Nový stroj F5J

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8218 napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Nový stroj F5J
Váha přívodních vodičů pro serva , včetně hmotnosti samotných serv umístěných na plochém kozlíku před
směrovkou - způsobila takové problémy s dovážením ve předu , že jsem to vzdal a vrátil serva do nosu gondolky.
Co to udělá s umístěním serv až na samý konec trupu do směrovky , nevím- asi se to musí celé spočítat. :(

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8219 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Nový stroj F5J
On ten bowden s ocelovou strunou standardně použitý v Cirrusu také není nějak extra lehký... Řekl bych, že ve srovnání s nějakými tenkými servokabely bude spíš těžší.
Spíš jde o to, kolik váží ty nové ocasní plochy - sám vím, jak mi vyšlo těžiště u klasického Cirrusu s "krátkou" gondolou a dovolím si tvrdit, že dvě 10g serva v ocase bych při použití nové gondoly vyvážil (s baterkami 1800mAh, s 1300mAh možná ne, ale ty stejně už v Cirrusu moc nepoužíváme). Ale předpokladem je, že nebudou výrazně těžší ty nové ocasní plochy...

Jinak je ale samozřejmě otázkou, zda to je nutné, sám jsem se sice zprvu s bowdeny trochu trápil (něco jsem psal i do recenze v RCM), ale po odladění už o nich naprosto nevím a fungují v pohodě a bez viditelných vůlí. Přitom do gondoly stačí levné Hitec HS82MG, zatímco do ocasu je výběr serv náročnější. Tohle je asi na diskusi, ale fakt je, že máme momentálně v rodině velké F5J čtyři a všechna mají serva vepředu a problémy nejsou. Mimochodem náhony různé - Cirrus a Stork mají klasické bowdeny "bílá duše" a v nich ocelový drát, Dragonfly má stejnou vnější trubku, ale uvnitř je tyčka z polystalu (skelný lisovaný laminát), poradil a dodal mi to osobně p. Valenta, Shock pak používá variantu, kdy je náhon "táhly" z uhlíkových trubiček bez vnějšího lanovodu. Funguje to všechno...

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8220 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Nový stroj F5J
V mém případě jsem u Cirruse vytáhl z duše bowdenů dráty a nahradil je uhlíkem tuším 1,0mm, namazaným v epoxidu. Nevím kolik gramů to už udělalo, ale hodně mě to překvapilo, jak se dá takovou drobotinou ušetřit. Tepelné roztahování jsem zatím nepozoroval.

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8221 napsal Tomas Hruby
jojo, já vlastně u Cirruse mám uhlík na směrovce v původní "duši" také, ocel mi zůstala jen pro VOP.

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8222 napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma Nový stroj F5J
Já jsem tady před chvílí psal totéž co ty ,ale při stisknutí odeslat příspěvek zmizel.Tak znova: kvůli bočním plochám (je zvětšená směrovka) je kratší plošná delka a překvapivě o dost (parametry Alešova Eroplánu to ale zdaleka ještě nedosahuje),gondolka má v předu o 40mm víc ,bowdeny váží jak kráva a místo nich jsou pouze 4vodiče 0,5.Kormidla váží asi 75g.Potažená.Navíc jsem mněl na vocasu zkušebně 30g závaží a vyvážit to šlo.

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8223 napsal Tomas Hruby
Jinak já uvažuji, že bych na Ciruse zkusil ocas z Bubble Danceru - viz www.charlesriverrc.org/articles/ ... cer-3m.htm . Druhý trup tu mám zatím nepoužitý (už s novou gondolou), jen zvážím, zda objednám křídlo a vznikne tím zcela nový model anebo zda vezmu původní křídlo a "sešrotuji" starý trup, který je stejně po tom poryvu v Bořeticích dost pomlácený a opravovaný, v Plzni pak po srážce za letu je na odpis i VOP atd. Tohle se ještě uvidí, zkusit ocas v "Supra stylu" mě ale každopádně láká...

Vygenerováno za 0.276 sekund