Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
13 roky 2 týdny nazpět - 13 roky 2 týdny nazpět #9766 napsal Enjoy
Ahoj,
na začátek .... něco o F5J InterTour Hořice 25.5.2013

Kromě již známých tváří se objevily dva zástupci z větroňářského centra v České Třebové

Bydlím 35 km od Hořic B) . Při přihlašování na závody jsem si říkal , že když budu v první polovině tak do toho (s tou vrtulí ) půjdu.

V Hořicích jsem měl stroj od Luboše ( éro se jmenuje Enyoj a konstrukčně se datuje cca 2004 takže to je docela stará věc.
Loni vznikla verze Enjoy 3 a myšlenka na verzi F5J je na stole ...

ALE co dát za motor je velká neznámá.
Proto prosím o radu ... uveze KDA A36L/12 - 1000kv tříčlánek + vrtule 10*7 (letová váha cca 2100 g ) ?
Předem díky za radu.
Poslední úprava: 13 roky 2 týdny nazpět Důvod: překlep ...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 2 týdny nazpět #9767 napsal Mirek Kotula
Vzhledem k tomu, že jsi byl pro některé neznámý, tak Ti nikdo moc nevěnoval pozornost a ejhle, kolik jsi měl těch tisícovek? Moc hezké.
Jinak je velice dobrý motor, NTM Prop Drive 35-36A 1400 s vrtulí 10“x6“, hmotnost motoru 117g, s tříčlánkem Li-Pol vážím komplet 1600g a je dost přemotorovaný. Stále jsem byl hodně přes 200m. Lze osadit i vrtulí 10x7“ a v pohodě by měl utáhnout model o hmotnosti 2300g. Tady je odkaz
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__1434...36A_1400Kv_550W.html

Více
13 roky 2 týdny nazpět #9768 napsal Tomas Hruby
Mám to samé co Mirek v Mandarinu, hmotnost 1900g. Pohoda - vrtule 11x6 je skoro moc, nejspíš dám o něco menší. Pokud se tato klasická oběžka vejde, tak se není čeho bát :-)

Více
13 roky 2 týdny nazpět #9776 napsal ST
Pavle, oběžku dopředku trupu ENJOY3 prostě nedostanete. Měli jsme se Standou co dělat tam dostat inruner o průměru 28mm s převodovkou.

Více
13 roky 2 týdny nazpět - 5 roky 4 měsíce nazpět #9777 napsal Enjoy

Mirek Kotula napsal: Jinak je velice dobrý motor, NTM Prop Drive 35-36A 1400 s vrtulí 10“x6“, hmotnost motoru 117g, s tříčlánkem Li-Pol ... a v pohodě by měl utáhnout model o hmotnosti 2300g.

Díky za typ.Ještě byla myšlenka na MVVS 2,5/1480 s tím ,že průměr statoru je jen 26 mm !!! Ale ono to tak není (oběžka to je , ale s pláštěm) viz. rozměr MVVS 2,5/1480

Tomas Hruby napsal: Mám to samé co Mirek v Mandarinu, hmotnost 1900g. Pohoda - vrtule 11x6 je skoro moc, nejspíš dám o něco menší.

Díky za potvrzení správné volby.

Stanislav Vacek napsal: Pavle, oběžku dopředku trupu ENJOY3 prostě nedostanete ...

Čau Stando (přidej si "SENIOR" ke jménu , ať se v tom vyznáme :- ).
Dostaneme ... myšlenka je
a) udělat předek , který je ve špici zeslaben a až se vyndá tak se vrazí trn s uhlíkem a bude krásně kulatý (normálně je trojúhelníkový )
b) nová forma (jen předek) - pak se slepí
c) forma (ale s termínem kolem roku 2020 ... znáš Luboše)

Jinak si myslíme (S Lubošem) a lidi tady na fóru to potvrdily , že převodovka je zbytečná.

Ještě mám dotaz ohledně baterek , reglu a ...
1) Je lepší 3 článek a větší odběr nebo 4 článek a tím pádem menší vrtule kapacita baterky?
2) Regulátor s BEC ? Který ?
3) Vyrábí se unašeč vrtule , který sklopí v dané poloze tak jak to mají motory u maket větroňů které zatahují motor do trupu? (udělat trup s "krytem" na vrtuli ať nebrzdí ).

Díky všem za čas a rady.
V příloze Enjoy verze 1 (ať víte o jaký "autobus" jde).

Příloha nebyla nalezena.

Poslední úprava: 5 roky 4 měsíce nazpět

Více
13 roky 2 týdny nazpět #9778 napsal Petr Dušek

Pavel Svoboda napsal: ...Ještě byla myšlenka na MVVS 2,5/1480...

Ono je to trochu složitější, MVVS, i když má vnější průměr větší (36/38mm), tak se vejde do špice líp, než 35mm oběžka, protože tam nepřekážejí kabely, které u oběžky musí jít někudy kolem pláště. Já mám do nového éra (... taky ve stádiu projektu) ten čínský klon MVVS (SK3 GliderDrive 3,5/1400), vejde se krásně do trupu za kužel s průměrem 38mm.
Problém může být větší hmotnost (vnější plášť je tam navíc...), ale někomu se to zas může pro dovážení hodit ;) .

Vygenerováno za 0.290 sekund