Nový stroj F5J

Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8900 napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Re: Nový stroj F5J

Tomas Hruby napsal: On ten bowden s ocelovou strunou standardně použitý v Cirrusu také není nějak extra lehký... Řekl bych, že ve srovnání s nějakými tenkými servokabely bude spíš těžší.
Spíš jde o to, kolik váží ty nové ocasní plochy - sám vím, jak mi vyšlo těžiště u klasického Cirrusu s "krátkou" gondolou a dovolím si tvrdit, že dvě 10g serva v ocase bych při použití nové gondoly vyvážil (s baterkami 1800mAh, s 1300mAh možná ne, ale ty stejně už v Cirrusu moc nepoužíváme). Ale předpokladem je, že nebudou výrazně těžší ty nové ocasní plochy...

Jinak je ale samozřejmě otázkou, zda to je nutné, sám jsem se sice zprvu s bowdeny trochu trápil (něco jsem psal i do recenze v RCM), ale po odladění už o nich naprosto nevím a fungují v pohodě a bez viditelných vůlí. Přitom do gondoly stačí levné Hitec HS82MG, zatímco do ocasu je výběr serv náročnější. Tohle je asi na diskusi, ale fakt je, že máme momentálně v rodině velké F5J čtyři a všechna mají serva vepředu a problémy nejsou. Mimochodem náhony různé - Cirrus a Stork mají klasické bowdeny "bílá duše" a v nich ocelový drát, Dragonfly má stejnou vnější trubku, ale uvnitř je tyčka z polystalu (skelný lisovaný laminát), poradil a dodal mi to osobně p. Valenta, Shock pak používá variantu, kdy je náhon "táhly" z uhlíkových trubiček bez vnějšího lanovodu. Funguje to všechno...

Ahoj kluci.
Zkusím navázat na tuto debatku a to ohledně serv pro náhon motýlkových ocasních ploch modelu s rozpětím okolo 3000/3500mm a délkou trupu 1400mm.Motýl má profil,který pojme i 12mm servo,ale to už je na hraně a nebo serva do trupu a ty by neměli být vysoké.Náhon by pak byl uhlíkovou trubkou 4/3.
Co vy zkušení,jaké levné a solidní serva by se hodily?Nejde o model na extrém rychlosti,prostě termický větroň.
Děkuji za pomoc s výběrem.
Nejlépe něco HK.
Boban ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 4 měsíce nazpět #8901 napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re: Nový stroj F5J
Pro montáž přímo do výškovky a i by stačily pro instalaci do gondoly s náhony:
www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_vie...m.asp?idProduct=6314
cena : 1 kus - 6 dolarů
a nebo pro montáž do gondoly tato:
www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_vie....asp?idProduct=19960
cena: 1 kus cca 6 dolarů
Oba typy serv mají kovové převody. Chodí slušně.

Více
13 roky 4 měsíce nazpět #8902 napsal Bohumil Janák
Děkuji za odpověď.
Já měl na mysli právě takové serva.pak jsem zjistil,že mám doma v depozitu tyto:
Corona 939MG
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__1445...g_12_5g_0_14sec.html
Já bral 4 kusy do křídel.Zatím jsem použil jen dva na klapky a vypadají solidně.A tak je zkusím i do toho motýla.Osazení bude přímo do něj.
Ale pokud má někdo jiné zkušenosti s jinými servy z HK,budu jen rád a myslím,že nejen já,co se týče odzkoušení a použitelnosti v praxi.
Boban

Více
13 roky 4 měsíce nazpět #8906 napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re: Nový stroj F5J
Do křídel, bych vybral některá serva z níže uvedených
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__655_...Slim_Wing_Servo.html

Více
13 roky 4 měsíce nazpět #8907 napsal Bohumil Janák
To ano.Mám vybrané tyto:
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__2333...6kg_22g_0_14sec.html

Tyto
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__1445...g_12_5g_0_14sec.html
jsem objednával do menšího modelu a slouží slušně.No právě že my dvě zustala,tak je použiji na toho motýla přímo do něj.
Boban

Více
13 roky 4 měsíce nazpět #8988 napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma Re: Nový stroj F5J
Na Mandarinu jsem udělal ještě jednu "kosmetickou" změnu na gondolce.Na původní gondolce byl na spodní straně výstupek kvůli snadnější montáži kabelů rotačních motorů a jeden známý modelář mi řekl,že je to proti pravidlům,protože to může být bráno jako zakázaná brzda při přistání.Když jsem si stěžoval na jednom z našich "simposií" s kamarádama v Ostravě,tak mi Honza Honěk řek abych výstupky umístil nabok a zároveň brečel ať prodloužím čumák.Ta spodní gondolka je definitivní.

Vygenerováno za 0.402 sekund