- Obdržená poděkování: 0
Nový stroj F5J
13 roky 2 měsíce nazpět - 13 roky 2 měsíce nazpět #9307
napsal joan
Odpověď od joan na téma Re: Nový stroj F5J
hello. confirmation of ca (SCHWERPUNKT) please for my new mandarin. 115mm is correct
Poslední úprava: 13 roky 2 měsíce nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9308
napsal Tomas Hruby
Hello, I will made first real tests this weekend, but latest information directly from Mr. Reichard is 110 mm.
So I will start with 110mm
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Nový stroj F5J
JOAN PONTNOU napsal: hello. confirmation of ca (SCHWERPUNKT) please for my new mandarin. 115mm is correct
Hello, I will made first real tests this weekend, but latest information directly from Mr. Reichard is 110 mm.
So I will start with 110mm
- Mirek Kotula
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9309
napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re: Nový stroj F5J
Tome, údaj 110mm je vdálenost těžiště od náběžky?
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 2 měsíce nazpět - 13 roky 2 měsíce nazpět #9310
napsal Tomas Hruby
Ano.
Jinak v neděli by mělo být přijatelné počasí, tak to zalétám a pak napíšu, hotovo už mám vše. Už bych asi měl zalétáno, ale čekal jsem na kužel a pak jsem měl něco pracovního, teď už je konečně vše OK. Dneska večer už jen vytáhnu antény z trupu, určím polohu baterky pro vyvážení a přidělám kabinu, jinak už mám na Mandarinu hotovo opravdu všechno. Kromě toho dojde i na Cumulus pro stopalcovky, ten už je dokonce cca 14 dnů hotový, ale zkrátka jsem se k záletu nedostal.
Mirek Kotula napsal: Tome, údaj 110mm je vdálenost těžiště od náběžky?
Ano.
Jinak v neděli by mělo být přijatelné počasí, tak to zalétám a pak napíšu, hotovo už mám vše. Už bych asi měl zalétáno, ale čekal jsem na kužel a pak jsem měl něco pracovního, teď už je konečně vše OK. Dneska večer už jen vytáhnu antény z trupu, určím polohu baterky pro vyvážení a přidělám kabinu, jinak už mám na Mandarinu hotovo opravdu všechno. Kromě toho dojde i na Cumulus pro stopalcovky, ten už je dokonce cca 14 dnů hotový, ale zkrátka jsem se k záletu nedostal.
Poslední úprava: 13 roky 2 měsíce nazpět
- Mirek Kotula
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9311
napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re: Nový stroj F5J
Jak jsem prezentoval výrobu F5J, tak jeden je už hotový a zalétnutý, druhý před dokončením a ještě mám laminovat dvoje křídla. Co se neudělá do vánoc tak to není. Motor mám stejný, jak jsi uvedl ty, ale vrtuli jsem použil 10x6“ a úplně stačí. Nevím, jak by se chovala ve větším větru, asi bych taky dal o číslo větší průměr vrtule. Kompletní hmotnost modelu s baterkou 2250mAh a ocelové spojky uší je 1602g. Když použiji bat. 1300mAh a uhlíkové spojky, tak se pravděpodobně dostanu na kompletní hmotnost 1500g.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9312
napsal Tomas Hruby
Mandarin vychází spolehlivě do 1800g, možná i 1700g, ale je nutno dodat, že je plochou fakt nechutně velký -plocha křídla je fakticky stejná jako u čtyřmetrové Maxy, takže při zhruba stejné hmotnosti, jako mám u Storka, bude zatížení o poznání menší. V praxi to asi nemá moc cenu řešit, rozhodující jsou jiné vlastnosti a to se pozná až při záletu. Celkově se na to ale docela těším
Popravdě jsem na Mandarina vsadil předem tolik, že jsem nechal Shocka synovi, takže budu mít letos pro sebe jako dvojici modelů na závody Stork 4 a Mandarin.
Vygenerováno za 0.277 sekund