Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7648 napsal Tomas Hruby
Aleši a co na tom není fér? Pravidla jsou jasná pro každého, to zaprvé. Zadruhé, realita na soutěžích vypadá trochu jinak, než v tvém vyhroceném příkladu. Jak jsem psal o několik příspěvků, tak typický je příklad Luďka N. - buď finále vyhraje anebo spadne za pár minut, ale to spadnutí je tak trochu jeho dobrovolná volba, kdy neváhá jít do rizika...
Tohle přeci není žádná nespravedlnost či loterie, to je právě taktika a čím více je ve finále opravdu dobrých pilotů, tím je to zajímavější.

K tomu co psal Petr o minimálním počtu bodu - tohle nemá smysl, každá soutěž je jiná. Viz F5J Hořice - druhý po základu měl jen 958b... No a co, prostě to ten den tak vyšlo, naopak loni taktéž v Hořicích patrně padl rekord o to, jak nepatrná ztráta již na finále nestačila. Ale o tom je přeci pestrost soutěží, opravdu by vás bavilo, kdyby vždycky všechno šlo tak nějak "standardně"?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7651 napsal Radim Barč

Aleš Krátký napsal: No Tome to zase ale nemohu souhlasit. Předpokládam, že mít v základu například samé tisícovky (a teď to nemyslím na sebe,ale obecně !) a pak proste proletět oblohu skrz na skrz a spadnou ve třetí, a někdo to po motoru zapíchne na jedno místo, a v 15 spadne bez jediného pohybu na cíl, prostě fér není ať si říkáš co chceš.
(a znova, nemyslím to konkrétrně, toto je vymyšlená situace ! )

jen nad tím přemýšlím nahlas na Stoupáku.

Aleši, jako potrefená husa se ozvu. ;)
Můžu tě ubezpečit, že z tvého pohledu bezproblémové postávání na místě mi dalo spoustu práce. Několikrát mě stoupavý proud vykopnul a dostat se zpět snadné něbylo, napáčkoval jsem se dosytosti. Taky nechápu proč by měl být ten, kdo vletí do dobrého vzduchu a snaží se v něm vydržet horší pilot než ten, komu třikrát vyjde letět vpravo. Jen tak mimochodem, ve čtvrté minutě jsme s pomocníkem zvažovali opakovat let to, že jsem ve čtrnácté shazoval éro z tří set metrů byla jen shoda šťastných náhod.
(Toto není vymyšlená situace a myslím to zcela konkrétně!)
Prostě mi tebou podané důvody pro zrušení finále nepřipadají nejšťastnější.

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7653 napsal sgames
nene radime, ja vubec neusiluji o zruseni finale ! ja jen obcas premyslim, zda je fer nebo neni (a to i proto,ze tuto otazku slysim az velmi casto na letisti)

a opet na tebe radime , psal jsem ze NEMYSLIM nikoho konkretne, a uz vubec ne tebe. Vím cos tam musel delat, a jak bojovali ostatní. proste finale bylo pekne, stejne tak jako cela soutez !

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7654 napsal Radek Novotny
Ve finale v Hranicich se muselo hoodne traverzovat, a hledat lepsi vzduch, porad vlevo, vpravo a porad dokola, a sem tam vyuzit i stoupavych poryvu, kdyz se stihlo zareagovat. A hlavne koukat, co delaji ostatni modely... Jinak to na 15 minut nemohlo dat. Kdyz jsem pozoroval Radima, taky chvilema pekne prchal zleva doprava aby ho to nestahlo.
Ja na rozdil od Alese vidim kvalifikaci POUZE jako kvalifikaci. Vysledek z teto kvalifikace je na dve veci... jako odmena je ucast ve finale, kde ma jit teprve o vsechno, at je kol finalovych kolik chce, a za druhe je vysledek ze zakladu dulezity jeste pro zebricek. Vzdyt treba v atletice je to uplne stejne. V kvalifikaci nebo kolech pred finale nejde vubec o to, z kolikateho mista ses do finale dostal, ale je tam dulezity pouze ten vysledek z finale, ty predchozi jsou konovi...

Taky jsem videl i u sebe situace, kdy jsem vyhral zaklad a pak zazdil finale, ale jsou tu i taci, a vysledku je takovych dost, kdy nekteri vyhraji zaklad a pak i finale, a to je ten dukaz ze to jde! Vzdyt i vloni to tam sazeli Radek Malcik s Ludkem nekolikrat, a mne se to taky myslim jednou povedlo.

Mimochodem, jdu ted za tetou, ma starou kuchynskou minutku na 15 minut na vareni mladych brambor, tak ji Alesovi vezmu do Holice, aby mohl trenovat ty finalovky! :D

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7660 napsal Palo Lišhák
V F5-euro sa do finále dostávala spravidla jedna tretina súťažiaciach z kvalifikácie... V súčasnosti, keď už počet súťažiacich častejšie prevyšuje tridsiatku, bude zrejme usporiadateľ limitovať počet finalistov podľa počtu štartovacích bodov, ktoré dokáže zriadiť. Napríklad v Dubnici, kde je už dnes prihlásených 51 pilotov, by malo podľa tejto nepísanej regule finále lietať 17 ľudí... Z organizačnej stránky by sa to možno dalo zvládnuť, ale je nereálne natlačiť viac ako 8 bodov na plochu tohoto konkrétneho letiska. Rozhodnutie o počte finalistov by teda malo zostať na usporiadateľovi...

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7661 napsal sgames
kluci ale ja nemluvim o hranicich, rikam ze tam kdo to vylital tomu cest a klobouk dolu !.
mluvim ciste v teoreticke rovine !!

radime , radku : hlavne si to neberte ze to pisu na vas, to v zadnem pripade kluci, vsichni vime ze nejste zadne orezavatka a o pilotnim umeni nemuze byt ani nejmensi pochyby , aby bylo jasno.

proste me jen napadl jiny system urcovani poradi zakladu + finale. nic vice (a navic obcas musim rozbourit diskusi nejakou blbosti aby byla navstevnost :-D DD )

Vygenerováno za 0.260 sekund