Teorie vs praxe s nastavením výškoměru

Více
10 roky 9 měsíce nazpět #15391 napsal Rada
Radku můžeme to překontrolování vyzkoušet v praxi v sobotu u nás v Suché. Uvidíme v reálu kolik to zabere času a jak to bude složité. U nás na to bude klid :whistle:

Ještě mimo toto téma. V registraci na F5J máš jiný číslo licence, není to mezinárodní?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 9 měsíce nazpět #15393 napsal Petr Dušek

Radek Novotny napsal: ...zjednodušení definice výškoměru v našem sportovním řádu tak, aby byl uplatněn odkaz na aktuální a platnou definici výškoměru dle sporting code FAI F5J...

Jestli to mám chápat jako zákaz restartu(?), tak třikrát sláva!!!

Ad kontrola záznamu - je to těžko proveditelné, některé výškoměry vůbec záznam nezapisují a definice výškoměru nepředepisuje zápis a archivaci dat, takže těžko to po někom vymáhat...

Více
10 roky 9 měsíce nazpět #15395 napsal Ivan Horejsi
Ted je nas nejblizsi úkol dostat RCEV do seznamu ofiko kategorii. Budu o to zadat.
K tomu je (zhruba) zapotřebí, aby se kategorie alespoň 3 roky (splnuje) a aby se nemenily hlavni zasady pravidel (kategorie musí byt "stabilni").
Tak bych upravy radeji momentalne nechal na pokoji, aby to při schvalovani predsednictvu nevadilo.
Mam zato, ze v pristim roce uprava komisi snadno projde a nasledne ji schvali i predsednictvo.

Více
10 roky 9 měsíce nazpět #15397 napsal mrazek

Radek Novotny napsal: Hmm, tak to je podle mně Karle pěkně blbá a zbytečná funkce v nastavení výškoměru... Sám jsem tu funkci ještě nezkoušel, nevím na co to je... Reset výškoměru by měl proběhnout odpojením, a vymýšlet nějaký SW obezličky, který jak se zdá ani správně nefungujou, je zbytečnost... B)

Tato funkce je určena pouze pro trénink, aby nebylo nutné po každém přistání resetovat výškoměr odpojením baterie. Při soutěži musí být vypnutá.

Více
10 roky 9 měsíce nazpět #15402 napsal draceq

Karel Mrázek napsal: Při soutěži musí být vypnutá.

Přesně tak.

Ovšem stejně je to divné, to co se ti stalo, a 100% je to nějaká anomálie. Několikrát jsem totiž díky své skleróze* udělal totéž (nechal zapnutý spínač motoru i po časovém vypnutí a při aktivovaném restartu soutěží, při tréninku ho taky používám) a tebou popisované chování jsem nezaznamenal. Čímž samozřejmě nechci tvrdit, že se to nemůže přihodit, jen že je to docela zajímavá chyba. Zkus ji schválně nasimulovat znovu, třeba budeme chytřejší, co to způsobuje (schválně to někdy zkusím taky)... Ani při vyklesání pod 8m by se motor neměl sám znovu zapnout, dokud necvaknu tím přepínačem na 0 a zase zpět :dry:

* právě kvůli téhle skleróze jsem si u všech letadel nastavil, že pokud mám zapnutý spínač motoru, vysílačka pípá. Obvykle mě tak dojde, že jsem na něco zapoměl, když to po mě řve dvě minuty v kuse :)

Více
10 roky 9 měsíce nazpět #15403 napsal Petr Dušek

Karel Mrázek napsal: Tato funkce je určena pouze pro trénink, aby nebylo nutné po každém přistání resetovat výškoměr odpojením baterie. Při soutěži musí být vypnutá.

Současná pravidla takovou funkci nezakazují, dovolují téměř libovolné nastavení výškoměru, kromě automatického vypnutí motoru podle přednastavené výšky... ;)

Vygenerováno za 0.181 sekund