Nový stroj F5J

Více
13 roky 2 měsíce nazpět - 13 roky 2 měsíce nazpět #9307 napsal joan
Odpověď od joan na téma Re: Nový stroj F5J
hello. confirmation of ca (SCHWERPUNKT) please for my new mandarin. 115mm is correct
Poslední úprava: 13 roky 2 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9308 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Nový stroj F5J

JOAN PONTNOU napsal: hello. confirmation of ca (SCHWERPUNKT) please for my new mandarin. 115mm is correct

Hello, I will made first real tests this weekend, but latest information directly from Mr. Reichard is 110 mm.
So I will start with 110mm :-)

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9309 napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re: Nový stroj F5J
Tome, údaj 110mm je vdálenost těžiště od náběžky?

Více
13 roky 2 měsíce nazpět - 13 roky 2 měsíce nazpět #9310 napsal Tomas Hruby

Mirek Kotula napsal: Tome, údaj 110mm je vdálenost těžiště od náběžky?

Ano.
Jinak v neděli by mělo být přijatelné počasí, tak to zalétám a pak napíšu, hotovo už mám vše. Už bych asi měl zalétáno, ale čekal jsem na kužel a pak jsem měl něco pracovního, teď už je konečně vše OK. Dneska večer už jen vytáhnu antény z trupu, určím polohu baterky pro vyvážení a přidělám kabinu, jinak už mám na Mandarinu hotovo opravdu všechno. Kromě toho dojde i na Cumulus pro stopalcovky, ten už je dokonce cca 14 dnů hotový, ale zkrátka jsem se k záletu nedostal.
Poslední úprava: 13 roky 2 měsíce nazpět

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9311 napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re: Nový stroj F5J
Jak jsem prezentoval výrobu F5J, tak jeden je už hotový a zalétnutý, druhý před dokončením a ještě mám laminovat dvoje křídla. Co se neudělá do vánoc tak to není. Motor mám stejný, jak jsi uvedl ty, ale vrtuli jsem použil 10x6“ a úplně stačí. Nevím, jak by se chovala ve větším větru, asi bych taky dal o číslo větší průměr vrtule. Kompletní hmotnost modelu s baterkou 2250mAh a ocelové spojky uší je 1602g. Když použiji bat. 1300mAh a uhlíkové spojky, tak se pravděpodobně dostanu na kompletní hmotnost 1500g.

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9312 napsal Tomas Hruby
Mandarin vychází spolehlivě do 1800g, možná i 1700g, ale je nutno dodat, že je plochou fakt nechutně velký -plocha křídla je fakticky stejná jako u čtyřmetrové Maxy, takže při zhruba stejné hmotnosti, jako mám u Storka, bude zatížení o poznání menší. V praxi to asi nemá moc cenu řešit, rozhodující jsou jiné vlastnosti a to se pozná až při záletu. Celkově se na to ale docela těším :-) Popravdě jsem na Mandarina vsadil předem tolik, že jsem nechal Shocka synovi, takže budu mít letos pro sebe jako dvojici modelů na závody Stork 4 a Mandarin.

Vygenerováno za 0.277 sekund