Motory RCEV

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12324 napsal sgames
Motory RCEV vytvořeno sgames
na soutěži v Hořicích jsem tak přemýšlel, jestli je nezbytné držet se motorů typu RCEK. Při extrémně větrném počasí v kombinaci s těžším modelem je tento pohon nedostačující a chtělo by to něco silnějšího a levnějšího.

Na druhou stranu bych si nerad uřízl možnost dostat se s jedním letadlem na RCEK soutěž. Z těch co přezbrojili, jak to mát s motory ? jaký na to máte názor.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12325 napsal Vladimír Čermák
Odpověď od Vladimír Čermák na téma Motory RCEV
V Hořicích jsem na Megu nasadil malé listy 8,5x5 a výkon motoru stahnul na 50%. Za 30 s jsem i v tom větru s 510g Káčkem nastoupal v pohodě přes 200 m. Myslím že i s těžším strojem to za tu půlminutu musí vylézt. ?? Vyzkoušeno to ale nemám. :S

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12328 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Motory RCEV
Tak já také udělám s 780gr 2.5 letadlem 320 metrů, ale myslel jsem to spíše ve stylu, že letím 20 vteřin cca 400 metrů proti větru, a posledních 10 vteřin to napálím do 200 metrů výškových.
to je celkem cca 600 metrů a to s klasickým pohonem aktuálně nedám :(

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12329 napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Motory RCEV
Můj příspěvek je o ničem, ale vzhledem k tomu, že mám asi úplně poslední verzi dvaapůlmetrového Daidala, která je sakra těžká už z výroby (komplet letovka bez přídavné zátěže cca 655g), tak řeším v podstatě stejný problém. S obyčejným malým axíkem za klidu cca 270m/30sec, v hořickém povětří moje největší vejška byla 198m/30sec.
To, co navrhuje Vláďa, by mohla bejt cestička, protože se mi nechce přehazovat motory kdybych si náhodou chtěl zaletět káčka. Jo a do tříčlánku se mi taky nechce, už teď pomalu tahám vejškoměr za sebou, protože v kabince je těsno.

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12331 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Motory RCEV
hmm, tříčlánek ...
jj tvoje verze má být odolnější :)

Více
11 roky 8 měsíce nazpět #13415 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Motory RCEV
Dnes jsem osadil "nový" pohon pro RCEV. Ze šuplíku jsem vytáhl dříve nelegální (RCEK) motor Turnigy D2826-6 2200kv a k němu jsem připojil listy Aeronaut 9,5x5. S olétaným dvoučlánkem 1600mAh je stoupavost 660g stopalcovky max. 10,5 m/s při téměř kolmém stoupání a při snaze stoupat hodně dopředu proti větru (foukalo 3-4m/s) jsem se dostal lehce přes 200m za 30 sec. a vypínal jsem odhadem 500m před sebou. (viz připojené grafy).

Jsem spokojen, než mě opustí všechny (dvě) baterky z RCEK, budu létat s touto konfigurací.

Příloha nebyla nalezena.

Vygenerováno za 0.249 sekund