- Obdržená poděkování: 1
Zase motory pro RCEK
16 roky 3 měsíce nazpět #1451
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Zase motory pro RCEK
v pohode jirko,ja se tam urcite nepasuju
tam te tostanou jen vykony
tam te tostanou jen vykony Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
16 roky 3 měsíce nazpět #1455
napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Zase motory pro RCEK
Doufám, že mě za to někdo nezabije, ale dávám sem jen jako info, jak stále probíhá diskuse u kolegů z SK, SLO, HU o specifikaci motorů pro malou kategorii. Připomínám, že je už březen a my jsme museli podat návrhy do konce září 2009. Věřím, že to všechno dopadne dobře a soutěžní provoz (už za měsíc!) bude v klidu.
[attachment=0:1ctrj9sm]<!-- ia0 -->Motory RCEK.doc<!-- ia0 -->[/attachment:1ctrj9sm]
[attachment=0:1ctrj9sm]<!-- ia0 -->Motory RCEK.doc<!-- ia0 -->[/attachment:1ctrj9sm]
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 2 měsíce nazpět #1543
napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Zase motory pro RCEK
Od Petra D.
psal jsem pouze o RCEK, kde nevidím důvod nějak omezovat nebo předepisovat kv
To je OK, ale jsou jiní, kteří se tím zabývají a dle výsledku by se nás to mohlo týkat.
f5jfun.com/e107/e107_plugins/for ... #post_1753
psal jsem pouze o RCEK, kde nevidím důvod nějak omezovat nebo předepisovat kv
To je OK, ale jsou jiní, kteří se tím zabývají a dle výsledku by se nás to mohlo týkat.
f5jfun.com/e107/e107_plugins/for ... #post_1753
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 2 měsíce nazpět #1544
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Zase motory pro RCEK
Dík za přenesení debaty do správného vlákna.
V té diskuzi na f5jfun se objevuje nepodložená domněnka, že motor s vyšším kv (konkrétně kv 2020) bude mít výrazně vyšší výkon, a bylo by tedy potřeba ho zakázat. Křivka nárustu výkonu na vrtuli, vzhledem k předepsanému průměru vrtule, ovšem může stoupat jen do určité hodnoty kv, potom půjde zase dolů.
Omlouvám se, pokud se budu opakovat. Dost lidí se tady ladění a měření pohonů zabývá (nebudu jmenovat), a zatím vychází nejlépe AXI s Kv 1820. Turnigy Kv 1900 vychází výkonově podobně, ale už je tam znatelný nárust proudu. Pokud se někdo pustí do vývoje speciální vrtule (menší stoupání a štíhlejší listy), možná dokáže vyšší kv využít, ale už dnes je omezení v rozměru statoru (omezení v uvozovkách, protože z pravidel vypadlo) a s tím spojené schopnosti motoru přežít start z hlediska oteplení.
Z toho co jsem napsal vyplývá můj závěr, který už jsem tady opakovaně uváděl. Vrátit do pravidel pro příští rok max. rozměry statoru po vzoru Slovinců, a vykašlat se na nějaké seznamy a případné omezování kv. Připouštím, že mohou být i názory odlišné.
V té diskuzi na f5jfun se objevuje nepodložená domněnka, že motor s vyšším kv (konkrétně kv 2020) bude mít výrazně vyšší výkon, a bylo by tedy potřeba ho zakázat. Křivka nárustu výkonu na vrtuli, vzhledem k předepsanému průměru vrtule, ovšem může stoupat jen do určité hodnoty kv, potom půjde zase dolů.
Omlouvám se, pokud se budu opakovat. Dost lidí se tady ladění a měření pohonů zabývá (nebudu jmenovat), a zatím vychází nejlépe AXI s Kv 1820. Turnigy Kv 1900 vychází výkonově podobně, ale už je tam znatelný nárust proudu. Pokud se někdo pustí do vývoje speciální vrtule (menší stoupání a štíhlejší listy), možná dokáže vyšší kv využít, ale už dnes je omezení v rozměru statoru (omezení v uvozovkách, protože z pravidel vypadlo) a s tím spojené schopnosti motoru přežít start z hlediska oteplení.
Z toho co jsem napsal vyplývá můj závěr, který už jsem tady opakovaně uváděl. Vrátit do pravidel pro příští rok max. rozměry statoru po vzoru Slovinců, a vykašlat se na nějaké seznamy a případné omezování kv. Připouštím, že mohou být i názory odlišné.
16 roky 2 měsíce nazpět #1545
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Zase motory pro RCEK
ja si take myslim,ze omezovat KV je hloupost , protoze uz ted je to na hrane,a riskovat se mi po 20 vterinach shori motor za 2 000 nemuze kazdy a porad. > takze se to casem omezi samo
- Karol Chyba
- Autor
- Skoro bůh
-
Méně
Více
16 roky 2 měsíce nazpět #1546
napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Zase motory pro RCEK
Zas to tak tragicky netreba vidieť, čo skúšame je už aj tak na hranici a tá hranica sa nedá donekonečna posúvať, a ako napísal Aleš "a riskovat se mi po 20 vterinach shori motor za 2 000 nemuze kazdy a porad".
Skúšal sa ten motor čo dal Jirka odkaz, ale chvíľka pravdy bude keď bude vonku aspoň 25 stupňov a vyšie.
Aby som vás upokojil Scorpion s ním stúpal do 9m/s , konkrétne mne vyšiel Turnigy a s tým je to veľmi podobné, na margo kamarát má model len s 1050ot motorom ale 540g a model mu stúpa 8m/s. Je sice pravda že aj pri 20s model ktorý stúpa o 1m viac má výšku o nejakých 20m vyšiu ale nie je to až tak tragické. Treba sa radšej učiť lietať :twisted:
Keby bol len jeden druh motora u všetkých rovnaký a rovnaký druh vrtule, ako som už niekde písal bol by pokoj z nahánaním výkonu.
Skúšal sa ten motor čo dal Jirka odkaz, ale chvíľka pravdy bude keď bude vonku aspoň 25 stupňov a vyšie.
Aby som vás upokojil Scorpion s ním stúpal do 9m/s , konkrétne mne vyšiel Turnigy a s tým je to veľmi podobné, na margo kamarát má model len s 1050ot motorom ale 540g a model mu stúpa 8m/s. Je sice pravda že aj pri 20s model ktorý stúpa o 1m viac má výšku o nejakých 20m vyšiu ale nie je to až tak tragické. Treba sa radšej učiť lietať :twisted:
Keby bol len jeden druh motora u všetkých rovnaký a rovnaký druh vrtule, ako som už niekde písal bol by pokoj z nahánaním výkonu.
Vygenerováno za 0.255 sekund