Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

Podmínky provozu modelů podle EU

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22943 napsal Petr Cejnar

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22944 napsal Veselý
Nějak mi to hlava nebere. Nahlédl jsem do obsahu uvedené zprávy o provozu modelů. Zároveň jsem se dozvěděl o 20 zabitých motocyklistů za tento rok t.j. cca za čtyři měsíce. Žádná podobná zpráva o organisování provozu motorových vozidel není a jde o 20 lidských životů za tak krátkou dobu. Jsme mi modeláři tak nebezpeční, že jde skoro, jak jsem pochopil o likvidaci sportu. Možná, že jsem četl špatně, ale takové vyhlášky jsou určitě znepokující při třeba nákupu modelářského zboží s výhledem na podobná opatření. Stále mám podezření, že jsem něco přehlédl a ono se nás to netýká. Ale co kdyby? Co mě zaráží, že zde nečtu žádnou reakci, ani vysvětlení. Asi to není aktuální a vše se odkládá. JIVE.

Více
6 roky 1 měsíc nazpět #22945 napsal Petr Dušek
Motorka snad nemá techničák a ten co se na ní hodlá zabít nemusí skládat v autoškole zkoušky?
Nic jiného se po modelářích provozujících "nebezpečné" modely nechce, a ještě v mnohem mírnější formě.... :dry:

Více
5 roky 6 měsíce nazpět - 5 roky 6 měsíce nazpět #23615 napsal Enjoy
Od 31. 12. 2020 začínají v ČR i celé Evropské unii platit nová pravidla pro provozování dronů. Budou platit pro nově prodané, i dříve nakoupené stroje. Pravidla se vztahují také na letecké modely a zahrnují všechny letadla bez pilota ... viz. úřad pro civilní letectví a Provoz v rámci klubů a sdružení leteckých modelářů
Poslední úprava: 5 roky 6 měsíce nazpět

Více
5 roky 6 měsíce nazpět #23616 napsal Veselý
Zdravím.

Tak nějak jsem předběhl dobu, když jsem se zmínil o "modelářřské likvidaci". Pokud novým podmínkám rozumím je omezena letová výška na neuvěřitelných .....m. Jak se to bude měřit, kdo to bude kontrolovat a kolik smí mít váhu náš dron? Pane Cejnar,
nastiňte mi jak bude model 2022 vypadat. Já hledám a nemůžu se do ničeho vejít. My co modelaříme dlouho,máme už závislost a přestat létat bude ještě horší než přestat kouřit. Nějaká registrace a přidělení čísla jsou nepodstatná, to se lehko unese, když moje rodné číslo chodí poštou, ale výkony dronů, to už je jiná káva. Soutěže budou o čem? Měl jsem v úmyslu si konečně koupit kompozit, ale za takových podmínek to nemá smysl. JIVE.

Více
5 roky 6 měsíce nazpět #23617 napsal Milan Chalupník

Vygenerováno za 0.478 sekund