- Obdržená poděkování: 0
Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7633
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013
Ja vidim ve finale jeste jeden dulezity aspekt. Leta se na 15 minut. Vykonnost dnesnich stroju casto umozni odletet, nebo odstat i 10 minut v zakladu, a pak natrenovat dobre pristavani, ale pri 15 minutach uz hraje vetsi roli i taktika a schopnost rozpoznat a letat termiku. Ja sam nejsem skalnim zastancem finale, ale vnasi do cele souteze prvek uplne jine taktiky a i sirsich naroku na pilotaz, coz je jen dobre. A samozrejme, 2 finale jsou mnohem objektivnejsi a prinasi zase o kousek vic taktizovani, coz je jen dobre.
A ohledne bonifikace, v Eurocupu se pouziva velmi liberalne 30 bodu pro viteze finale, a pro kazdeho dalsiho finalistu minus dva body od predchoziho. Nevim jestli to je lepsi, ale tak jako tak, vsichni piloti v soutezi maji podminky stejne, tak co... vdyt kdo chce mit 1030 za soutez, tak musi makat cely den i na 10 i na 15 minut. A ze par lidi na 1030 jeste nedosahlo, tak kvuli tomu se snad pravidla smarja menit nebudou. Co se treba radsi treningem naucit letat jako ti, co tech 1030 casteji davaji...?
Jen tak pro zruseni finale rozhodne nejsem, snad jen pokud by se zakomponovaly do zakladu i treba dva lety na 15 minut, tak proc i ne...
A ohledne bonifikace, v Eurocupu se pouziva velmi liberalne 30 bodu pro viteze finale, a pro kazdeho dalsiho finalistu minus dva body od predchoziho. Nevim jestli to je lepsi, ale tak jako tak, vsichni piloti v soutezi maji podminky stejne, tak co... vdyt kdo chce mit 1030 za soutez, tak musi makat cely den i na 10 i na 15 minut. A ze par lidi na 1030 jeste nedosahlo, tak kvuli tomu se snad pravidla smarja menit nebudou. Co se treba radsi treningem naucit letat jako ti, co tech 1030 casteji davaji...?
Jen tak pro zruseni finale rozhodne nejsem, snad jen pokud by se zakomponovaly do zakladu i treba dva lety na 15 minut, tak proc i ne...
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
13 roky 10 měsíce nazpět #7634
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013
no a tu je problem prave "v 15ti minutach se projevi lepsi pilot"
a to neni pravda, dost casto to je proste tak : z 30 naletam 10 min, na 15 potrebuju o 50% vice = 45. prsk to tam.
technicky se oproti zakladu nezmeni zhola nic.stejny pomer motor vs mozny naletany cas ALE je to jeste jednoduhsi o to,ze letim z vetsi vysky kde je vetsinou proste nosivejsi obloha a siroke brutalni stoupaky.
hele mi osobne se proste jen nelibi po dvou dnech kdy litam relativne uspokojive (a ano,tocil jsem stoupaky a nestal jen proti vetru pro rypaly) proste rozhodne o me celodenni snaze a potu 6 minut ve finale z 50ti vterin motoru a to jen proto,ze hold jsem pri startu hodil ero o 2st vice vlevo nez kolega stojici o bod vedle.proste nahoda ktera nema s pilotazi zhola nic spolecneho (narozdil od toho kdyz vypadnu ze stoupaku, nebo to kazim na rukach atd)
jen me zajmalo zda ma s tim nekdo stejny problem, protoze slysim ze finale je "unfair" pomerne casto
a to neni pravda, dost casto to je proste tak : z 30 naletam 10 min, na 15 potrebuju o 50% vice = 45. prsk to tam.
technicky se oproti zakladu nezmeni zhola nic.stejny pomer motor vs mozny naletany cas ALE je to jeste jednoduhsi o to,ze letim z vetsi vysky kde je vetsinou proste nosivejsi obloha a siroke brutalni stoupaky.
hele mi osobne se proste jen nelibi po dvou dnech kdy litam relativne uspokojive (a ano,tocil jsem stoupaky a nestal jen proti vetru pro rypaly) proste rozhodne o me celodenni snaze a potu 6 minut ve finale z 50ti vterin motoru a to jen proto,ze hold jsem pri startu hodil ero o 2st vice vlevo nez kolega stojici o bod vedle.proste nahoda ktera nema s pilotazi zhola nic spolecneho (narozdil od toho kdyz vypadnu ze stoupaku, nebo to kazim na rukach atd)
jen me zajmalo zda ma s tim nekdo stejny problem, protoze slysim ze finale je "unfair" pomerne casto
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7635
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013
Podle mě finále nespravedlivé je. Předchozí celodenní úsilí je nahrazeno něčím na způsob ruské rulety (jak výše hezky popsal Tomáš :lol: ), což se mi zdá být hrubě proti duchu celého modelářského zápolení. Mimochodem, v "káčkách" to máte ještě dobrý, protože počet finalistů není předepsán (když už finále musí být, dal bych jednoho až dva), ale F5J předepisuje minimálně 10. Když si představím, že se jich ani 10 nesejde
:
:
: H.
:
:
: H. Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
13 roky 10 měsíce nazpět #7637
napsal sgames
jinak pro vyjasneni : pokud je to finale,kdy se lita 15-20 vterin a je to opravdu moc pekny boj jsem jen pro, ale styl "losovacka (tj vsichni se postavime proti vetru, a cekame kdo ma vetsi padak bez znamky pohybu)" je mi krajne proti srsti.
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7640
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013
Podle mne je velmi prinosne, kdyz k dannemu tematu vyjadri svuj nazor hlavne ti, co zminenou kategorii letaji, at je jejich nazor jakykoliv, a nezanasi predmetnou diskuzi ti, co ji neletaji, a jen kolem ni tlachaji.
Mne by treba vubec nenapadlo, abych nekde na lomcovak.cz kecal F3Jckarum do jejich diskuzi po tom, co bych treba absolvoval jejich 2 suteze se starym nakrapanym hazedlem...
:ugeek:
Ale nekdy je to fakt i mila kulturni vlozka a zpestreni diskuze,...
Mne by treba vubec nenapadlo, abych nekde na lomcovak.cz kecal F3Jckarum do jejich diskuzi po tom, co bych treba absolvoval jejich 2 suteze se starym nakrapanym hazedlem...
:ugeek:
Ale nekdy je to fakt i mila kulturni vlozka a zpestreni diskuze,...
13 roky 10 měsíce nazpět #7641
napsal sgames
to je na me radku ? ![:-D :-D]()
kazdy naroz je dulezity ne ?

kazdy naroz je dulezity ne ?
Vygenerováno za 0.439 sekund