Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
10 roky 3 měsíce nazpět - 10 roky 3 měsíce nazpět #16144 napsal draceq

Tomas Hruby napsal: Zlí piloti kradou dcerkám gumičky na gumičkování (pletení).

No a ti hodní piloti si je koupí v celém balení (ve fosforeskující barvě, aby je dobře našli poválené v trávě :lol: ). No dobře, přiznávám, dceru nemám a syn je teprve na cestě :whistle: :lol:

Ale potvrzuji, že nevydrží věčně, životnost jedné gumičky je tak 1/2 až 2 soutěže, podle toho, jak je konkrétní kus kvalitní (dost se to liší, některé prdnou jen se na ně člověk křivě podívá). Ale vzhledem k počtu ks v jednom balení a jejich ceně (cca 50 halířů za gumičku) to zatím neřeším a prohazuju. Nicméně ten Romanův nápad je fakt zajímavý, až mi dojde zásoba, asi jej vyzkouším ;)
Poslední úprava: 10 roky 3 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16145 napsal Ivan Horejsi
Omlouvam se, nechci zneužívat toto forum k reklame ale musim varit z toho, co si koupim z regalu.
Perfection 1500 g, Dualsky 2838EA-5 s kleci 92 gramu, 10x6, Talon 35, Hyperion 1400 HV 3S, první cyklus, nabito jen na 4,2V.
Vyska 215 m.

Více
10 roky 3 měsíce nazpět - 10 roky 3 měsíce nazpět #16220 napsal Palo Lišhák
Prekvapuje ma, že sa v diskusii na českom fóre nespomína jeden vydarený český výrobok.
Mám na mysli sériu špeciálnych pohonných jednotiek RedFox od firmy Hendrych Technik.
Viem, že vo svete ich necelý rok od začatia výroby lietalo už niekoľko stovák.
Pripojené obrázky približne 100 gramovej najsilnejšej verzie (RF500W) sú prevzaté z austrálskeho modelárskeho časopisu.
Ale zdá sa – stále ešte platí - že doma nikto nie je prorokom ;)

Příloha nebyla nalezena.

pic.1: Red Fox 500 geared outrunner - 27mm diameter for thin noses and light weight

Příloha nebyla nalezena.

pic.2: Planetary gearbox used in RedFox motors

Více
10 roky 3 měsíce nazpět - 10 roky 3 měsíce nazpět #16223 napsal Tomas Hruby
Proč se o tom nepíše a není doma prorokem? To je prosté - v době, kdy to přišlo na trh už v podstatě celá česká F5J špička od převodovek ustoupila a bez problémů létá s Megami napřímo. Naopak pro ty méně náročné to je pořád drahé a preferují se spíš různé oběžky za pár USD, které přitom taky stačí.
On totiž ten Redfox moc nedává smysl - proč bych měl používat komplikovanou jednotku s točítím se pláštěm za řekněme 3000 korun a o hmotnosti 98g, když mi stejně poslouží Mega napřímo o hmotnosti 88g za 2100 korun, s daleko lepší montáží (baterky se klidně mohou opřít přímo o motor a nic se nestane) a ještě s výhodou použití mrňavé vrtule 10x6 s úzkými listy, která má menší odpor po sklopení?

Samozřejmě nic není neměnné, letos se například určitě objeví pár modelů s převodovkami, jenže to budou spíše opravdu extra mrňavé Reisenaury, mohou se objevit i další trendy, třeba opravdu malé oběžky (cca 2212) pro extrémně lehké modely, jak už zkoušel Radek Malčík. Upřímně ale nevěřím, že by se moc chytl koncept RedFoxu. Myslím samozřejmě v soutěžních F5J, obchodní úspěchy v "normálnějších modelech" by mě nijak neudivily a plně je panu Hendrychovi přeju :-)

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16225 napsal sgames
Mno, Tome jako shrnul jsi to hezky ...

Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16228 napsal Beseda
Ve svém modelu řeším "slabý" pohon. Jde o letadlo 3700mm, 1700g. S motorem: www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_vie....asp?idProduct=30348 a vrtulí 10/6 to nastoupalo stěží do 120 metrů. Tak jsem koupil těžší, (ubral jsem závaží) ale silnější: www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_vie....asp?idProduct=42047 . S tou samou vrtulí jsem se dostal do 80m. Tak jsem přidal jeden palec na 11/6 a výška je stále pod 100metrů. Čekal jsem že to bude víc. Odběr s menší vrtulí je kolem 20A s tou 11palcovou 24A. Používám jenom 3 článek LiFe 1100mAh.
Větší vrtule u motoru 35-30A 1400kv nezvětšila tah, ale jenom odběr. Mám už asi 6 vrtulí a téměř všechny jsou mi na nic. Nechci už kupovat další bez předchozího doporučení. Nebo jiný motor. Prodražuje se mi to a výsledky nic moc. Co bych měl udělat? Baterii nechci měnit.

Vygenerováno za 0.262 sekund