- Obdržená poděkování: 0
technicke novinky na rok 2012 (elektronika, ne modely)
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6061
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma technicke novinky na rok 2012 (elektronika, ne modely)
Víš Radku, o té přesnosti výškoměrů všichni s odpuštěním plkají, ale v praktických testech moc problémů není. Já sám jsem si už také ověřil paralelní let Altis a Unilog - rozdíl prakticky nulový, podobně vycházejí i další testy - do 200m se pohybuješ v odchylce 1-2m. Překalibraci můžeš čelit triviálně tím, že v každé skupině strčíš někomu do modelu nezávislý výškoměr s baterkou - cca 5g hmotnost a pak porovnat hodnoty - při vědomí možnosti podobného testu si to každý rychle rozmyslí ![;) ;)]()
Ale zpátky k RCEK... Já bych také s výškoměry nespěchal - zatímco ve "velké" kategorii je přínos jasný, tak u "malých" to nevidím tak jednoznačně. Ohledně motorů se kloním ke stejnému názoru jako ty - tedy úpravy raději povolit ať jsou šance vyrovnány, navíc si leckdo motor přemotá sám a vyjde ho to mnohem levněji než nějaký "rádobytovární" speciál.
Uvidíme po příští sezóně - pokud stoupavost z letošních 12-13m/s stoupne na 15-17m/s, tak to není ještě taková tragédie - holt se zkrátí průměrné motorování o cc 5s, to pořád ještě jde. Problém bych ale viděl v okamžiku, pokud by více lidí začalo stoupat přes 20m/s, to už by se začalo termické létání trochu moc vytrácet - bodová penalizace za let do "stratosféry" ve stylu RCEN by byla už příliš malá.
Ale zpátky k RCEK... Já bych také s výškoměry nespěchal - zatímco ve "velké" kategorii je přínos jasný, tak u "malých" to nevidím tak jednoznačně. Ohledně motorů se kloním ke stejnému názoru jako ty - tedy úpravy raději povolit ať jsou šance vyrovnány, navíc si leckdo motor přemotá sám a vyjde ho to mnohem levněji než nějaký "rádobytovární" speciál.
Uvidíme po příští sezóně - pokud stoupavost z letošních 12-13m/s stoupne na 15-17m/s, tak to není ještě taková tragédie - holt se zkrátí průměrné motorování o cc 5s, to pořád ještě jde. Problém bych ale viděl v okamžiku, pokud by více lidí začalo stoupat přes 20m/s, to už by se začalo termické létání trochu moc vytrácet - bodová penalizace za let do "stratosféry" ve stylu RCEN by byla už příliš malá.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
14 roky 6 měsíce nazpět #6062
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma technicke novinky na rok 2012 (elektronika, ne modely)
ono si myslim ze by velke rozdily ve vyskach vedly k dost velkemu odlivu lidi z teto kategorie ![:( :(]()
je silne demotivujici jet na soutez s tim,ze me nejaky frantisek dobrota polita v kazdem kole o 10 vterin i kdybych lital jako buh
je silne demotivujici jet na soutez s tim,ze me nejaky frantisek dobrota polita v kazdem kole o 10 vterin i kdybych lital jako buh
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6063
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma technicke novinky na rok 2012 (elektronika, ne modely)
No, Tomáši, v případě že se RCEK masa přesune na stoupání někam např. i k 16 mps, není jednoduššího řešení než začít při "Motor STOP" mačkat na stopkách tlačítko mezičasu, a od celkového času letu tak odečíst např. 2 body za každou sekundu motoru, aby se více vyrovnal poměr sekundy motoru, a sekundy kluzu... :ugeek: Stopky by se samozřejmě pouštěly se signálem začátku pracovního času, a nebo vypuštění modelu z ruky...
Hale nepředbíhejme vývoj, haž čas to hukáže...
Hale nepředbíhejme vývoj, haž čas to hukáže...
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6081
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma technicke novinky na rok 2012 (elektronika, ne modely)
Tak jsem oprášil loňskou kacířskou myšlenku ohledně vlastní malosériovky motorů. Trochu mne tedy nakopla situace ohledně možného použití výše uvedeného motoru MiHo. S tímto motorem by byli všichni nuceni koupit 1 až 2 tyto motory, dle počtu modelů, aby nemuseli hned po startu trpět handicapem.
