Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
7 roky 3 měsíce nazpět #21334 napsal Radek Novotny
Ten s 960kv nedosáhne s 3 článkem potřebných otáček, aby mohl uvézt nějakou normální vrtuli. S potřebou cca. 15 palcovou může mít krytá obežka problém ji utočit. A navíc z ní s 3 článkem dostaneš jenom nějakých 380w. Ten 1400kv je určitě vhodnější, začni s 10 palců vrtulí, pak 11 a kontroluj proud.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
7 roky 3 měsíce nazpět #21336 napsal Jurej
Odpověď od Jurej na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Záleží do akého modelu to chceš. Treba upresniť a aj parametre. Takto ťažko poradiť.

Více
7 roky 3 měsíce nazpět #21340 napsal siky
Odpověď od siky na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Dobrý den
Prosím o reálné zkušenosti s motorem powerline 1015 F5J,chci něco na rekreační polétání do eos III 1290g kdy původní axi 2217/12 long F5J mi úplně nevyhovuje.Jaké je cca reálné stoupání,ten axi kolem 9m/s ustáleného,chvilkově kolem 12m/s s vrtulí GM 12x8 s doporučenou RF 10x6 to bylo tragické.
Vím že ten model není určen na nějaké velké zatěžování,jen mi jde o rychlejší nastoupání
Děkuji Michal

Více
7 roky 3 měsíce nazpět #21369 napsal Ivan Horejsi
Kdybych to nevidel, moc bych ani neveril.
Behem poslednich dnu jsem testoval baterky Gaoneng 1000-3S 80C, ktere pro nas obstarali u Dualsky.
Behem 4 dnu s konecne hezkym pocasim jsem udelal 4 vystupy, pokazde s plne nabitou baterii.
Plný plyn, vyska F5J od 280 do 306 metru. Termika prakticky zadna.

Pike Perfection, 1560 gramu, RF 10X6, rozteč 38mm, motor DS 2838 EG naprimo, regl Talon 35.
Vetsi vykon motoru pricitam delce magnetu 20mm a prumeru statoru - ve skutecnosti 23mm, prumer rotoru je 29mm. A kvalitnimu provedeni. A take baterii, odpor clanku je porad 5-6 mOhmu. Baterka i s kabely ma 109 g.
(Motor s pismenkem L je identicky, ma navic jen prodlouzeni hridele - ne prevodovka.)

eCalc vypocte mensi stoupavost. To je nejspis diky tomu, ze vetsinou asi nechavame "odpor- standard". To by asi odpovidalo nejakym bublinkam, odpor F5J bude mnohem nizsi. Vypocitana stoupavost hodne zavisi na velikosti vlozene plochy kridla. Ta se take vyskytuje ve vypoctu odporu a take jen linearne.

Více
7 roky 3 měsíce nazpět #21370 napsal Petr Dušek
Ivane, ten v popisu uvedený DS 2838-EG je tento XM2838EG-9 ??

Více
7 roky 3 měsíce nazpět #21371 napsal Ivan Horejsi
To je on.
EG znamena Electro Glider.
Zaznamenal jsem jediny problem - kabelaz se nevejde se do Dynamika.
Asi sestem nabiti se odpor baterek jeste spis snizuje, i kdyz se to musi brat s rezervou. Je otazka, co udelaji za pul roku.

Vygenerováno za 0.257 sekund