technicke novinky na rok 2012 (elektronika, ne modely)

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6104 napsal pavol polonec
aj tak Aleš neviem co tu stale nariekaš
predsa ten motor bol len predstaveny ,nie schvaleny!ci sa mylim?
predsa je nejaky postup ktory by sa mal dodrzat ,myslis ze vyrobim motor a hned je povoleny?
aj ked netvrdim ze ho neschvalia :)

druha vec je ze splna technicke parametre definovane v pravidlach tak neviem co sa stale okuňaš a fnukas
(to ze sa posere kategoria je druha vec)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6105 napsal sgames
ja neknouram, ja se snazim rozvirit diskusi na tema "jak zlegalizovat |premotany| motor snadno a rychle"
pokud motor bude ok,a bude ho treba tak ho poridim

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6106 napsal Zbyněk Smola
Výtah z pravidel.
b) Motor musí být použit střídavý bezkomutátorový dostupný v běžné obchodní síti pod označením třídy 2208
nebo 2826 s rotujícím pláštěm bez převodovky, bez dodatečných elektrických a mechanických úprav.
Povolený maximální průměr statoru je 22 mm a maximální délka statoru 9 mm.
Typickým příkladem takového motoru je AXI 2208. Maximální průměr celého motoru může být 28 mm, délka 26mm.

Může mi někdo říci co je běžná obchodní síť? Kamený obchod, internetový obchod, zahraniční obchod, bazar, ťamanská tržnice, či něco jiného. A výrobce, co musí splňovat? Mít šikovné ruce, známé jméno, kontakty v zahraničí?
Vy se toho motoru nějak bojíte. Vždyť někdo na něj má (a umí ho sehnat) a nemá čas na tréning.
A druhý těch 5-max10s dožene lehce na přistání. Mimochodem až moc hodně bodovaném, ale to je můj osobní názor, já jsem rád že vůbec přistanu.
Prosím zdejší odborníky ať se vyjádří, o kolik % je lepší super model?
Taky bych mohl tvrdit že tuto kategorii rozesírá model Daidalos který je drahý, ne pro každého běžně dostupný a já ho nemám, tak jako motor MIHO.

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6107 napsal sgames
daidalose ma 95% soutezicich .. a kolikrat daidala polita i obycejny papirak ikdyz motoruje stejne.s motorem to nefunguje :-/
napr Kurjan Petr ma domaci skladanku. temer v polovine pripadu leti lepe nez daidalos. V procentech ? rozdil mezi daidalem a jeho letadlem je 30sec, 1 minuta +- z deseti takze v tomto pripade je to 5-10 % (mluvim o tomto jednom jedinem prikladu)

a vubec,od toho vseho tady je vlakno "pravidla na rok 2013" kde je mozno VSECHNY tve problemy napsat a pokusit se s nimi neco udelat. vetsina lidi totiz chodi na stoupak (ano denne okolo 100+- unikatnich lidi) ale prispeje tu 4-5 lidi a potom se na letisti vedou diskuse "ktery blb todle odouhlasil, proc s tim nikdo neudelal, proc se tak moc tak moc /malo motoruje, proc se s erem tak moc mlati a zapichuje a proc je trava zelena"

vyznam motoru ktery znacne vycuhuje z rady je jasny.vyznam noveho letadla rozhodne neni tak masivni jako prave toho co nas dostava do vzduchu.a proto se tady vede uz par stran jen o motoru ktery je i neni legalni.
a rozhodne je lepsi neco takoveho resit DRIVE nez si tim rozmrvime celou sezonu !! nebo vam se snad nelibi kategorie kterou litate tak jak je ?

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6108 napsal Jaroslav Nezhyba
vyznam motoru ktery znacne vycuhuje z rady je jasny.vyznam noveho letadla rozhodne neni tak masivni jako prave toho co nas dostava do vzduchu.a proto se tady vede uz par stran jen o motoru ktery je i neni legalni.
a rozhodne je lepsi neco takoveho resit DRIVE nez si tim rozmrvime celou sezonu !! nebo vam se snad nelibi kategorie kterou litate tak jak je ?

Aleši-jaké si tedy představuješ řešení ? MIHO zatím ještě na soutěži v CZE nelétal,ale řečí kolem motoru je spousta.Nechme pravidla v r.2012 jak jsou,během sezony se ukáže ,kam spěje vývoj.Ostatní je jen tlachání pivních odborníků....
Většina lidí létá pro radost,od toho jsou pravidla národních kategorií,ale prudit to tímto stylem mi připadá zcestné.Nebo si myslíš,že všichni,kdo jedou na soutěž ,chtějí za každou cenu vyhrát ? Já si myslím něco jiného...

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6109 napsal Zbyněk Smola
Aleši to já všechno vím. Stačilo ale říc na další sezónu jsou povoleny tyto motory. A nebo, jsou povoleny motory těchto rozměrů. Vzpomeň jak to stoupalo ze začátku Radku S. Já jsem rekreant a se svým axíkem ještě nějaké soutěže dám, nenechám se znechutit. Jo a díky za angažovanost v této kategorii, přeju Ti ať tě to baví i nadále. ZS

Vygenerováno za 0.195 sekund