořád ještě jde. Problém bych ale viděl v okamžiku, pokud by více lidí začalo stoupat přes 20m/s, to už by se začalo termické létání trochu moc vytrácet - bodová penalizace za let do "stratosféry" ve stylu RCEN by byla už příliš malá.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6062 napsal sgames
ono si myslim ze by velke rozdily ve vyskach vedly k dost velkemu odlivu lidi z teto kategorie :(
je silne demotivujici jet na soutez s tim,ze me nejaky frantisek dobrota polita v kazdem kole o 10 vterin i kdybych lital jako buh

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6063 napsal Radek Novotny
No, Tomáši, v případě že se RCEK masa přesune na stoupání někam např. i k 16 mps, není jednoduššího řešení než začít při "Motor STOP" mačkat na stopkách tlačítko mezičasu, a od celkového času letu tak odečíst např. 2 body za každou sekundu motoru, aby se více vyrovnal poměr sekundy motoru, a sekundy kluzu... :ugeek: Stopky by se samozřejmě pouštěly se signálem začátku pracovního času, a nebo vypuštění modelu z ruky...

Hale nepředbíhejme vývoj, haž čas to hukáže... ;)

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6081 napsal Radek Novotny
Tak jsem oprášil loňskou kacířskou myšlenku ohledně vlastní malosériovky motorů. Trochu mne tedy nakopla situace ohledně možného použití výše uvedeného motoru MiHo. S tímto motorem by byli všichni nuceni koupit 1 až 2 tyto motory, dle počtu modelů, aby nemuseli hned po startu trpět handicapem.
A navíc být ještě závislí jen na jednom výrobci, no fuj... ;)
Sám mám své motory a technologii z předloňských pokusů odzkoušené, a opravdu jsou vlastní konstrukce a způsob vinutí na výkonech znát.
Dnes jsem odzkoušel nové vzorky v modelu, stoupání s Pichusem je kolem 18mps.

Je ale potřeba pro větší výkony dát větší baterku, schopnou dát potřebný proud. Rozdíly mezi 1250mAh a 1800mAh jsou už znát. Motory to vše snáší naprosto v pohodě.
Uvidíme, jak se situace kolem MiHo vyvine, ale když bude chuť a MiHo by se opravdu objevil v modelech, tak na jaře udělám výkonnou malosériovku a nabídnu to samozřejmě i na e-shopu.

Cena bude max. 1 500,- Kč. :ugeek:

Určitě budou min. 2 typy. Jeden s vinutím optimalizovaným pro menší baterky kolem 1200mAh, s mírně větší účinností, a jeden pro tvrdší větší zdroje, jako MiHo.
Označení typů MMG28-26/Race6 a MMG28-26/Race7. MMG28-26/Race8 ještě musím otestovat v modelu.
Nejradši bych stejně ale byl pro seznam povolených motorů a typů, který by byl "zmražený" vždy pro celou sezónu, aby nedocházelo k velkým výkyvům v pohonech v průběhu sezóny, a kategorie kladla důraz především na létání, a ne na stoupání a padání, a kdo trhne zbytek nějakým superpohonem... :ugeek:

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6082 napsal sgames
jak jsem psal vedle : mam radost :) dekuji. Kazdopadne jak je prispevek vyse, tak vice bodu za vterinu by bylo ok v pripade,te by vsichni stoupali 18ms a ne jen 4 lidi z 35 startujiich. tim by se vse jeste zhorsilo

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6083 napsal bohuslav majercik

Radek Novotny napsal: Cena bude max. 1 500,- Kč. :ugeek:

Ahoj Radku

No som zvedavý či za 1500 czk to budeš vedieť robiť legalne,znamená predávať to cez dáky shop , platit DPH riešiť prípadné reklamacie,financovať další vývoj atd ...

Ale aspon bude další motor na porovnanie .

Bohuš

Vygenerováno za 0.273 sekund