RCE4

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16511 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma RCE4
U mně dobrý, líbí se mi to... A jaký bude max. letový čas?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16513 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCE4
Ten "historický návrh" (mimochodem není ode mne, jak jsem kdysi slyšel, ale za toto si "zásluhu opravdu nepřipisuji) to chtěl řešit jako vyložený dvojboj - jedna disciplína (třeba čára) v každém kole dva krátké starty 3-4 minuty, tedy vyloženě o přistání a druhá disciplína naopak "termická" na 8 minut.

V té době to asi nebyl hloupý nápad, ale jelikož od té doby vzniklo "termických" kategorií více, tak bych se obecně klonil spíše k tomu udržet to v méně náročné podobě s letovými časy 5-6 minut pro obě disciplíny...

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16514 napsal Rada
Odpověď od Rada na téma RCE4

Ivan Horejsi napsal: Na stole komise je uz asi mesic muj navrh, podle kterého by se mohlo v RCEN a RCEO používat pristavani na bod i na lajnu, vcetne libovolne kombinace, v ramci jedne souteze.

Ivane prosím, trochu to rozveď, pro nás pomalejší ;)
Je to myšleno jako úprava pravidel obou kategorií, nebo sloučení obou do jedné a vytvoření jakéhosi přistávacího dvojboje?
Jinak touhle myšlenkou jsem přímo nadšen.

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16516 napsal petajz
Odpověď od petajz na téma RCE4

Ivan Horejsi napsal: Na stole komise je uz asi mesic muj navrh, podle kterého by se mohlo v RCEN a RCEO používat pristavani na bod i na lajnu, vcetne libovolne kombinace, v ramci jedne souteze. To není april.
Co vy na to?
Velky počet kategorii uz opravdu další vyvoj totalne zabetonoval. Predsedictvo KLeM proste další kategorii nebude akceptovat.
Měli bychom o tom klidne a věcně diskutovat.
Doba, kdy se nesmělo zhřešit ani myšlenkou, je už snad za námi.

Návrh je jedna věc,ale zamyslel se někdo nad tím komu nebo čemu se tímto pokud se to prosadí pomůže nebo na druhou stranu ublíží?Zamyslel se někdo nad tím kolik soutěžících lítá óčka a kolik enka?Vím že óčkaři mají k tomto návrhu celkem silný odpor a ani se nedivím.Navíc navrhovat něco bez konzultace s těmi kterých se to hlavně týká je opravdu zvláštní.

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16517 napsal pik
Odpověď od pik na téma RCE4
Ano Petře, souhlas. Lítám óčka a podle mě je třeba vrtat do kategorií, které nefungujou. Rozvrtat óčka, která očividně fungují je podle mě zhovadilost, nebo záměr který se mě upřímně nelíbí. Ono je taky třeba se zamyslet, jestli se pak najdou pořadatelé, když budou muset během soutěže předělávat přistávací plochu atd. Jestli chcete snížit počet kategorií, tak zrušte to co lítá pár lidí z jednoho nebo dvou klubů.

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16518 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCE4
Já si rýpnu - když RCEO tak skvěle funguje, tak proč se v této kategorii musely podávat ty poměrně extrémní zpřísňující návrhy pravidel kolem přistání pro větší rozhození výsledků? Slovo "extrémní" mi přijde adekvátní, pokud se v "malé národní kategorii" přistává s náročnějším hodnocením než na mistrovství světa F3J, tak to poněkud divné je.

Vážně - všiml jsem si, že na Moravě na jakoukoli poznámku k RCEO reagujete velice vyhroceně, jenže v reálu jste podle mě přesně v tom bodu, ve kterém byly v Čechách RCEN někdy na přelomu roku 2007-2008 (v tu dobu RCEO právě vznikaly). Prostě se to tehdy po delším období pohody se začalo hrotit více a více, výkony rostly a najednou to lidi přestávalo bavit a velice rychle tu byl úbytek soutěžících téměř řádový. Přitom to tehdy byla kategorie opravdu na vrcholu, žádná elektrokategorie od té doby nedosáhlá počtů soutěžících jako měly tehdy eNka, přesto se ale v podstatě vše k současnému stavu sesulo během jediného roku. Nepřeji RCEO nic špatného, ale co jsem sledoval, tak to má "velmi dobře" našlápnuto k přesně stejnému vývoji...

Jistěže zásah do pravidel kategorie (jakékoli) může uškodit, jenže zrovna tak může uškodit i přílišná konzervativnost a odmítání jakékoli změny - je to jak kdy.

Jinak to ode mne berte jako pohled s jistým nadhledem, v této skupině kategorií skutečně žádné radikální názory nemám, protože mi na to už čas nezbývá. To ti budu spíš rýt do RCEP, což je mému zaměření logicky blíže :-)

Vygenerováno za 0.193 sekund