- Obdržená poděkování: 0
RCEJ nově
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Jan Kubica napsal: Tak si dejte do káček, že maximální doba motoru je 20 s. H.
... buď jsem mimo mísu já, nebo...
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Malá retrospektiva.
Plechovky od počátku měly dvě vady
. Za prvé povolené převodovky a za druhé výskyt Tomáše Hrubého Průser s povolenými převodovkami se neprojevil hned. Nejdřív se létalo v těžké pohodě doslova s čímkoli, dosahované výšky byly na dohled (i starších) a výkony podle toho vypadaly. Pak se do toho vložili zas......ní Pražáci a ejhle. Začalo se lítat pomalu jednou tak vysoko a výkony začaly jít sakra nahoru. Ze 6V plechovky s Hendrychovou převodovkou a vybíraných článků NiMH se najednou dal vymlátit výkon, který vzbuzoval doslova úžas ve vztahu k tomu, že se stále jednalo o prehistorický Mabuchi 380.
A druhá vada. Tomáš Hrubý, kterému bylo málo, že už to lítá hodně slušně, a tak začal laborovat se 4,8V motorem a co hlavně, s lipolkama. No a netrvalo dlouho a výkony se posunuly ještě o kus dál. Do nevidím..... Dneska není problém, s dobrým motorem 4,8V, nastoupat pod hranici 400 m. Šílené, šílené, ....
Proto navrhuji odstranit Tomášovo DNA, aby už nic nevymyslel. V konečném důsledku za to může on, jinak ale mého srdce šampion.
Tak tohle stačí, že.....
Jinak se v nepravidelných periodách objevují návrhy na to, co s plechovkami. Dnes už vím, že nic. Kdykoli jsem zavedl na toto téma řeč, tak jsem byl dokopán do kouta, abych do ničeho nerejpal a nechal status quo. Poslechl jsem s jedinou výjimkou - přepočítávání. Jeho absenci jsem nedovedl skousnout.
- jan kadlec
- Odborník
-
Luďku, čtu si to asi po páté a stále mi nějak nedochází, co to má za význam ?ludek novotny napsal: Tak přemýšlejte a pište....do příštího roku je na úvahy času dost...aspoň by jsme měli plnokrevnou termickou kategorii a šetřili motory i baterky.....
Pokud bude letadlo dle pravidel RCEK, je prakticky daná vstupní výška ( takže výškový spínač bez spínače ).ludek novotny napsal: ještě prosím některé jednotlivce, aby se sem nepokoušeli vnést návrh o zavedení jakýchkoliv nesmyslů o omezování, či určování výšky.....jediný omezující faktor by měl být čas, po který bude povoleno zapnutí motoru....
Nesnažím se nikam nic vnášet, jen to nechápu... :oops:
- ludek novotny
- Autor
- Odborník
-