Nový výškoměr

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6557 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Nový výškoměr
Ahoj Aleši,
ktosi sa na Stoupáku pýtal na porovnanie komerčných výškomerov... (?).
Séria testov RC-ALTI2, ALTIS-V3 a MULTILOG je v tabuľke na stránke: www.rivamodels.sk/F5J-FAI/F5J-FAI_19.html
Je tam vidieť, že MultiLog obstál nielen cenou, ale aj presnosťou...
A skutočnosť, že v tréningu (ale možno aj na bežnej súťaži) stačí FAI-výšku vypípať (nemusíš nutne mať aj LCD) patrí k jeho prednostiam.

email od Pala

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6558 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Nový výškoměr

Aleš Krátký napsal: ...Je tam vidieť, že MultiLog obstál nielen cenou, ale aj presnosťou...
A skutočnosť, že v tréningu (ale možno aj na bežnej súťaži) stačí FAI-výšku vypípať (nemusíš nutne mať aj LCD) patrí k jeho prednostiam.

email od Pala

Rozumím tomu, že při tréninku nebo běžné soutěží pípání stačí, ale vzhledem ke skutečnosti, že pravidla předepisují vizuální zobrazení, nepovažoval bych toto za přednost.
Cenu a přesnost samozřejmě za přednosti Multilogu považovat lze.

Osobně očekávám, že někdo nabídne výškoměr s vestavěným LCD. Těch pár gramů navíc model uveze a bylo by po starostech s další "krabičkou" navíc.

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6567 napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Nový výškoměr

Bohumil Janák napsal: A co takhle UNILOG 2???Osobně čekám,že příjdou s aktualizací pro F5J-FAI.Pak je volba jistá.
Jinak bych volil Altis V3 ;)
Boban

Tak mi to nedalo a psal jsem do němec. :)
Ptal jsem se na aktualizaci UNILOG2 pro F5J-FAI a komunikaci s JetiBox Profi ve verzi EX.To znamená,že mě zajímalo,jak se zobrazuje na JetiBoxu Profi hlavně vario.pokud jen dvouřádkově-standart,nebo EX a to v plném rozlišení.
Dostalo se mi této odpovědi:
wir werden in ein paar Wochen ein Update für den UniLog 2 anbieten,
dass auch das neue EX Protokoll von Jeti voll unterstützt.
Auch für F5J wird dann ein Limiter im UniLog 2 eingebaut sein.
překlad ad.translátor:
budeme poskytovat aktuální informace v několika týdnech na UniLog 2
že nový EX podporuje plně Jeti protokol.
Dokonce pak omezovač F5J UniLog 2 budou instalovány.
Co vy na to?
Boban ;)

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6576 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Nový výškoměr
Tohle jsem tu psal už někdy v listopadu, taky jsem Stefanovi psal. Jde jen o to, kdy to opravdu udělá, zatím pořád jen slibuje (několik týdnů trvá už pár měsíců) :-(

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6577 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Nový výškoměr
K tomu co psal Petr Dušek - formulace ve FAI pravidlech je skutečně taková, že by človek, který uvažuje o létání na vyšší úrovni, měl volit systém, který nabízí i displej. Já určitě k našim Altisům displej přikoupím...
Na "národní úrovni" to asi tak horké nebude, pochybuji, že by nějaký pořadatel někoho buzeroval za to, že bude pouze blikat LED, nicméně v delší perspektivě je skutečně orientace na displeje vhodná.

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6578 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Nový výškoměr
Tomáši, myslím že blikání výšky pomocí LED (např. Altis) je naprosto v souladu s pravidly - je to vizuální zobrazení. Já jsem rozporoval pípání, tzn. akustický výstup. Jednak to není v pravidlech, ale hlavně po zkušenostech s nastavováním reglu pomocí pípání mám trochu pochybnosti o správné odečtení výšky. Ne každý má absolutní, nebo alespoň dobrý "hudební" sluch :D .

Vygenerováno za 0.248 sekund