A navíc být ještě závislí jen na jednom výrobci, no fuj...![;) ;)]()
Sám mám své motory a technologii z předloňských pokusů odzkoušené, a opravdu jsou vlastní konstrukce a způsob vinutí na výkonech znát.
Dnes jsem odzkoušel nové vzorky v modelu, stoupání s Pichusem je kolem 18mps.
Je ale potřeba pro větší výkony dát větší baterku, schopnou dát potřebný proud. Rozdíly mezi 1250mAh a 1800mAh jsou už znát. Motory to vše snáší naprosto v pohodě.
Uvidíme, jak se situace kolem MiHo vyvine, ale když bude chuť a MiHo by se opravdu objevil v modelech, tak na jaře udělám výkonnou malosériovku a nabídnu to samozřejmě i na e-shopu.
Cena bude max. 1 500,- Kč. :ugeek:
Určitě budou min. 2 typy. Jeden s vinutím optimalizovaným pro menší baterky kolem 1200mAh, s mírně větší účinností, a jeden pro tvrdší větší zdroje, jako MiHo.
Označení typů MMG28-26/Race6 a MMG28-26/Race7. MMG28-26/Race8 ještě musím otestovat v modelu.
Nejradši bych stejně ale byl pro seznam povolených motorů a typů, který by byl "zmražený" vždy pro celou sezónu, aby nedocházelo k velkým výkyvům v pohonech v průběhu sezóny, a kategorie kladla důraz především na létání, a ne na stoupání a padání, a kdo trhne zbytek nějakým superpohonem... :ugeek:
A navíc být ještě závislí jen na jednom výrobci, no fuj...
Sám mám své motory a technologii z předloňských pokusů odzkoušené, a opravdu jsou vlastní konstrukce a způsob vinutí na výkonech znát.
Dnes jsem odzkoušel nové vzorky v modelu, stoupání s Pichusem je kolem 18mps.
Je ale potřeba pro větší výkony dát větší baterku, schopnou dát potřebný proud. Rozdíly mezi 1250mAh a 1800mAh jsou už znát. Motory to vše snáší naprosto v pohodě.
Uvidíme, jak se situace kolem MiHo vyvine, ale když bude chuť a MiHo by se opravdu objevil v modelech, tak na jaře udělám výkonnou malosériovku a nabídnu to samozřejmě i na e-shopu.
Cena bude max. 1 500,- Kč. :ugeek:
Určitě budou min. 2 typy. Jeden s vinutím optimalizovaným pro menší baterky kolem 1200mAh, s mírně větší účinností, a jeden pro tvrdší větší zdroje, jako MiHo.
Označení typů MMG28-26/Race6 a MMG28-26/Race7. MMG28-26/Race8 ještě musím otestovat v modelu.
Nejradši bych stejně ale byl pro seznam povolených motorů a typů, který by byl "zmražený" vždy pro celou sezónu, aby nedocházelo k velkým výkyvům v pohonech v průběhu sezóny, a kategorie kladla důraz především na létání, a ne na stoupání a padání, a kdo trhne zbytek nějakým superpohonem... :ugeek:
14 roky 6 měsíce nazpět #6082
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma technicke novinky na rok 2012 (elektronika, ne modely)
jak jsem psal vedle : mam radost
dekuji. Kazdopadne jak je prispevek vyse, tak vice bodu za vterinu by bylo ok v pripade,te by vsichni stoupali 18ms a ne jen 4 lidi z 35 startujiich. tim by se vse jeste zhorsilo
- bohuslav majercik
- Odborník
-
Méně
Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6083
napsal bohuslav majercik
Ahoj Radku
No som zvedavý či za 1500 czk to budeš vedieť robiť legalne,znamená predávať to cez dáky shop , platit DPH riešiť prípadné reklamacie,financovať další vývoj atd ...
Ale aspon bude další motor na porovnanie .
Bohuš
Odpověď od bohuslav majercik na téma technicke novinky na rok 2012 (elektronika, ne modely)
Radek Novotny napsal: Cena bude max. 1 500,- Kč. :ugeek:
Ahoj Radku
No som zvedavý či za 1500 czk to budeš vedieť robiť legalne,znamená predávať to cez dáky shop , platit DPH riešiť prípadné reklamacie,financovať další vývoj atd ...
Ale aspon bude další motor na porovnanie .
Bohuš
Vygenerováno za 0.273 sekund