- Obdržená poděkování: 1
rcek v praxi
15 roky 11 měsíce nazpět #1984
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma rcek v praxi
mas pravdu radimku, na toto tema pada spousta dotazu a nikdo si nejak zavcasu nevsiml,ze pri 4 kolech se narozdil od RCEJ v RCEK neskrta, to bylo prekvapeni ![:) :)]()
a je to fakt na prd,kdyz mas paralelne vedle sebe dve souteze, tak v jedne neskrtas a druhe ano,a to neni fer,kdyz je oboji defacto uplne stejne co se letu a casu tyce.
a je to fakt na prd,kdyz mas paralelne vedle sebe dve souteze, tak v jedne neskrtas a druhe ano,a to neni fer,kdyz je oboji defacto uplne stejne co se letu a casu tyce.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
15 roky 11 měsíce nazpět #1985
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma rcek v praxi
Souhlasím s Radimem, že pravidla by se "zbytečně" po půl roce měnit neměla, ale zároveň je třeba říct, že to co Honza navrhuje by pořadatele nijak nezatížilo, je to pouze jiný výpočet v programu. Ani časoměřič, ani ten kdo výsledek zadává do PC by nic nepoznal, pouze by se změnila čísla, která z programu vypadnou.
Ke škrtacímu letu - už když se zavádělo přepočítávání do RCEJ, tak jsem navrhoval neškrtat žádný výsledek. Škrtání zvýhodní toho kdo víc riskuje, a jednou mu to nevyjde. Pokud by se neškrtalo nic, zohledním tím vyrovnanější piloty.
Po zkušenosti z naší minulé soutěže poletíme 31.7. v Hořicích 4 kola bez škrtání a 2 kola finále.
Ke škrtacímu letu - už když se zavádělo přepočítávání do RCEJ, tak jsem navrhoval neškrtat žádný výsledek. Škrtání zvýhodní toho kdo víc riskuje, a jednou mu to nevyjde. Pokud by se neškrtalo nic, zohledním tím vyrovnanější piloty.
Po zkušenosti z naší minulé soutěže poletíme 31.7. v Hořicích 4 kola bez škrtání a 2 kola finále.
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 2
15 roky 11 měsíce nazpět #1986
napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma rcek v praxi
To je věc k diskusi, jestli je lépe riskovat, nebo preferovat lety na jistotu. Je jisté, že bez škrtání je vypnout nízko hazard a velkou slávu nikomu nepřinese. Taky když z nějakého důvodu (tech. závada a pod.) pokazím první let, bez škrtacího letu si už "neškrtnu". Já neobhajuji škrtání, je mi to jedno a přizpůsobím se nastaveným pravidlům, jen bych rád rozpoutal diskusi k tomuto tématu v době, kdy je čas na případnou změnu.
15 roky 11 měsíce nazpět #1987
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma rcek v praxi
pokud nebudou škrtaci lety, povede to neodvratně k prodlouženi motorovani,a to je to,čemu se většina chtěla vyhnout
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
15 roky 11 měsíce nazpět #1988
napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma rcek v praxi
Jak jistě víte, tak zavedení stříďáků u nás nebyl žádný domácí nápad, protože venku se létaly už daleko dřív, viz diksuse na
f5jfun.com/e107/news.php
- archív. Na to konto se naše pravidla šila tak, aby byla kompatibilní s Evropou (s tím, co už existovalo), což v současnosti jsou, viz
f5jfun.com/pravidla/euro2010_308.pdf
.
Můžeme samozřejmě aplikovat oblíbenou českou specialitu a udělat opět výjimku s tím, že se jen u nás bude škrtat po čtyřech odlétaných kolech.
V prodloužení soutěže nevidím až takový problém, jen se nedá létat na třech startovištích. Zkušenosti např. z Paky (10 startovišť a samoměření) říkají, že se čas soutěže dá zkrátit velmi efektivně a úsporu použít na větší počet finálových kol (minimálně 2) a finalistů (třeba 10). Současná praxe s jedním finálovým kolem je hra vabank. Finalisté by měli mít možnost předvedený výkon zopakovat - potvrdit. Např. praxe na Slovensku.
Ještě zmíněné prodloužené motorování na "jistotu". Možná jsem nepochopil základní smysl této kategorie, ale tady jde snad o zdravé riskování v první řadě, ne? Na jistotu létám já, protože neumím termiku a taky podle toho vypadají moje výsledky.
Můžeme samozřejmě aplikovat oblíbenou českou specialitu a udělat opět výjimku s tím, že se jen u nás bude škrtat po čtyřech odlétaných kolech.
V prodloužení soutěže nevidím až takový problém, jen se nedá létat na třech startovištích. Zkušenosti např. z Paky (10 startovišť a samoměření) říkají, že se čas soutěže dá zkrátit velmi efektivně a úsporu použít na větší počet finálových kol (minimálně 2) a finalistů (třeba 10). Současná praxe s jedním finálovým kolem je hra vabank. Finalisté by měli mít možnost předvedený výkon zopakovat - potvrdit. Např. praxe na Slovensku.
Ještě zmíněné prodloužené motorování na "jistotu". Možná jsem nepochopil základní smysl této kategorie, ale tady jde snad o zdravé riskování v první řadě, ne? Na jistotu létám já, protože neumím termiku a taky podle toho vypadají moje výsledky.
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 2
15 roky 11 měsíce nazpět #1989
napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma rcek v praxi
Záleží na tom, jak si každý z nás představuje běžnou soutěž. Já a několik mých kamarádů upřednostňujeme pětihodinovou soutěž a tradá domů. Zalétat si můžu kdykoliv, někdo preferuje soutěžit od úsvitu do soumraku, já to nikomu neberu. Nemůžeme mít na vše stejný pohled, deset startovišť je fajn, ale k nám, do Vsetína a snad ani do Hranic se jich více než pět nevejde. S měřením rád pomůžu, ale že bych byl odvařený z toho, když hned po letu běžím měřit a pak zase hurá na start, tak to teda nejsem. Mám rád klid a třeba i trošku poklábosit, pozabíjet se můžem na mistrácích. Jen nakonec upřesním, že jsem si ohledně škrtání nebo neškrtání na soutěži nikdy nestěžoval a ani by mne nenapadlo kritizovat pořadatele za systém který on určí, bohužel naopak to neplatí.
Vygenerováno za 0.284 sekund